Navigatie overslaan

Apps voor bewerkingsmachines

Wij zijn druk bezig met de ontwikkeling van een reeks apps voor bewerkingsmachines, die voor onze klanten de installatie, de configuratie, het gebruik en het onderhoud van onze systemen nog gemakkelijker maken.

Smartphone-apps bieden de gebruiker informatie onder zijn vingertoppen in een simpel en handig formaat. Onze gratis apps zijn wereldwijd leverbaar in een groot aantal talen en zijn perfect voor nieuwe en minder ervaren gebruikers.

On-machine apps zijn naadloos te integreren in een reeks van CNC-besturingen. De apps worden geïnstalleerd op een CNC-besturing op basis van Microsoft® Windows® of op een tablet met Windows die via Ethernet met de besturing is verbonden.

Met hun interactie via aanraking en hun intuïtieve ontwerp bieden de smartphone- en on-machine apps aanzienlijke voordelen voor wie tasters op bewerkingsmachines gebruikt.

Smartphone-apps

Het gebruik van mobiele technologie - smartphones en tablet-pc's - en de bijbehorende apps is een vast onderdeel geworden van het alledaagse privéleven. Wij zien ook vele nuttige toepassingen hiervan in werksituaties, en hebben een aantal smartphone-apps ontwikkeld voor het gebruik van onze meettasters op bewerkingsmachines.

Logo Trigger Logic app



Taster instellen app

De Taster instellen app biedt een vereenvoudigde methode om de instellingen van Renishaw tasters aan te passen, die sneller en simpeler werkt dan traditionele instructies op papier volgen.

Kenmerken en voordelen
  • Geschikt voor optische tasters en radiotasters - inclusief gereedschapinsteltasters
  • De nieuwe Opti-Logic™ technologie gebruikt lichtpulsen om tasterinstellingen van een smartphone naar een taster op de machine te sturen of omgekeerd, wat het configuratieproces eenvoudiger maakt.
  • Te gebruiken om radiotasters op te zoeken en te koppelen aan hun betreffende interface
  • Hulpteksten, afbeeldingen en animaties bieden verdere assistentie
Appstore icoon Google afspeelicoon Ook beschikbaar in China via Tencent en Huawei.
GoProbeAppIcon_Android_512x512

GoProbe app

De GoProbe app creëert een meetroutine in slechts een paar snelle tikken. Selecteer gewoon de gevraagde cyclus en vul de invoervelden met gegevens. Het resultaat is een eenregelig commando dat in de CNC-besturing wordt ingevoerd.

Kenmerken en voordelen

  • Creëert het commando van één regel voor de GoProbe technologie in slechts een paar snelle tikken
  • Hulpteksten, afbeeldingen en animaties bieden verdere assistentie
  • Ondersteunt een groot aantal CNC-besturingen

Appstore icoon Google afspeelicoon
Ook beschikbaar in China via Tencent en Huawei.

Logo NC4 app

NC4 app

De NC4 app maakt het configureren en ondersteunen van de NC4 contactloze gereedschapinsteltasters eenvoudig. Technici hebben één referentiepunt voor onderhoudstaken en storingzoeken onder hun vingertoppen.

Kenmerken en voordelen

  • Instructies die installatietechnici helpen het NC4 systeem te configureren
  • Animaties die gebruikelijke onderhoudstaken helder uitleggen
  • Heldere instructies voor procedures om stapsgewijs storingen te onderzoeken

Appstore icoon Google afspeelicoon
Ook beschikbaar in China via Tencent en Huawei.

Icoon HP armen app

HP armen app

De HP armen app biedt technici een interactief ondersteunende app voor gebruik bij de zeer nauwkeurige gereedschapinstelarmen van Renishaw. De app maakt configuratie, onderhoud en storingzoeken eenvoudig, met gemakkelijk te volgen animaties en stapsgewijze instructies.

Kenmerken en voordelen

  • Ondersteunt de HPMA, HPPA en HPRA zeer nauwkeurige gereedschapinstelarmen
  • Gemakkelijk te volgen animaties en stapsgewijze instructies
  • Bevat configuratie-, onderhouds- en storingzoektaken voor de arm en de RP3

Appstore icoon Google afspeelicoon
Ook beschikbaar in China via Tencent en Huawei.

On-machine CNC-apps

De productieomgeving ontwikkelt zich snel, en machinebesturingen op basis van Microsoft® Windows® worden steeds meer gemeengoed.

Deze besturingen met touchscreens bieden ons een perfect platform voor on-machine apps die de functionaliteit van tastermetingen op bewerkingsmachines ondersteunen.

Logo_Set_and_Inspect

Set and Inspect

Set and Inspect is een eenvoudige intuïtieve app voor tastermetingen op de machine, voor klanten die een meettasteroplossing met veel gebruiksgemak willen. Met de geïntegreerde hulp creëert de gebruiker eenvoudig meetroutines, of het nu handmatige routines, enkelvoudige cycli of volledig automatische meetprogramma's zijn.

Kenmerken en voordelen

  • Minimale training en productdocumentatie nodig
  • Genereert automatisch machinecode
  • Ondersteunt cycli voor product instellen, inspectie en gereedschap instellen
Logo Reporter app

Reporter

Reporter is een aanvullende app die is ontworpen om de meetgegevens op een snelle en eenvoudige manier te bekijken. De app geeft meetresultaten weer van programma's die gegenereerd zijn met Set and Inspect en van Inspection Plus meetroutines.

Kenmerken en voordelen

  • Snel bij de machine meetgegevens bekijken voor goedkeur of afkeur
  • Geeft meettrends weer voor elk gemeten product
  • Resultaten zijn live te zien terwijl het product wordt gemeten

Gebruikers zonder een besturing op Windows-basis kunnen Set and Inspect en Reporter installeren op een tablet met Windows en dan via een Ethernet-aansluiting verbinden met de besturing. Ontdek hoe!

Set and Inspect brengt verbeteringen van het productieproces

Ontdek hoe onze klanten onze reeks apps voor bewerkingsmachines gebruiken om hun productieproces te vereenvoudigen.

De nieuwe Hartrol Plus besturing is ontworpen om onze machines gemakkelijker in het gebruik te maken. Set and Inspect is de perfecte aanvulling, want de grafische gebruikersinterface daarvan maakt het operators gemakkelijk om meetroutines voor bewerkingsmachines te programmeren.

Hartford (Taiwan)

Android en Google Play zijn handelsmerken van Google Inc.
Apple en het Apple-logo zijn handelsmerken van Apple Inc., geregistreerd in de VS en andere landen. App Store is een service merk van Apple Inc., geregistreerd in de VS en andere landen.