Navigatie overslaan

Op de EMO 2015 staan meetsnelheid, toegankelijkheid en eenvoud bij Renishaw centraal.

juli 2015

Renishaw, wereldleider in precisietechnologie, toont op de EMO 2015 vakbeurs, die wordt gehouden in Milaan, Italië, van 5 tot 10 oktober, haar uitgebreide serie meetapparatuur en bijkomende productiemachines. Tot de producten die in hal 5 op stand D15 worden tentoongesteld behoren onder andere nieuwe software voor de flexibele Equator™ meter waarmee gebruikers in enkele minuten eenvoudige metingen kunnen verrichten, het nieuwe MODUS 2 meetsoftwarepakket dat het programmeren van coördinatenmeetmachines (CMM's) vereenvoudigt, een nieuw ‘betalen-naar-gebruik’ tastersysteem voor bewerkingsmachines en een simpele 1-assige gereedschapstaster. Voor aanvang van de beurs zullen nog meer nieuwe producten worden aangekondigd.

Het Primo™ duo tastersysteem, een primeur op de Europese vakbeurs, biedt alle voordelen van automatische instelling in een baanbrekend ‘betalen-naar-gebruik’ bedrijfsmodel. Het nieuwe Primo systeem, ontwikkeld uitgangspunt dat tastersystemen de basis vormen voor precisiebewerkingen, brengt high-end fabricage, door een combinatie van minimale investeringskosten, een uitgebreid, gratis trainingspakket en directe levering van vervangingsonderdelen, binnen bereik van groot- en kleinbedrijf.

Het duo tastersysteem omvat de Primo Radio Part Setter, de Primo Radio 3D Tool Setter en de Primo interface, plus drie belangrijke extra elementen – de Primo Credit Token, GoProbe software en Primo Total Protect, dat tasterschade bij ongevallen dekt. Het systeem wordt geleverd met een waardebon van zes maanden voor onbeperkt gebruik van het Primo duo tastersysteem in die periode; als het tegoed is verlopen, kunnen gebruikers gewoon nog een bon kopen om de gebruiksperiode te verlengen.

De gebruikersvriendelijke GoProbe software, die standaard bij het Primo duo tastersysteem wordt geleverd, is ook een nieuw product – een unieke combinatie van software, trainingsmateriaal en naslaghulpmiddelen, waaronder nieuwe apps voor Apple iOS en Android apparaten. GoProbe biedt alles om het werken met Renishaw meettasters te vergemakkelijken, zoals volledige werkstukinstelling, gereedschapsinstelling en tasterinstelling, zonder dat ervaring met tasters is vereist.

Met behulp van het GoProbe zelfstudie-trainingsmateriaal, inclusief e-learning cursus en proefstuk om op te oefenen, beschikken gebruikers snel over de kennis en vaardigheden die nodig is om processen in korte tijd te optimaliseren. GoProbe vereist geen diepgaande kennis van G-codes, maar werkt met eenvoudige 1-regelige opdrachten, wat ook de leercurve van handmatige basiscycli naar meer complexe geautomatiseerde cycli versnelt.

Ook nieuw voor CNC machinecentra is Primo™ LTS (Length Tool Setter), een 1-assig systeem waarmee gebruikers snel de lengte van gereedschap kunnen instellen, breuken kunnen detecteren en thermische uitzetting kunnen compenseren. Het geautomatiseerde systeem, ontworpen voor gebruik onder de zwaarste omstandigheden, werkt tot tien keer sneller dan handmatige instelmethodes.

Nog een innovatie die op de EMO 2015 wordt geïntroduceerd is Inspection Plus met SupaTouch™ optimalisatie, wat meettastersystemen voorziet van “intelligente snelheid”. Dit nieuwe softwarepakket kan automatisch de hoogst mogelijke meetsnelheden die een bewerkingsmachine kan bereiken bepalen en selecteren, met behoud van optimale meetnauwkeurigheid. Verder wordt bij iedere meetroutine tijdens de cyclus een beslissing genomen of een meetmethode met enkele of met dubbele aanraking wordt gevolgd. Met als resultaat: minimale cyclustijden en optimale productiviteit.

Op de EMO 2015 toont Renishaw ook haar nieuwe INTUO™ meetsoftwarepakket - nu geleverd bij het unieke Equator-systeem - waarmee het meten van allerlei werkstukken wordt vereenvoudigd en geautomatiseerd, zodat dit proces niet meer afhankelijk is van de vaardigheden van gebruikers van handmatige meetapparatuur.INTUO met de Equator is een ideaal alternatief voor meerdere handmatige instrumenten zoals analoge en digitale schuifmaten, micrometers en kalibers.

