Navigatie overslaan

Nieuwe ‘vrije meetmodus’van CARTO 2.1 software vergroot functionaliteit van XM-60

Mei 2017

In navolging op de lancering van de Renishaw XM-60 meerassige kalibrator in september 2016, biedt de nieuwe versie van de CARTO 2.1 software nieuwe functionaliteit. Het meetproces van de XM-60 is afkomstig van een gerenommeerd laserkalibratieproces dat doelen instelt, gegevens opneemt terwijl de machine even pauzeert bij elk doel en rapporteert volgens internationale standaarden. Dit is beslist een essentiële manier van kalibreren, maar de hardware van de XM-60 is zó veelzijdig dat ook een alternatief meetproces mogelijk is, dat perfect is voor snelle tussentijdse onderzoeken. CARTO is te zien bij de Renishaw-stand op de EMO Hannover 2017 in Duitsland (18 t/m 23 september, hal 6, stand B46).

Met de nieuwe ‘vrije meetmodus’ van de CARTO 2.1 software kunnen gebruikers van het XM-60 kalibratiesysteem onmiddellijk gegevens opnemen, zonder eerst de posities of zelfs het aantal doelen te definiëren. De software geeft de fouten weer in rechtheid (horizontaal en verticaal), schuinstand, verdraaiing en kanteling als functie van de lineaire positie. Een meting initiëren kan handmatig (door op een toets te drukken), automatisch (op basis van de positiestabiliteit) of voortdurend (opname tijdens het bewegen, met een interval naar keuze).

Een van de vele toepassingen die veel baat hebben van de 'vrije meetmodus' is bijvoorbeeld de assemblage van bewerkingsmachines. Met deze modus zijn de rechtheid en kanteling van een as te controleren voordat met de volgende assemblagestap wordt gestart en dat alles voordat het besturingssysteem klaar is. Fabrikanten van machinetafels zullen het ook als een voordeel zien dat dit de snelste methode is voor meerassige meting.

Downloaden

Meer afbeeldingen, video's, bedrijfsdocumentatie en informatie over Renishaw en zijn producten vindt u in ons mediacentrum.