Navigatie overslaan

MODUS™ meetsoftware

MODUS is een krachtig meetpakket voor het Equator systeem, dat programmeren vanuit CAD en meten van complexe profielen mogelijk maakt.

MODUS

MODUS ontvangt van Organiser commando's om DMIS-scripts uit te voeren, vertaalt deze in standaard I++ commando's en stuurt die weer naar de UCC-server van de Equator. MODUS biedt een uitgebreide suite van driedimensionale metrologiefuncties, die toegankelijk zijn via een intuïtieve gebruikersinterface waarop de meetroutines geheel grafisch worden weergegeven. Met wizards zijn snel en gemakkelijk algemene meettaken te specificeren, met toepassing van praktijkervaringen.

In de programmeerbare versie kunnen de ingenieurs met de uitgebreide MODUS™ programmeersoftware snel meetroutines maken voor elk product: simpel of complex, prismatisch of willekeurig gevormd.

Met MODUS is het mogelijk om scannen en contact makende metingen gemakkelijk te programmeren op het Equator systeem, met gebruik van de SP25 taster volgens industriële standaard. Bij het scannen worden duizenden gegevenspunten van het oppervlak opgenomen, zodat de werkelijke vorm wordt geanalyseerd.

Belangrijkste kenmerken

  • MODUS - scherm rondmeting rsp3 Volledige ondersteuning voor metrologiebesturingen volgens I++ DME, waaronder de Equator besturing
  • Geheel compatibel met meten volgens de vergelijkingsmethode van de Equator
  • Offline programmeren op CAD-basis, met ondersteuning van de neutrale formaten IGES, STEP, Parasolid® en VDA-FS - programma's komen gebruiksklaar op de machine waarna testen nauwelijks nog nodig is
  • Hoogwaardige integratie met de systemen CATIA® (v5 en v4), Siemens® NX™ (voorheen Unigraphics®), Pro/E® en Solidworks® CAD/CAM
  • Ondersteuning van DMIS
  • Gecertificeerde mathematische algoritmes
  • Krachtige tekstuele en grafische rapportage
  • Flexibele uitvoer van resultaatgegevens, waaronder gecertificeerde Q-DAS

Samenwerking dankzij standaarden

Omdat MODUS gebaseerd is op industriële standaarden als DMIS, I++ DME, DML en Microsoft® SQL Server, is het pakket maximaal compatibel met bestaande programma's en rapporten. Tot de flexibele mogelijkheden behoren rapporten in tekst en in grafische vorm. De resultaatgegevens zijn te exporteren in vele bestandsformaten, waaronder gecertificeerde Q-DAS voor uitgebreide SPC-analyse.

De rapportagefunctie van MODUS is uitgebreid en omvat ook traditionele rapporten in tekst, waarvan de gebruiker zelf het formaat kan definiëren. Met de grafische rapportage zijn de resultaten weer te geven ten opzichte van het CAD-model, bijvoorbeeld als boxplot of als 3D-vormplot.