Navigatie overslaan

Metrologiesoftware

Krachtige metrologiesoftware

Scherm van schoepenwielmeting in MODUS

De metrologiesoftware van Renishaw biedt een krachtig platform voor 5-assig meten. Een configureerbare gebruikersinterface maakt het mogelijk om offline DMIS-programma's te ontwikkelen met geometrie, afmetingen en toleranties vanuit CAD, inclusief volledige simulatie en botsingdetectie. De software omvat gecertificeerde algoritmes om vormkenmerken te meten en te construeren en producten uit te lijnen.

Programma's kunnen offline direct uit CAD gemaakt worden, en het tasterpad is op het scherm te verifiëren. De CMM-omgeving, opspanmiddelen en productlocatie op de machine zijn allemaal definieerbaar. Programma's voor 5-assig meten zijn zo geheel te simuleren en te controleren op botsingen. De stilstand van de CMM wordt hierdoor minimaal, want de programma's komen gebruiksklaar op de machine waarna testen nauwelijks nog nodig is.

Toekomstgericht

De MODUS metrologiesoftware is een toekomstgerichte investering, die de beschikbaarheid garandeert van de meest recente technologische ontwikkelingen van Renishaw. Zo zijn er nieuwe meettasters in voorbereiding voor de 5-assige meetproductreeks, die de grootste opstap in meetfunctie betekent die ooit is geïntroduceerd en ongekende snelheid en meetflexibiliteit levert, waarbij de compromissen tussen snelheid en nauwkeurigheid worden voorkomen die inherent zijn aan conventionele technieken.