Navigatie overslaan

Nieuwe versie van de Renishaw on-machine Reporter app - een slimme app voor slimme fabrieken

vrijdag 31 mei 2019

Renishaw, wereldwijd technologiebedrijf en lid van de MTConnect normcommissie, introduceert op EMO Hannover 2019 een herziene versie van zijn meetapp Reporter voor gebruik op machines, die datastreaming met MTConnect mogelijk maakt.

Reporter is een app die real-time het proces bewaakt en zeer visuele grafische weergaven van de meetgegevens genereert. Van iedere meting wordt de status goedkeur, afkeur of waarschuwing getoond, waardoor de app ideaal is voor basisrapportage van trends. Meetgegevens opgeslagen in het archief van de machinebesturing kunnen ook weergegeven en bekeken worden, wat helpt bij het herkennen van langetermijntrends en thermische effecten en bij het plannen van preventieve onderhoudstaken.

Verder is de app te gebruiken voor de weergave van gegevens die opgenomen zijn met andere Renishaw software voor bewerkingsmachines of met meetcycli van diverse machinefabrikanten.

Gegevens exporteren voor administratie of verdere analyse

In slimme fabrieken is het routine om gegevens te verzamelen over productieactiviteiten en met de informatie vervolgens problemen op te lossen of productieprocessen te optimaliseren. Reporter maakt het gemakkelijker om op de machine meetgegevens op te nemen en deze te delen via de nieuwe optie voor data-export. Gebruikers kunnen data van productinspecties en gereedschapmetingen als csv-bestand exporteren vanuit de Reporter app of de data streamen vanuit de bewerkingsmachine via MTConnect - de standaard voor het uitwisselen van bewerkingsmachinegegevens.

Geëxporteerde productgegevens zijn op te slaan voor traceerbaarheid of te importeren in kwaliteitsanalysesoftware van de gebruiker, zodat producenten waardevolle inzichten krijgen in hun bewerkingsprocessen.

Rapporteren over metingen van gereedschaplengte en -diameter

Behalve producten instellen en inspecteren kunnen Renishaw tastersystemen voor bewerkingsmachines ook de lengte en diameter van snijgereedschappen instellen op de machine. De nieuwste versie van de Reporter app kan bijgewerkte gereedschapinstellingen vastleggen en grafisch weergeven hoe lengte en diameter van het snijgereedschap veranderen in de tijd. Doordat ze de slijtage van de snijkanten kunnen volgen, is voor operators te zien wanneer de gereedschappen aan vervanging toe zijn. Dit voorkomt uitval door gebruik van te ver versleten gereedschappen en bespaart geld doordat gereedschap ook niet te vroeg vervangen wordt.

Een uitgebreide gebruikersinterface

Het is nu mogelijk om binnen de Reporter app gegevens te filteren op product-ID, vormnaam of datareeks, zodat operators kunnen afstemmen op de gegevens die ze willen zien. Met de exportoptie kunnen gebruikers de gefilterde gegevens exporteren voor verdere analyse. Verder kunnen gebruikers kiezen voor de nieuwe compacte tabelweergave of de standaard controlekaartweergave.

Een slimme app voor slimme fabrieken

De Reporter app maakt gebruik van de kennis en expertise van Renishaw op metrologiegebied en levert fabrikanten daardoor waardevolle informatie over productmetingen en gereedschapmaten. Dit geeft operators vertrouwen in hun bewerkingsprocessen en toegang tot data waarmee het proces voortdurend verbeterd kan worden.

Ontdek meer over de Reporter app door Renishaw te bezoeken op de EMO Hannover 2019 (16 t/m 21 september, hal 6, stand D48).

Meer informatie over Reporter is te vinden op www.renishaw.nl/reporter.

Downloaden

Meer afbeeldingen, video's en informatie over Renishaw en de producten vindt u in ons mediacentrum.