Navigatie overslaan

Opspansystemen voor meten op CMM's en vergelijkend meten

Opspansystemen voor het meten op coördinatenmeetmachines (CMM’s) en vergelijkend meten met de Equator™ kunnen de capaciteit, reproduceerbaarheid en nauwkeurigheid van uw inspectieproces verbeteren met snelle en herhaalbare opspanningen voor uw producten.

Opspanningen voor meten met CMM of Equator™

Zet vóór het meten uw producten vast met onze modulaire opspansystemen voor CMM's en vergelijkend meten

Opspansystemen voor CMM's

Met onze componenten kunt u producten van bijna elke grootte, vorm en materiaalsoort opspannen op uw meetbed. Onze brede reeks opspansystemen voor metingen op CMM's en met de Equator bevat een keuze aan voetplaten in standaardmaten en vele componenten met M4, M6, M8 of 1/4-20 schroefdraad voor bevestiging.

Of u nu producten inspecteert voor vliegtuigen, auto's, elektronica, andere industrie of medische toepassingen, Renishaw zorgt voor een complete opspanoplossing voor elk product, ongeacht zijn afmetingen, vorm of materiaal.

Hoe bestelt u?

Bestel 24/7 in onze Online store. Koop online en profiteer van snelle levering van onze modulaire opspansystemen voor CMM's en vergelijkend meten.


Online kopen

Maximaliseer uw inspectiecapaciteit met behoud van uw flexibiliteit

Om onproductieve insteltijd te minimaliseren en de flexibiliteit in het opspannen te houden, kunnen producten opgespannen worden op een voetplaat buiten de CMM, de visionmachine of het Equator meetsysteem. Het opgespannen product kan dan vlak voor de meting gemakkelijk in het inspectieapparaat gezet worden.

Het meetoppervlak van een CMM vullen met meerdere opgespannen producten is nog een manier om insteltijden te minimaliseren. In één batch kunnen meerdere producten op het CMM-bed gemeten worden, zonder dat de meetcyclus gestopt en gestart hoeft te worden om meer opgespannen producten te plaatsen.

Opspansysteem voor CMM
Opspansysteem voor CMM in aanbouw
Opspansysteem voor CMM voltooid

Een grote reeks componenten
Met onze modulaire opspansystemen voor CMM's kunt u onderdelen van bijna elke grootte, vorm en materiaalsoort vastzetten. Voetplaten en componenten zijn standaard leverbaar met metrische M4, M6 of M8 schroefdraad of met 1/4-20 draad.

Met de reeks van opspanoplossingen die u in onze online winkel vindt, kunt u uw opspanmogelijkheden uitbreiden wanneer uw vraag verandert.

Reproduceerbare opstellingen
Beschikken over identieke opspanningen is belangrijk voor de herhaalbaarheid van inspecties, want anders hebt u variaties in het proces. Opstellingen zijn nauwkeurig te documenteren en te reproduceren dankzij de markeringen met letters en cijfers op onze voetplaten en opspancomponenten.

Snelle assemblage
Opspanningen zijn zeer snel samen te stellen, waardoor de capaciteit toeneemt en het inspecteren niet vertraagd wordt. Alle elementen zet u handmatig vast; speciaal gereedschap is niet nodig.

Ongeëvenaarde slijtvastheid
Onze warmtebehandelde stalen componenten en voetplaten met harde coating hebben gladde en krasbestendige oppervlakken.

Bedenk dat onze modulaire en op maat gemaakte opspansystemen de capaciteit, reproduceerbaarheid en nauwkeurigheid van uw inspectieproces kunnen verbeteren met snelle en herhaalbare opspanningen. Renishaw opspansystemen kunnen een complete oplossing voor uw opspankwesties bieden.

QuickLoad™ railsystemen voor CMM's

Het Renishaw QuickLoad railsysteem vergroot de inspectiecapaciteit van CMM's, verkort de insteltijd en verbetert de herhaalbaarheid. Onze modulaire en op maat gemaakte opspansystemen kunnen de capaciteit, reproduceerbaarheid en nauwkeurigheid van uw inspectieproces verbeteren met snelle en herhaalbare opspanningen.

