Navigatie overslaan

Nieuws

Renishaw biedt regelmatig updates voor de CARTO software, inclusief nieuwe functionaliteit. Een samenvatting van onze nieuwste softwareversies vindt u hieronder. Bezoek de ondersteuning voor CARTO voor nadere informatie en instructieve video's.

Ondersteuning voor CARTO

Voorzieningen in versie 4.5

Explore: Foutvisualisatie

Bij het doorgronden van fouten en de relatie tussen de 6 vrijheidsgraden is het interpreteren niet altijd gemakkelijk. De 3D foutvisualisatie in Explore geeft een schaalbare animatie weer van de gemeten as. Daarmee kan de gebruiker meer inzicht verkrijgen in de meting en gemakkelijk het effect zien van elke individuele fout.


Explore - foutvisualisatie

Voorzieningen in versie 4.4

Compensate: foutcorrectie op bewerkingsmachines

Nu ook besturingen van de Mitsubishi M800 serie ondersteund. Biedt gebruikers volumetrische compensatiebestanden in de oorspronkelijke taal van de machine. Minimaliseer de machinestilstand, maximaliseer de winst, optimaliseer de snijprestaties. Siemens 840D al ondersteund.


Compensate volumetrische foutcorrectie

Voorzieningen in versie 4.3

CARTO ondersteunt nu stille installatie

Dit maakt het mogelijk om CARTO verspreid over een bedrijf te installeren met behulp van commandoregels voor stille installatie. Zo kunnen gebruikers CARTO gemakkelijk integreren in hun bedrijfsnetwerk.

CARTO - download verwerken

Compensate: foutcorrectie op bewerkingsmachines

Nu ook besturingen van de series Heidenhain iTNC 530 en Fanuc 30i ondersteund. Biedt gebruikers compensatiebestanden voor schuinstand in de oorspronkelijke taal van de machine. Minimaliseer de machinestilstand, maximaliseer de winst, optimaliseer de snijprestaties. Siemens 840D en Heidenhain TNC 640 worden al ondersteund.


Compensate foutcorrectie voor schuinstand

Voorzieningen in versie 4.2

Capture: meten over een groot bereik

Een onbegrensd meetbereik voor uw XM-60 of XM-600 meerassige kalibrator. Gebruik de dynamische gegevenspassing in Capture om subtestmethodes te definiëren, productprogramma's te creëren en groepen gegevens op te nemen. Subtestgegevens worden automatisch aan elkaar gekoppeld in Explore voor analyse.

Gegevens aan elkaar koppelen met CARTO

Explore: meten op het gevraagde punt

Meten op het gevraagde punt is vaak niet mogelijk. De locatie kan montage van de hardware onmogelijk maken of de laserbundel blokkeren. Met Explore kunt u de meting elders aflezen door de afwijkingen in X, Y en Z van de ontvanger ten opzichte van het gevraagde punt in te voeren in de software. Opgenomen gegevens worden dan herberekend tot de werkelijke fouten bij de bron.

Elders aflezen - meten op het gevraagde punt

Explore: exporteren naar CSV

U verkrijgt meteen toegang tot uw gegevens door ze in een of meerdere groepen te exporteren naar CSV-bestanden (Comma Separated Value - door komma's gescheiden waarden). Dit geeft maximale flexibiliteit om het gebruik van uw gegevens uit te breiden.

Explore - exporteren naar CSV

Compensate: foutcorrectie op bewerkingsmachines

Nu ook Heidenhain TNC 640 besturingen ondersteund. Biedt gebruikers compensatiebestanden voor schuinstand in de oorspronkelijke taal van de machine. Minimaliseer de machinestilstand, maximaliseer de winst, optimaliseer de snijprestaties. De Siemens 840D wordt al ondersteund.


Compensate foutcorrectie voor schuinstand

Voorzieningen in versie 4.1

Capture: verbeterde rechtheidsmeting

Minimaliseer de effecten van turbulente lucht en trillingen die vaak optreden tijdens een rechtheidsmeting met uw XM-60 of XM-600 meerassige kalibrator. De dynamische gegevenspassing neemt rechtheidsgegevens van hogere dichtheid op in één doorgaande beweging over de as.

Deze methode levert een meer representatieve fout voor de gemeten toepassing.

Dynamische gegevenspassing voor rechtheid met de XM-60

Explore: rechtheids- en evenwijdigheidsanalyse met de XK10

Gegevens van het XK10 lasersysteem voor uitlijning zijn nu te analyseren met de functionaliteit in Explore voor datamanipulatie, vergelijking en evenwijdige rechtheid.

Gegevens delen via rapporten naar wens in PDF is nu ook mogelijk.

Explore - analyse met de XK10