Navigatie overslaan

Klantondersteuning voor styli

Renishaw heeft een benijdenswaardige reputatie als het gaat om haar ondersteuning en dienstverlening aan klanten.

Service en ondersteuning

De groei van Renishaw in de afgelopen 30 jaar is altijd gepaard gegaan met investeringen in een wereldwijd netwerk voor verkoop en ondersteuning, dat op dit moment vestigingen en vertegenwoordigingen in meer dan 30 landen telt over de hele wereld.

Dit brengt onze klanten het voordeel dat er wereldwijd altijd 100.000 styli op voorraad zijn, zodat overal snel geleverd kan worden.

We hebben een benijdenswaardige reputatie verkregen voor ondersteuning en dienstverlening aan klanten. Is een technisch advies nodig of ontstaat er een probleem, dan zijn vanuit ons wereldwijde netwerk altijd medewerkers beschikbaar om een advies of oplossing aan te bieden.

Kennissysteem

Veelgestelde vragen

Bekijk de veelgestelde vragen over Renishaw styli.

Hoe weet je dat je een echte Renishaw stylus in gebruik hebt?

Bij de meeste van onze styli is het Renishaw-logo op de houder gedrukt. Ze worden allemaal geleverd in kunststof dozen met holografische labels.

Welke graad kogels passen jullie toe?

Alle Renishaw styli hebben standaard graad 5 kogels.

Wat is het verschil tussen een graad 5 en een graad 3 kogel?

Renishaw gebruikt standaard robijnkogels van graad 5 (0,13 micron). Als u echter een zeer nauwkeurige CMM hebt, dan zult u misschien met onze robijnkogels van graad 3 (0,08 micron) een betere metrologie ervaren.


Hoe kan ik zien of mijn stylus een graad 3 robijnkogel heeft?

De zeer nauwkeurige styli van Renishaw hebben een stift met een (goudkleurige) coating van titaniumnitride. Zo kunnen gebruikers een graad 3 stylus onderscheiden van onze standaard graad 5 serie.

Voldoen Renishaw styli aan de RoHS?

De reeks van styliproducten is in overeenstemming met de RoHS. U kunt hier onze volledige verklaring lezen.

Wat is de kleinste kogeldiameter die jullie kunnen maken?

Standaard is dat 0,3 mm, maar we hebben in een speciaal ontwerp ooit een robijnkogel van 0,12 mm aangeboden. Let u erop dat kleine kogels niet altijd meteen leverbaar zijn.

Hoe vraag ik een speciale stylus aan?

Neem contact op met uw plaatselijke Renishaw-leverancier of vul een aanvraagformulier in dat u kunt downloaden van onze website of webshop.

Hebben temperatuursveranderingen invloed op de metingen?

Ja, zelfs kleine verschillen van temperatuur kunnen meetfouten veroorzaken. U kunt zulke fouten minimaliseren door het juiste materiaal te kiezen voor de stylusstift of verlengstukken. Meer informatie is te vinden in onze gids voor stylusmateriaal.

Waarom zijn sommige schijven voorzien van rollen?

Een eenvoudige schijf hoeft maar voor één diameter gekalibreerd te worden, maar dat beperkt het effectieve meten tot alleen de richtingen X en Y. Met een rol erbij kunt u ook kalibreren en dus meten in de Z richting.

Wat betekent EWL?

Effectieve werklengte. Dit is de afstand vanaf het punt waar de stift tegen het product aanloopt tot het midden van de kogel wanneer dit haaks op het product gemeten wordt.