Navigatie overslaan

Kant-en-klare 3D metaalprintsystemen voor de gezondheidszorg

Laat Renishaw de volledige productie-oplossing leveren voor uw tandheelkundige of medische 3D metaalprintvereisten

Onze 3D printsystemen geoptimaliseerd voor tandheelkundige en medische toepassingen bieden een totale productie-oplossing. Met behulp van onze beproefde AM250 fusion powder bed machine en ons uitgebreide assortiment toebehoren, kunnen wij een systeem bieden dat vanaf dag één klaar is om nauwkeurige en hoogwaardige tandheelkundige structuren te vervaardigen in titanium of kobalt chroom.

Speciale medische en tandheelkundige onderdelen zijn complex qua ontwerp

3D gedrukte kunstgebitten 4

Speciale medische en tandheelkundige hulpmiddelen zijn van huis uit complex vanwege hun fysieke vorm en lenen zich niet gemakkelijk voor een traditioneel productieproces waar grotere volumes nodig zijn om het proces levensvatbaar te maken. Bij op maat gemaakte medische of tandheelkundige hulpmiddelen is het geen zaak van massaproductie maar massa-maatwerk.


Freesmachines die traditionele subtractieve productie uitvoeren zijn weliswaar in staat tot massaproductie en massa-maatwerk maar ze zijn vaak minder efficiënt wanneer de onderdelen complexe vormen op maat hebben.

Bovenaanzicht van volledige bouwplaat

Traditionele productie is beperkt

Een frees verwijdert ongewenst materiaal maar bij contrast 3D printen of additive manufacturing (AM) wordt alleen het benodigde materiaal toegevoegd, wat resulteert in een veel efficiënter gebruik van materiaal en beter voorspelbare productiekosten.

Naast het feit dat de kosten van de onderdelen stijgen naarmate de complexiteit toeneemt, zijn er ook meer beperkingen bij deelproductie door subtractieve vervaardiging.

Voor kleine bewerkingen, vaak cruciaal voor een succesvol klinisch resultaat, moet een freesmachine gereedschap gebruiken met een zeer kleine diameter. Hierdoor neemt de cyclustijd toe, wordt de stijfheid van het gereedschap en de precisie opgeofferd terwijl het ook voor meer onzekerheid zorgt voor de kosten en de duurzaamheid van het gereedschap.

Additive manufacturing heeft niet te lijden onder deze belangrijke kwestie en is in staat om zeer gedetailleerde en ingewikkelde eigenschappen te produceren. Dit geeft de gebruiker van additive manufacturing een aanzienlijk concurrentievoordeel waardoor deze productiemethode ideaal is voor op maat gemaakte medische en tandheelkundige toepassingen.

U bent één stap verwijderd van uw eigen op maat gemaakte voorzieningen

Het is nooit gemakkelijk om helemaal opnieuw te beginnen met een nieuwe technologie, daarom biedt Renishaw u alles wat u nodig hebt om vanaf dag één te beginnen met de productie van op maat gemaakte medische en tandheelkundige hulpmiddelen.

Om uw tandheelkundige of medische 3D-printfaciliteit op te zetten bieden wij het volgende:

AM250 metalen additive manufacturing systeem

  • Complexe componentproductie in verschillende metalen-geometrie wordt niet belemmerd door de traditionele ontwerpregels
  • Licht gewicht - optimaal gebruik van materiaal alleen waar het nodig is.
  • Efficiënt materiaalgebruik - minimale verspilling ten opzichte van subtractieve bewerking.
  • Snelle ontwerpiteraties tot aan de productie.
  • Toonaangevende inerte atmosfeergeneratie.
  • Laag gasverbruik.
  • Open parameters.
AM250 groot logo

Downloads

Tandheelkundige afbeeldingen

Medische afbeeldingen

Alle merknamen en productnamen die in dit document worden gebruikt zijn handelsnamen, servicemerken, handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van de respectievelijke eigenaren.

Alle producten zijn mogelijk niet in alle landen verkrijgbaar. Neem contact op met uw verkoopadviseur voor meer informatie