Navigatie overslaan

Mogelijke meettasters

Renishaw biedt een ongeëvenaarde serie tasters, van schakelende meettasters tot de revolutionaire REVO® 5-assige meettechnologie. Wat u ook wilt meten, er is altijd een geschikte taster voor u.

Een revolutie op meetgebied

Een REVO systeem scant het motorblok van een motorfiets. Het bekroonde REVO 5-assig meetsysteem biedt nog nooit vertoonde meetsnelheden, kortere kalibratietijden en flexibele toegang tot vormkenmerken waar vaste of indexeerbare tastersystemen niet bij kunnen.

Dankzij de innovatieve REVO technologie kunnen CMM-gebruikers behalve vormen opmeten ook hun verwerkingscapaciteit vergroten en de menselijke tussenkomst verminderen. Met het programmeerbaar wisselen van stylus en taster kan de REVO zelfs de meest gecompliceerde meettaken automatisch uitvoeren.

Later verschijnt een REVO taster die op een CMM de oppervlakteafwerking kan meten. Daarnaast zijn er versies in voorbereiding waarmee taken voor kwaliteitsborging die nu handmatig veel tijd vragen voor het eerst als onderdeel van een CNC inspectieproces uit te voeren zijn.

Flexibel scannen

SP25M De ongeëvenaarde serie tasters van Renishaw omvat ook contact makende scansystemen, zoals de SP25M scantaster. In combinatie met de toonaangevende PH10 indexeerbare meetkop en met voorzieningen als automatische stylus- en tasterwissel zijn er veelzijdige mogelijkheden voor zeer vele meettoepassingen.

Gebruik uw meetkop! Dat gaat echt veel beter

PH20 5-assige beweging De PH20 is nog een innovatief meetproduct van Renishaw dat de werking van coördinatenmeetmachines (CMM's) omvormt. Voor het eerst is 5-assige technologie beschikbaar voor schakelende toepassingen op CMM's van alle maten.

De PH20 heeft unieke bewegingen om meetpunten op te kunnen nemen door alleen de tasterkop te bewegen en niet de CMM-structuur. Met alleen de snelle roterende bewegingen van de kop worden sneller punten opgenomen, met betere nauwkeurigheid en herhaalbaarheid. Bovendien is dankzij de 5-assige beweging geen tijd meer nodig om de kop te indexeren. Samen resulteren deze snelheidsverhogingen meestal in een drievoudige verwerkingscapaciteit ten opzichte van conventionele systemen.

Schakelend meten

Een RTP20 met vol rek

De toonaangevende reeks schakelende meettasters van Renishaw is bestemd voor toepassingen waarin het meten van discrete punten voldoende is.

De TP20 meettaster is leverbaar met een groot aantal stylusmodules die automatisch gewisseld kunnen worden. Voor flexibele toegang tot meetplaatsen kan de taster gemonteerd worden op een meetkop met indexering, zoals de PH10T of de RTP20 (zie afbeelding rechts).

De TP200 taster biedt vergelijkbare mogelijkheden, maar heeft vanwege zijn solide drukmetende tastertechnologie een hogere precisie en langere levensduur.

Ontdek het verborgen vermogen van uw CMM’s

Lees het artikel over de mogelijkheden om het meetvermogen en de prestaties van bestaande CMM's te verhogen door er de allermodernste software, besturingen en sensortechnologie aan toe te voegen.

Meer informatie

  • Witboek:  Ontsluit het verborgen vermogen van uw CMM’s Witboek: Ontsluit het verborgen vermogen van uw CMM’s

    De vooruitgang in tasters, metrologiesoftware en besturingstechnologie maakt het nu mogelijk om bestaande CMM’s om te vormen. Ze worden daardoor nauwkeuriger, meten sneller, zijn verder geautomatiseerd, bieden nieuwe mogelijkheden en zijn te programmeren op CAD-basis. Zeker onder de huidige omstandigheden is upgraden economisch en ecologisch interessant.