Navigatie overslaan

Nieuwe 18-bits absolute magnetische ringencoder

Renishaws partnerbedrijf RLS d.o.o. introduceert de nieuwe AksIM™ werkelijk absolute magnetische roterende encoder voor inbouw door fabrikanten in hun bewegingsbesturingen.

29 november 2013

Renishaws partnerbedrijf RLS d.o.o. introduceert de nieuwe AksIM werkelijk absolute magnetische roterende encoder voor inbouw door fabrikanten in hun bewegingsbesturingen. De AksIM is verkrijgbaar via het wereldwijde Renishaw-netwerk en heeft een resolutie tot 18-bits en geen mechanische hysteresis. De unieke configuratie met doorgaande opening stelt nieuwe normen voor prestaties en waarde van magnetische encoders.

Het ontwerp is gericht op toepassing in bewegingsbesturingen van kostenbewuste OEM's.

De AksIM bestaat uit een platte encoderleeskop en een afzonderlijke magnetische ring met een indrukwekkende prijs-prestatieverhouding. De leeskop is leverbaar in een volledig afgedichte IP64 behuizing of als encoder op printplaatniveau. Een reeks van uitgangssignaalformaten wordt ondersteund, zoals RS422, CAN, SSI, PWM, I2C, SPI en USB. De binaire resoluties gaan tot 18-bits per omwenteling en de snelheden tot 10.000 tpm. De AksIM heeft geen hulpbatterij nodig en is een werkelijk absolute encoder. Dat betekent dat de positie onmiddellijk bij inschakelen bepaald wordt, dankzij een unieke enkelbaans code in de corrosiebestendige ring.

Betere prestaties door ingebouwde zelfbewakingsfunctie

AksIM magnetic encoder

De AksIM is voorzien van een ingebouwde LED voor instelling en diagnose, die de signaalconditie intuïtief aangeeft. Verder bevat de leeskop een zelfbewakingsfunctie, die waarschuwingen, alarmen en andere toestandsignalen via de communicatie-interface kan rapporteren aan de aandrijving of besturing.

De AksIM is geschikt voor uiteenlopende bewegingsbesturing in onder meer robotica, ronddraaien-heffen of azimut-elevatie platforms, automatische systemen en medische apparatuur.

RLS is toonaangevend in de ontwikkeling van hoogwaardige magnetische encoderoplossingen. Samen met partnerbedrijf Renishaw biedt RLS wereldwijd verkooppunten en technische ondersteuning.

Downloaden

Voor alle afbeeldingen en teksten geldt het auteursrecht van Renishaw.

Aanmelden voor nieuwsberichten

Meld u aan om regelmatig een nieuwsbrief van Renishaw te ontvangen.