Navigatie overslaan

Opspansystemen voor CMM's

De Renishaw opspansystemen voor CMM's kunnen de capaciteit, reproduceerbaarheid en nauwkeurigheid van uw inspectieproces verbeteren met snelle en herhaalbare opspanningen voor uw producten.

Opspansystemen voor CMM's

De serie Renishaw opspansystemen voor CMM's bevat een ruime keuze aan voetplaten in standaardmaten en vele componenten met M4, M6, M8 of 1/4-20 schroefdraad voor bevestiging. Of u nu producten inspecteert voor vliegtuigen, auto's, elektronica, andere industrie of medische toepassingen, Renishaw zorgt voor een complete opspanoplossing voor elk product, ongeacht zijn afmetingen, vorm of materiaal.

Opspanningen zijn zeer snel samen te stellen, waardoor de capaciteit toeneemt en het inspecteren niet vertraagd wordt. Elke opspanplaat heeft een raster met letters en cijfers en elk element is voorzien van een duidelijk artikelnummer, zodat de opspanning gemakkelijk te documenteren is. Zo kan de opspanning snel en nauwkeurig opnieuw opgebouwd worden voor latere inspecties. Dat is vooral handig wanneer u één set voor meerdere doeleinden gebruikt of als meerdere mensen opspanningen maken. Beschikken over identieke opspanningen is belangrijk voor de reproduceerbaarheid en nauwkeurigheid van inspecties, want anders hebt u variaties in het proces.

De Renishaw opspansystemen voor CMM's zijn verkrijgbaar in diverse sets, waar u naar wens extra elementen bij kunt aanschaffen. Een set bestaat uit een voetplaat en een uitgebreide set elementen. Welke set u nodig hebt hangt af van het type product dat u gaat opspannen. Renishaw biedt twee soorten sets, leverbaar met M4, M6, M8 of 1/4-20 schroefdraad:

  • Sets met klemmen
  • Sets met magneten en klemmen (de magneten zijn om producten van staal of andere ferrometalen op te spannen)

Download voor meer informatie de technische specificatie: Opspansystemen voor CMM's of neem contact op met Renishaw Benelux.

Wist u dit?

Opspanningen op maat kunnen worden ontwikkeld en gecreëerd door het eigen ontwerpteam van Renishaw. Of u nu de capaciteit wilt verhogen door meerdere producten tegelijk te meten of vormen hebt die moeilijk te bereiken zijn met onze modulaire reeks, wij kunnen u een oplossing op maat leveren.

Vul een aanvraagformulier voor maatwerk in of neem contact met ons op via de "Volgende stappen"-links.

Voetplaten

We bieden ook een uitgebreide serie meettastersystemen voor CMM's en styli.

Downloaden

CMM toepassingen

Voetplaten zijn verkrijgbaar in maten tot 1500 mm x 3000 mm en 60 x 120 inch. Onze voetplaten zijn gemaakt van gegoten aluminium met een NiTuff® hardanodiseerlaag tegen slijtage en krassen. U kunt de plaat op uw machine bevestigen met Renishaw plaatklemmen (bij alle standaard platen tot 600 x 600 mm wordt een set plaatklemmen meegeleverd). Als alternatief kunt u uw plaat ook bestellen met montagegaten die specifiek op het graniet van uw machine afgestemd zijn.

Opspanelementen

De opspanelementen zijn gemakkelijk aan te passen en houden de producten stevig vast met niet meer kracht dan nodig is, om schade of vervorming te voorkomen. Het grote aantal leverbare onderdelen biedt flexibiliteit bij het maken van een opspanning, zodat de inspectietaster altijd goed toegang heeft.

Een selectie van verschillende voorgeconfigureerde componentensets is leverbaar in metrische en Engelse draadmaten. Daarnaast zijn de opspancomponenten ook elk apart aan te schaffen. Kijk eens naar het programma in onze webshop of neem contact op met uw plaatselijke Renishaw-vertegenwoordiging.

Opspansets voor CMM's