Navigatie overslaan

Meting van turbineschoepen

Het Gereedschap voor turbineschoepen, bestaande uit APEXBlade, SurfitBlade en MODUS metrologiesoftware, doorbreekt de grenzen van standaardmeettechnieken.

Traditionele methoden hebben vastgesteld dat schoepen geïnspecteerd worden in een beperkt aantal doorsneden. Met REVO's sleepscantechnologie kunt u echter nauwkeurig en snel de hele schoep meten en beoordelen.

Nu is een onbeperkt aantal doorsnedes of volledige oppervlakte-analyse mogelijk vanuit zeer precieze tastergegevens door aanraking.

Het Gereedschap voor turbineschoepen begint met het gebruik van APEXBlade om automatisch een botsingloos sleepscanprogramma te genereren voor REVO, dat vervolgens wordt uitgevoerd op de CMM via MODUS.

De sleepscanbewerking produceert een nauwkeurige 'puntenwolk' die het hele schoepoppervlak dekt. Met de MODUS point cloud segmentering is het mogelijk om doorsnedes te genereren waar ze nodig zijn.

Als de volledige gegevensset wordt opgeslagen, kunnen indien nodig extra doorsnedes worden gemaakt zonder dat opnieuw hoeft te worden gemeten.

De gegevens kunnen vervolgens op twee manieren worden verwerkt:

Meting van turbineschoepen

Inspectie

De gegevens wordt verdeeld door MODUS en vergeleken met de nominale CAD-modeleisen. De analyseresultaten worden aangeboden via de MODUS reporter, die ook een bepaald PDF-document definieert voor archivering.

Engineering

De gegevens worden verwerkt door SurfitBlade om een volledig NURBS-oppervlak te maken voor aërodynamische en spanningsanalyse, enz.

 

Productinformatie