Navigatie overslaan

Nieuw lasersysteem voor uitlijning vergroot de reeks oplossingen van Renishaw voor machinekalibratie

Februari 2019

Het nieuwe Renishaw XK10 lasersysteem voor uitlijning is ontwikkeld voor gebruik tijdens het bouwen en uitlijnen van bewerkingsmachines, als vervanging van objecten. Het kan gebruikt worden op lineaire rails om zeker te weten dat ze recht, haaks, plat en horizontaal zijn, en eveneens om de spindelrichting en coaxialiteit van roterende machines vast te stellen. Deze factoren zijn tijdens het bouwen te meten en uit te lijnen met de XK10, met behulp van de live weergave van het systeem. De XK10 is ook een krachtig hulpmiddel bij het opsporen van foutbronnen na een botsing of als onderdeel van regulier onderhoud.

Het XK10 systeem kan geometrische en roterende componenten meten en uitlijnen van machines met aslengtes tot 30 m. Het komt in de plaats van objecten zoals granieten blokken en teststaven, die tegen flinke kosten gekalibreerd en getransporteerd moeten worden. Met alleen dit modulaire systeem, dat simpel op machinegeleidingen bevestigd kan worden, is de machine in vergelijking met traditionele methodes sneller in te stellen en te meten.

De intuïtieve software van de XK10 vermindert de afhankelijkheid van hoog opgeleide operators. Metingen worden digitaal vastgelegd en zijn te exporteren, wat ze traceerbaar maakt volgens internationale standaarden, of zijn direct te bekijken op de robuuste weergave-eenheid.

Het nieuwe Renishaw XK10 lasersysteem voor uitlijning vormt een antwoord op de uitdagingen bij gebruik van traditionele objecten, en biedt één digitale oplossing voor een hele reeks bewerkingsmachines.

Meer informatie over de Renishaw producten voor kalibratie en nauwkeurigheidscontrole vindt u op www.renishaw.nl/kalibratie

Downloaden

Meer afbeeldingen, video's en informatie over Renishaw en zijn producten vindt u in ons mediacentrum.