Navigatie overslaan

Nieuws

CARTO is snel en gemakkelijk in het gebruik. Ga nu aan de slag.

CARTO downloaden

Bekijk onze instructieve video's

Renishaw biedt regelmatig updates voor de CARTO softwaresuite, inclusief nieuwe functionaliteit. Een samenvatting van onze nieuwste softwareversies vindt u hieronder.

Voorzieningen in versie 4.9

Explore: Gegevens aan elkaar koppelen om langere assen te meten

Met de nieuwe datakoppelfunctie op basis van analyse in CARTO Explore kunnen gebruikers van XM-60 en XL-80 lasersystemen aan elkaar gekoppelde gegevens analyseren volgens internationale normen. Nu deze functie aan CARTO Explore is toegevoegd, zijn met de XM-60 in doelgebaseerde meetmodus opgenomen gegevens gemakkelijk aan elkaar te koppelen en te analyseren voor langere assen.

Dankzij deze toegevoegde mogelijkheid kunnen gebruikers van het XL-80 lasersysteem metingen van langere assen in lawaaiige omstandigheden opsplitsen in diverse secties en deze aan elkaar koppelen. Hierdoor hebben de omstandigheden minder effect op elke sectie en wordt de meting als geheel nauwkeuriger.

Gegevens aan elkaar koppelen met CARTO

Belangrijke kenmerken van Capture

Capture: Modus voor rotatiemeting buiten de as

De modus voor rotatiemeting buiten de as in Capture is een optie onder licentie, waarmee de XR20 kalibrator voor rotatieassen in combinatie met het XL-80 lasersysteem of de XM-60 meerassige kalibrator in één sessie metingen buiten de as kan uitvoeren.

Ontdek de modus voor rotatiemeting buiten de as

Meting buiten de as met CARTO Capture

Capture: meten over een groot bereik

Een onbegrensd meetbereik voor uw XM-60 of XM-600 meerassige kalibrator. Gebruik de dynamische gegevenspassing in Capture om subtestmethodes te definiëren, productprogramma's te creëren en groepen gegevens op te nemen. Subtestgegevens worden automatisch aan elkaar gekoppeld in Explore voor analyse.

CARTO ondersteunt nu stille installatie

Dit maakt het mogelijk om CARTO verspreid over een bedrijf te installeren met behulp van commandoregels voor stille installatie. Zo kunnen gebruikers CARTO gemakkelijk integreren in hun bedrijfsnetwerk.

Capture: verbeterde rechtheidsmeting

Minimaliseer de effecten van turbulente lucht en trillingen die vaak optreden tijdens een rechtheidsmeting met uw XM-60 of XM-600 meerassige kalibrator. De dynamische gegevenspassing neemt rechtheidsgegevens van hogere dichtheid op in één doorgaande beweging over de as.

Deze methode levert een meer representatieve fout voor de gemeten toepassing.

Dynamische gegevenspassing voor rechtheid met de XM-60

Capture en Explore: Ondersteuning voor XR20

De nieuwe XR20 rotatieaskalibrator met BLE-module (Bluetooth Low Energy) is toegevoegd aan CARTO. De XR20 vraagt CARTO versie 4.6 of hoger, en is niet compatibel met de RotaryXL software.

Belangrijke kenmerken van Explore

Explore: Kanaalfiltering

Explore heeft de mogelijkheid om de zes foutkanalen van een test met het XM-60 systeem te filteren wanneer de gegevens naar een .carto-bestand worden geëxporteerd. Na importeren van het bestand met filteren erbij, geeft Explore de geselecteerde kanalen weer in het geëxporteerde bestand.

Met deze mogelijkheid kunnen gebruikers aanpassen welke foutkanalen te zien zijn wanneer de gegevens gedeeld worden.

Explore: Foutvisualisatie

Bij het doorgronden van fouten en de relatie tussen de 6 vrijheidsgraden is het interpreteren niet altijd gemakkelijk. De 3D foutvisualisatie met grafieken in Explore geeft een schaalbare animatie weer van de gemeten as. Daarmee kan de gebruiker meer inzicht verkrijgen in de meting, en in de foutvisualisatiemodus gemakkelijk de fout als functie van de positie laten zien.


Explore - foutvisualisatie

Explore: meten op het gevraagde punt

Meten op het gevraagde punt is vaak niet mogelijk. De locatie kan montage van de hardware onmogelijk maken of de laserbundel blokkeren. Met Explore kunt u de meting elders aflezen door de afwijkingen in X, Y en Z van de ontvanger ten opzichte van het gevraagde punt in te voeren in de software. Opgenomen gegevens worden dan herberekend tot de werkelijke fouten bij de bron.

Elders aflezen - meten op het gevraagde punt

Explore: exporteren naar CSV

U verkrijgt meteen toegang tot uw gegevens door ze in een of meerdere groepen te exporteren naar CSV-bestanden (Comma Separated Value - door komma's gescheiden waarden). Dit geeft maximale flexibiliteit om het gebruik van uw gegevens uit te breiden.

Explore: rechtheids- en evenwijdigheidsanalyse met de XK10

Gegevens van het XK10 lasersysteem voor uitlijning zijn nu te analyseren met de functionaliteit in Explore voor datamanipulatie, vergelijking en evenwijdige rechtheid. Gegevens delen via rapporten naar wens in PDF is nu ook mogelijk.

Belangrijke kenmerken van Compensate

Compensate: foutcorrectie op bewerkingsmachines

Nu ook besturingen van de Mitsubishi M800 serie ondersteund. Biedt gebruikers volumetrische compensatiebestanden in de oorspronkelijke taal van de machine. Minimaliseer de machinestilstand, maximaliseer de winst, optimaliseer de snijprestaties. Siemens 840D al ondersteund.

Ontdek meer over Compensate

Compensate volumetrische foutcorrectie

Compensate: foutcorrectie op bewerkingsmachines

Nu ook besturingen van de series Heidenhain iTNC 530 en Fanuc 30i ondersteund. Biedt gebruikers compensatiebestanden voor schuinstand in de oorspronkelijke taal van de machine. Minimaliseer de machinestilstand, maximaliseer de winst, optimaliseer de snijprestaties. Siemens 840D en Heidenhain TNC 640 worden al ondersteund.


Compensate foutcorrectie voor schuinstand

Compensate: foutcorrectie op bewerkingsmachines

Nu ook Heidenhain TNC 640 besturingen ondersteund. Biedt gebruikers compensatiebestanden voor schuinstand in de oorspronkelijke taal van de machine. Minimaliseer de machinestilstand, maximaliseer de winst, optimaliseer de snijprestaties. De Siemens 840D wordt al ondersteund.