Het QuickLoad railsysteem maakt opgespannen producten op uw CMM plaatsen en weer weghalen snel en gemakkelijk. Aan beide zijden van de QuickLoad rail zijn meerdere platen te plaatsen, zodat u alle ruimte op uw CMM-bed kunt gebruiken.

Renishaw QuickLoad rail- en plaatsysteem
Renishaw QuickLoad rail- en plaatsysteem
Renishaw QuickLoad rail- en plaatsysteem

Plaats producten snel
Gebruik de QuickLoad rail om de tijd voor vastzetten van opgespannen producten op het CMM-bed te verkorten. Speciaal ontworpen QuickLoad voetplaten passen aan beide zijden van de QuickLoad rail, met behulp van snelspanmagneten en paspennen. Dankzij dit ontwerp zijn platen vlot te plaatsen en weg te halen, wat de onproductieve insteltijd verkort en de productiviteit maximaliseert.

Vul het CMM-bed
De QuickLoad rail kan links, rechts of in het midden van het CMM-graniet geplaatst en vastgezet worden, of op een bestaande modulaire basisplaat. Aangezien meerdere platen in vele configuraties aan een zijde of beide zijden van de QuickLoad rail te plaatsen zijn, kan het CMM-bed gevuld worden met opgespannen producten. Door het meetvolume op deze manier te maximaliseren wordt de insteltijd korter en de CMM-productiviteit hoger.

Noteer met letters en cijfers
De opzet van een opspanning vastleggen is simpel, omdat iedere QuickLoad voetplaat een raster met letters en cijfers heeft en elke opspancomponent een duidelijk weergegeven artikelnummer.

Compatibel met FixtureBuilder
Met de FixtureBuilder software kunnen QuickLoad railconfiguraties en modulaire opspanningen ontworpen en gedocumenteerd worden. Bouwinstructies maken configuraties gemakkelijk reproduceerbaar.

Modulaire opspancomponenten
De modulaire opspansystemen van Renishaw zijn te gebruiken met het QuickLoad railsysteem. Een brede variëteit aan opspancomponenten met M4, M6, M8 of 1/4-20 schroefdraad is verkrijgbaar in de online winkel.

Robuuste voetplaten
Het QuickLoad railsysteem werkt met de toonaangevende Renishaw QuickLoad™ voetplaten van aluminium met een hardanodiseerlaag. Deze zijn verkrijgbaar met M6 schroefdraad en op aanvraag met M4, M8 of 1/4-20 draad.

Opspansystemen voor vergelijkend meten met de Equator™

Onze opspansystemen voor de Equator hebben speciale voetplaten met een 3-punts kinematische constructie die snel in en uit het apparaat plaatsen mogelijk maakt. De bevestigingen op de voetplaat houden elk opspanelement herhaalbaar en betrouwbaar op zijn plaats, zodat het verwisselen van het product in de Equator een kwestie van slechts enkele seconden is.

De Renishaw opspansystemen voor de Equator kunnen de capaciteit, reproduceerbaarheid en nauwkeurigheid van uw inspectieproces verbeteren met snelle, herhaalbare en eenvoudig te configureren opspanningen:

De voetplaten zijn gemerkt met letters en cijfers, zodat u opspanningen kunt documenteren en snel en nauwkeurig kunt herhalen.
Alle elementen zet u handmatig vast; speciaal gereedschap is niet nodig.
De opspanelementen zijn eenvoudig zo te positioneren dat hun contact met het product minimaal is, waardoor een inspectietaster ongehinderd toegang heeft tot alle productdetails.

De voetplaten zijn verkrijgbaar met M4, M6, M8 of 1/4-20 schroefdraad. Ze zijn gemaakt van gegoten aluminium met een hardanodiseerlaag tegen slijtage en krassen.

Om voor de Equator opspanningen op maat aan te vragen kunt u een van de maatwerkformulieren hieronder versturen of contact opnemen met uw plaatselijke Renishaw-vertegenwoordiging.

Close-up van werkruimte Equator™

Online store

Bezoek de Renishaw online winkel om uw QuickLoad™ rail of opspansysteem voor de Equator te bestellen.

Online kopen

Andere hulpbronnen

 

Neem vandaag nog contact op met ons verkoopteam

Neem contact op met uw plaatselijke leverancier voor meer informatie en een gesprek met een expert.