Navigatie overslaan

Nieuwe AM4096 12-bits magnetische encoderchip

De nieuwe Renishaw AM4096 magnetische encoderchip brengt beproefde encodertechnologie langs assen op een hoger niveau met verbeterde functionaliteit en lagere kosten.

AM4096 12-bits magnetische encoderchip De nieuwe Renishaw AM4096 magnetische encoderchip brengt beproefde encodertechnologie langs assen op een hoger niveau met verbeterde functionaliteit en lagere kosten. De OnAxis™ technologie werd ontwikkeld door Renishaws partner RLS d.o.o en wordt ingezet in vele veeleisende motor- en besturingstoepassingen waarin conventionele encodertechnologie niet altijd voldoet.

Specificaties en toepassingen

De AM4096 magnetische encoder op een chip biedt UVW-uitgangen met 16 polen (8 polenparen) en incrementele, absolute, lineaire (potentiometer-), tachogenerator- en sinusoïde uitgangen. De resolutie gaat tot 12-bits (4096 stappen per omwenteling) en de nulpositie is programmeerbaar. De AM4096 werkt op 3,3 of 5 V, verbruikt weinig en heeft een slaapstand voor batterijgebruik. De chip is voorgeprogrammeerd te verkrijgen, maar ook de klant kan hem programmeren en de instellingen opslaan in de EEPROM op de chip. De magnetische encoder kan hoge toerentallen tot 60.000 tpm aan en weerstaat temperaturen van -40°C tot +125°C.

Compact siliciumontwerp

AM4096 12-bits magnetische chip Alle sensor- en verwerkingselektronica is ondergebracht in een compact siliciumontwerp. De sensor van de AM4096 neemt de rotatie van een simpele noord/zuid-magneet op, en levert aan de uitgang absolute positie-informatie die tot minder dan 0,1 graad nauwkeurig is.

De nieuwe magnetische encoderchip is onder meer toe te passen voor commutatie- en motorbesturing, positie- en snelheidscontrole, vervanging van potentiometers en vervanging van optische encoders.

Meer informatie

Meer informatie over Renishaws volledige programma positie-encoders, waaronder magnetische encodermodules, magnetische encoderchips, magnetische roterende encoders, magnetische lineaire encoders, magnetische ringencoders, optische lineaire encoders en optische hoekencoders, vindt u op www.renishaw.com/encoder.