Navigatie overslaan

NC4 contactloze insteltaster voor gereedschap

Zeer nauwkeurige en zeer snelle contactloze gereedschapsmeting en breukdetectie op verticale en horizontale bewerkingscentra van alle maten, multi-tasking machines en alle bewerkingscentra in portaalvorm.

Snel gereedschap instellen op de machine en gereedschapbreuk detecteren

Robuuste prestaties onder zware omstandigheden op machines

Flexibele contactloze oplossingen voor gereedschap instellen

Hogere productiviteit

Automatisch gereedschap instellen met de NC4 geeft uw bewerkingsmachines de intelligentie die ze nodig hebben om zelf beslissingen te nemen en dus 's nachts te produceren.

Hogere productiviteit


Uiterst flexibel

Een groot aantal systeemopties en configuraties maakt de NC4 de meest flexibele contactloze oplossing voor gereedschap instellen die op de markt is.

Systeemopties NC4

Verminder uitval

De NC4 meet en detecteert gereedschap vanaf slechts Ø 0,03 mm en met een herhaalbaarheid van ±1,0 μm (2σ), zodat producten meteen de eerste keer foutloos zijn.

Verminder uitval


Betrouwbare werking

De ingebouwde luchtblazer en dubbele meetmodus van de NC4 zorgen voor een nauwkeurige en robuuste werking, zelfs in de zwaarste omstandigheden op machines.

Uitgebreide NC4

Gemakkelijk in het gebruik

Installeren, configureren, gebruiken en onderhouden van de NC4 gaat met gemak dankzij onze reeks smartphone- en on-machine apps.

GoProbe app voor smartphones

Zonder het Renishaw systeem zou de machine bijvoorbeeld gewoon kunnen doorgaan met een gebroken snijtip, met rampzalige gevolgen. Bovendien kan één operator nu gemakkelijk twee machines bedienen, aangezien de controle op gereedschapsbreuk automatisch gaat. Hij hoeft alleen maar de producten te plaatsen en te controleren of alles soepel verloopt.

Ducati (VK)

Relevante video's

Documentatie NC4

Afbeeldingen NC4

Ondersteunende informatie

Softwarekeuze voor gereedschap instellen

Met de volgende softwarepakketten op basis van macro's zijn routines te programmeren om op CNC-bewerkingscentra gereedschap in te stellen en gereedschapsbreuk te detecteren:

  • GoProbe – basispakket om met eenvoudige routines producten en gereedschappen in te stellen.
  • Renishaw software voor gereedschapsinstelling – basispakket om met eenvoudige routines gereedschap in te stellen en gereedschapsbreuk te detecteren.

Interface

Bijpassende interfaces en transmissie-units – NCi-6