Navigatie overslaan

IPC intelligente procescontrole

Het proces is te sturen via een gesloten terugkoppelkring, waarbij met meetgegevens van de Equator™ de instellingen direct in de machinebesturing worden bijgewerkt.

Real-time terugkoppeling

Gereedschapsinstellingen met Equator - verdeeld

IPC kan de meetresultaten gemakkelijk real-time inlezen, wat aansluiting op een aantal moderne machinebesturingen mogelijk maakt. Zo kunnen instellingen bijgewerkt worden en verloopt de procesbesturing werkelijk automatisch. Met de gegevens van het Equator meetsysteem zijn instellingen herhaalbaar en betrouwbaar bij te werken, om gangbare oorzaken van procesinstabiliteit zoals gereedschapslijtage en temperatuurverloop te compenseren.

Procesmogelijkheden controleren

Instellingen kunnen statistisch gecontroleerd worden om de mogelijkheden van bewerkingsprocessen te verbeteren, wat een betere kwaliteit en een hoger rendement oplevert. Dit wordt bereikt via een lopend gemiddelde van vormmetingen om compensatiewaarden te berekenen en de standaardafwijking om controlegrenzen te berekenen.

Levensduur van snijgereedschap beheren

Is een gereedschap meer gecompenseerd dan de (door de gebruiker gedefinieerde) maximale gereedschapinstelwaarde, dan meldt een slijtagewaarschuwing aan de machine dat het snijgereedschap aan vervanging toe is. De bewerkingsmachine kan dan beslissen een zustergereedschap in te zetten of het proces te stoppen vóór de volgende cyclus.

Meerdere machines bijwerken

Het Equator meetsysteem kan per gemeten vorm waarden om instellingen bij te werken versturen naar diverse machines, zodat u tegelijkertijd meerdere gereedschappen op meerdere machines kunt bijstellen. Zo zijn bijvoorbeeld processen met de OP10 en OP20 te sturen met één meetcyclus. Alle gegevens worden bewaard en voorzien van een tijdmerk voor latere analyse.

Belangrijkste kenmerken

  • Minder menselijke tussenkomst
  • Minder machinestilstand
  • Opgenomen fouten van meerdere producten worden gemiddeld - bijwerken gaat dus nauwkeuriger
  • Geen tijdverlies, want dichtbij de bewerkingsmachine
  • Bijwerken kan een-voor-velen (Equator systeem voor meer machines)

Gemakkelijk afmetingen instellen

  1. Selecteer de te gebruiken afmeting
  2. Stel controlegrenzen in
  3. Stel correctiekarakteristieken in
  4. Selecteer de bij te werken machine
  5. Stel informatie voor gereedschapinstellingen in