Navigatie overslaan

Meting van turbineschoepen

De scanmogelijkheden combineren van het REVO®5-assig systeem met de MODUS™ Blade planner software, SurfitBlade™en MODUS metrologiesoftware doorbreekt de grenzen van standaard meettechnieken voor schoepen.

Traditionele methodes voor schoepinspectie zijn beperkt tot een aantal dwarsdoorsnedes. De sleepscantechieken van de REVO en de Renishaw Blade Toolkit software bieden echter de mogelijkheid om de hele schoep snel en nauwkeurig te meten en te evalueren.

Nu is het mogelijk om een onbeperkt aantal doorsnedes of volledig oppervlak te analyseren vanuit zeer precieze tastergegevens door aanraking.

Om het schoepmeetproces te initiëren, genereert de MODUS Blade planner software automatisch een botsingloos sleepscanprogramma voor de REVO. Dit programma wordt dan met de MODUS metrologiesoftware uitgevoerd op de CMM.

De sleepscan produceert een nauwkeurige 'puntenwolk' die het gehele schoepoppervlak omvat. Met de MODUS point cloud segmentering is het mogelijk om doorsnedes te genereren waar ze maar nodig zijn.

Aangezien de volledige gegevensset wordt opgeslagen, zijn indien gewenst later nog extra doorsnedes te maken zonder opnieuw te moeten meten.

De verkregen gegevens kunnen daarna op twee manieren worden verwerkt:

Meting van turbineschoepen

Inspectie

De gegevens wordt verdeeld door MODUS en vergeleken met de nominale CAD-modeleisen. De analyseresultaten worden aangeboden via de MODUS reporter, die ook een bepaald PDF-document definieert voor archivering.

Engineering

De gegevens worden verwerkt door SurfitBlade om een volledig NURBS-oppervlak te maken voor aërodynamische en spanningsanalyse, enz.