Navigatie overslaan

MODUS™ 2

De Renishaw MODUS 2 metrologiesoftware maakt hoogwaardige metingen eenvoudig.

Ontworpen met het oog op bruikbaarheid

Bij het ontwikkelen van MODUS 2 stond de bruikbaarheid centraal. De basis was het welbekende en veelzijdige MODUS platform, en de 3- en 5-assige CMM-sensortechnologie van Renishaw wordt ondersteund. De innovatieve interface is voor nieuwe gebruikers gemakkelijk te begrijpen en snel te programmeren waardoor de productiviteit, met of zonder CAD-model, stijgt tot ongekende hoogte.

MODUS 2 in actie

Gebruiksgemak vanuit het ontwerp

Bij het ontwikkelen van MODUS 2 stond het gebruiksgemak centraal. De innovatieve interface is voor nieuwe gebruikers gemakkelijk te begrijpen en snel te programmeren waardoor de productiviteit, met of zonder CAD-model, stijgt tot ongekende hoogte.

Op basis van het welbekende en veelzijdige MODUS platform wordt de 3- en 5-assige CMM-sensortechnologie van Renishaw optimaal ondersteund.

Gebruikerservaring

Of het nu gaat om eenvoudige handmatige CMM-bediening of om complexe productmetingen op meerassige systemen, MODUS 2 past zich automatisch aan en biedt alleen de functionaliteit die voor de taak van dat moment van belang is.

Voor de gebruikerservaring maakt het niets uit of de software aangesloten is op een 'live' CMM, of in een offline omgeving werkt waarin door volledige simulatie met snelheidsregeling meetroutines te ontwikkelen en te visualiseren zijn.

Toekomstgericht

De MODUS metrologiesoftware is een toekomstgerichte investering, die de beschikbaarheid garandeert van de meest recente technologische ontwikkelingen van Renishaw. Zo zijn er nieuwe meettasters in voorbereiding voor de 5-assige meetproductreeks die ongekende snelheid en meetflexibiliteit levert, waarbij de compromissen voor snelheid en nauwkeurigheid worden voorkomen die inherent zijn aan conventionele technieken.

Bijzonderheden van MODUS 2

 • Gebruik van het I++ DME communicatieprotocol biedt ondersteuning voor CMM-besturingen van derden, in aanvulling op de Renishaw UCC serie van universele CMM-besturingen.
 • Ondersteuning voor 5-assige meetsystemen.
 • OSM-technologie maakt het mogelijk om automatisch efficiënte bewegingspaden zonder botsingen te creëren rond het product.
 • Meetstrategieën zijn op maat samen te stellen en te delen met andere gebruikers, zodat alle producten consistent gemeten worden, ongeacht de programmeur.
 • Offline programmeren op CAD-basis, met ondersteuning van de neutrale formaten IGES, STEP, Parasolid® en VDA-FS.
 • Hoogwaardige integratie met de CAD/CAM-oplossingen CATIA® (v5 en v4), Siemens® NX™ (voorheen Unigraphics®), Pro/E® en Solidworks®.
 • Volledig bewegende simulatie en botsingdetectie, inclusief 5-assige verplaatsingen.
 • Ondersteuning van DMIS.
 • Gecertificeerde mathematische algoritmes.
 • Krachtige tekstuele en grafische rapportage.
 • Flexibele uitvoer van resultaatgegevens, waaronder gecertificeerde Q-DAS®.
MODUS 2 – Schermopties CAD