Navigatie overslaan

OMP600 zeer nauwkeurige machinetaster

Om producten te inspecteren en bewerkingen in te stellen op middelgrote tot grote bewerkingscentra en multi-tasking machines.

Ongeëvenaarde 3D nauwkeurigheid en herhaalbaarheid.

Betrouwbare gemoduleerde optische transmissie.

Uitstekende resultaten met minder uitval en hogere winst

De OMP600 is een compacte, zeer nauwkeurige schakelende meettaster die alle voordelen van automatisch instellen biedt en in staat is om complexe 3D productgeometrie te meten op CNC-bewerkingscentra, inclusief multi-tasking machines.

Met zijn gepatenteerde drukmetingtechnologie en interferentiebestendige optische transmissie levert de OMP600 superieure prestaties zoals alle zeer nauwkeurige Renishaw meettasters.

De productfamilie met RENGAGE™ technologie

Verminder de uitval, verbeter de productiviteit en verhoog de winst - Renishaw meettasters voor bewerkingsmachines houden uw bewerkingsproces onder controle.

OMP600 op 5-assige machine

Superieure 3D nauwkeurigheid

Levert ongeëvenaarde submicron prestaties bij het meten van ingewikkelde 3D vormen en contouren.

Ultralage aandrukkracht

Ongekend lage aandrukkracht om bij delicaat werk het oppervlak en de vorm niet te beschadigen.

Robuust gebouwd

Robuust, voor betrouwbare metingen en een lange levensduur in zelfs de zwaarste omstandigheden.

Inspecteert moeilijke producten

Betere nauwkeurigheid bij gebruik van lange en op maat gemaakte styli, zodat moeilijke producten met gemak te meten zijn.

OMP600 meet prismatisch product

0,25 µm 2σ

Herhaalbaarheid in één richting

± 1,00 µm

3D aanligfout in X, Y en Z

0,15 N

Ultralage stylusaandrukkracht in XY

Interferentiebestendige optische transmissie

Optische transmissie met interferentiebestendigheid

Optische systemen hebben een vrije 'zichtlijn' nodig tussen taster en ontvanger, wat ze vooral geschikt maakt voor kleine en middelgrote machines zonder complexe opspanningen.

Een optisch transmissiesysteem van Renishaw gebruikt infraroodtechnologie voor de communicatie tussen de taster en de CNC-besturing.

De taster ontvangt signalen van de machinebesturing en verzendt signalen over zijn toestand. In werkende toestand verzendt hij naar de ontvanger informatie over onder meer zijn batterij.

De Renishaw systemen gebruiken gemoduleerde optische transmissie om lichtinterferentie van andere bronnen te weren en een betrouwbare communicatie te garanderen.

De systemen kunnen geoptimaliseerd worden voor kleinere bewerkingsmachines, en maximaal drie tasters zijn te gebruiken met één interface.

3D metingen met RENGAGE™ technologie

Drukmetend mechanisme van MP250

De RENGAGE™ technologie combineert beproefde drukmetingtechnologie met uiterst compacte elektronica, waardoor meetsystemen op machines uitstekende 3D meetprestaties en herhaalbaarheid binnen een micron behalen.

Aangezien de drukmeting onafhankelijk is van het kinematisch mechanisme, hebben meettasters met RENGAGE technologie een uitermate lage aandrukkracht. Dit zorgt voor een uitzonderlijke meetnauwkeurigheid en elimineert de mogelijkheid van vorm- of oppervlakteschade.

GoProbe app

Systeemcomponenten

Componenten van de OMP600

Optische ontvanger/interface

De optische ontvanger/interface brengt signalen over tussen de inspectietaster en de besturing van de CNC-machine, en verwerkt ze.

OMP600 inspectietaster

Een schakelende inspectietaster met een diameter van 60 mm, uitgerust met RENGAGE™ technologie voor zeer nauwkeurig meten.

Styli

Een reeks styli van massieve koolstofvezel met hoge modulus werd speciaal ontwikkeld voor gebruik met drukmetende tasters. Deze styli zijn ontworpen om de pre-travel variatie te minimaliseren en de nauwkeurigheid van de taster te verhogen.

Volgende stappen

Neem contact op met uw plaatselijke Renishaw-leverancier als u denkt dat de OMP600 iets voor u is.

Ontdek meer

Gebruikersdocumentatie OMP600

Het voordeel van Renishaw

Bij Renishaw genieten we een uitstekende reputatie in het bieden van sterke ondersteuning aan onze klanten via een netwerk van ruim 70 servicevestigingen wereldwijd.

Ontvang technische ondersteuning, training en advies, of koop reservedelen en toebehoren in onze goed gevulde online winkel.