Met de INTUO software kan de programmeur na minimale training alleen op basis van de ontwerptekening meetroutines instellen voor een werkstuk. Als de functie 'Vorm voorspellen' actief is, gaat de programmeur met de joystick naar punten van elke vorm terwijl INTUO het meeste werk doet door de soort vorm, de nominale waarde en een mogelijk tolerantiegebied te voorspellen. Daarna is het programma gemakkelijk aan te passen om aantal of onderlinge afstand van de opgenomen punten te veranderen en de nominale waarden en toleranties gelijk te maken aan de ontwerptekening. Operators kiezen en starten vervolgens gewoon deze programma’s via de gebruikersvriendelijke Renishaw Organiser front-end software.

Renishaw lanceert ook de Equator Button Interface (EBI), met een eenvoudige drukknopbediening voor operators zodat ze geen muis en toetsenbord meer nodig hebben. De EBI kan worden bediend met handschoenen aan en is bestand tegen vuil op de werkvloer.

Speciaal voor gebruikers van coördinatenmeetmachines wordt op de EMO 2015 gedemonstreerd hoe de MODUS 2 meetsoftware het programmeren en bedienen van CMM's vergemakkelijkt en verbetert. Bij het ontwerp van MODUS 2, dat is gebaseerd op het beproefde en uiterst effectieve MODUS-platform en Renishaw serie 3- en 5-assige CMM-sensors ondersteunt, stond gebruikersvriendelijkheid centraal. Dit blijkt onder andere uit de innovatieve, intuïtieve gebruikersinterface en de hogere programmeersnelheid, wat resulteert in een ongekende productiviteitswinst, met of zonder gebruik van een CAD-model.

Voor de gebruikerservaring maakt het niets uit of MODUS 2 is aangesloten op een 'live' CMM of wordt gebruikt in een offline omgeving waarin met behulp van volledige simulatie met snelheidsregeling meetroutines kunnen worden ontwikkeld en gevisualiseerd. Andere innovaties zijn bijvoorbeeld de ‘Off Surface’ bewegingstechnologie, intelligente meetstrategieën, automatische rapportering en een interactieve, virtuele CMM-omgeving. Of het nu gaat om eenvoudige handmatige bediening van machines of om complexe part-metingen op meerassige systemen, MODUS 2 past zich automatisch aan en biedt alleen de functionaliteit die relevant is voor de uit te voeren taak.

Bezoekers van de EMO Milaan kunnen op de Renishaw-stand interactieve demonstraties zien van GoProbe, INTUO en MODUS 2 .

Renishaw werkt ook voortdurend aan verdere verbetering van de webshop om klanten een gebruikersvriendelijke omgeving te bieden waarin ze op elke gewenst moment gemakkelijk toegang hebben tot het steeds grotere aanbod van de meetproducten van Renishaw. De artikelen die verkrijgbaar zijn in de webshop - die nu operationeel is in veertien landen en later dit jaar in nog meer landen live zal gaan - omvatten onder andere Renishaw bevestigingen voor CMM's, Vision-systemen, de Equator meetapparatuur, een uitgebreide serie precisie-styli, CMM accessoires zoals rekken, tasterverlengstukken en TP20-modules, en waardebonnen voor het nieuwe PRIMO™ duo tastersysteem voor bewerkingsmachines. Ga naar www.renishaw.nl/shop.

Nieuws: Renishaw kondigt meer nieuwe producten aan voor de EMO Milaan 2015

Informatie over Renishaw

Renishaw is een van 's werelds toonaangevende bedrijven in technologie voor industrie en wetenschap, met precisiemeting en gezondheidszorg als grootste specialismen. Het bedrijf levert producten en diensten voor uiteenlopende toepassingen, van de productie van straalmotoren en windturbines tot tandheelkunde en hersenchirurgie. Daarnaast is Renishaw toonaangevend op het gebied van additief produceren, ook wel 3D printen genoemd. Als enige in het Verenigd Koninkrijk ontwerpt en bouwt het bedrijf industriële machines die producten 'printen' van metaalpoeder.

De Renishaw Group heeft momenteel meer dan 70 vestigingen in 33 landen, met ruim 4000 medewerkers waarvan 2.600 zich in het Verenigd Koninkrijk bevinden. De meerderheid van onderzoek, ontwikkeling en productie vindt plaats in het Verenigd Koninkrijk. In het boekjaar dat per juni 2015 eindigde bedroeg de omzet € 692,6 miljoen, waarvan 95% export was. De grootste marktgebieden zijn de Verenigde Staten, China, Duitsland en Japan.

Downloaden