Navigatie overslaan

inVia™ confocale Raman microscoop

De nieuwe inVia Qontor

De nieuwe inVia Qontor is Renishaws meest geavanceerde Raman microscoop. De inVia Qontor bevat de nieuwste Renishaw innovatie, de LiveTrack™ focusvolgtechnologie, waarmee gebruikers monsters met een ongelijk, gebogen of ruw oppervlak kunnen analyseren. De optimale focus wordt real-time vastgehouden tijdens het gegevens verzamelen en het video kijken met wit licht. Het tijdrovende handmatig focussen, vooraf scannen en monsters prepareren is daardoor niet meer nodig.

De hypermoderne technologie van de inVia Qontor Raman microscoop verkort de tijdsduur van experimenten en maakt het analyseren van zelfs de meest complexe monsters simpel.

inVia - de ultieme confocale Raman microscoop van onderzoekskwaliteit.

Hij is simpel te bedienen maar levert uitstekende prestaties en betrouwbare resultaten, zelfs in de meest uitdagende experimenten. U kunt vanuit discrete punten zowel rijke en gedetailleerde chemische afbeeldingen als zeer specifieke gegevens produceren. Wetenschappers en technici wereldwijd, vertrouwen in de inVia met zijn ongeëvenaarde flexibiliteit.

Prestaties waarop u kunt vertrouwen

De uiterst efficiënte optische opbouw geeft u de beste Raman gegevens, van minieme sporen tot grote volumes. Zet dit vermogen in voor uw experimenten en voer metingen uit zoals:

 • tijdseries: volg hoe uw monster verandert in de loop van de tijd
 • temperatuurstappen: gebruik een warmte- of koudecel om faseveranderingen te zien
 • lijnscans: profileer uw monster, over het oppervlak of in de hoogte
 • gebiedskaarten: genereer afbeeldingen, horizontaal met vaste scherpte om de topografie van het oppervlak te volgen, of verticaal van doorsnedes
 • volumescans: produceer 3D beelden van de inwendige structuur van uw transparante monster
 • overdrachtskaarten: analyseer grote materiaalvolumes en produceer 2D beelden op gemiddelde diepte van de homogeniteit van de partij materiaal.
 • specialistische metingen: start de gegevensopname van uw eigen apparatuur (zoals een besturingssysteem of een synchrotronstraal)

Maak volledig gebruik van de inVia WiRE software: verzamel de gegevens die u wilt en analyseer en presenteer ze op de manier die u het beste past.

Het programma inVia Raman microscopen

De inVia is leverbaar in drie modellen al naargelang uw wensen, van het inVia Qontor systeem als vlaggenschip - volledig geautomatiseerd en met focusvolgtechnologie - tot de inVia Basis als instapsysteem.

Monsters bekijken

 

inVia Basis

inVia Reflex

inVia Qontor

In stereo kijken (tweevoudig oculair)

 ■

▲ 

Automatisch en met geheugen kijken na opname

 -

Microscoop bedienen via software

 -

Automatisch wisselen wit licht / Raman

 -

Automatisch wit licht opslaan met gegevens

 -

Video kijken met wit licht en laser gecombineerd

 -

Automatische focus wit licht (LiveTrack)

 -

Raman gegevens opnemen

 

inVia Basis

inVia Reflex

inVia Qontor

Automatische meetvolgorde

Automatisch focus vasthouden (LiveTrack)

-

-

Uitlijnen en prestaties controleren

 

inVia Basis

inVia Reflex

inVia Qontor

Interne neonbron voor golflengtekalibratie

-

Interne referentiestandaarden voor zelfkalibratie

-

Automatische Raman kalibratiecorrectie (snelle kalibratie)

Laser met zelfuitlijning

Raman signaal met zelfuitlijning

Snelle controle van prestaties

-

Symbolen

- niet beschikbaar

■ als extra

▲ inclusief

Centrus: ultrasnel Raman afbeeldingen maken

Centrus is essentieel bij de inzet van geavanceerde Renishaw technologie in de inVia, en is dus meer dan zomaar een detector. Het ontwerp is van Renishaw, exclusief voor Raman spectroscopie en afbeeldingen maken. Centrus omvat zeer gevoelige detectorchips, met thermo-elektrische koeling voor ultralage ruisniveaus. Hierdoor verkrijgt u optimale resultaten met een uitermate snelle gegevensopname (ruim 1800 spectra s-1).

Volledig automatisch; laat de inVia het werk doen

De inVia biedt u flexibiliteit en veel mogelijkheden zonder ingewikkeld te zijn. Met zijn robuuste constructie en automatische precisiecomponenten kan de inVia gebruikelijke taken uitvoeren - zoals van lasergolflengte wisselen, het diffractierooster veranderen en een Raman beeld opnemen - op een snelle en betrouwbare manier zonder handmatige tussenkomst. Dat is essentieel voor drukke laboratoria met meerdere gebruikers.

Concentreer u op de wetenschap, niet op instrumenten instellen.

Flexibiliteit om aan uw vraag te voldoen

Stem uw inVia optimaal af op de behoeften vanuit uw onderzoek en experimenten. Kies uit een groot aantal lasers, optische componenten en toebehoren, zowel bij aankoop als later in de toekomst.

Overeenstemming

Klasse 3B1 laserproduct (Klasse 1 beschikbaar op aanvraag)

1Zoals gedefinieerd door IEC 60825-1:2014

Bekijk een film

 • Choose Renishaw inVia for Raman Choose Renishaw inVia for Raman [en]

  The range of uses and the flexibility of the Renishaw inVia confocal Raman microscope. A research grade, totally automated, totally configurable, highly flexible confocal Raman microscope.

  [506.6MB]

Download meer informatie

Ontdek meer

Prestaties van de inVia

De hoge prestaties van de inVia passen beslist bij de eisen van uw analytische activiteiten.

Klik hieronder voor meer informatie over:

Meer over de inVia

Met de inVia beschikt u over een flexibele Raman microscoop die u kunt configureren om uw specifieke metingen te optimaliseren.

Klik hieronder voor meer informatie over:

 • Spectra – betrouwbare spectra van hoge kwaliteit verkrijgen
 • Raman afbeeldingen – gedetailleerde onthullende chemische afbeeldingen
 • Volumebeelden – gedetailleerde chemische informatie en eigenschappen bepalen uit volumes met transparante monsters
 • Upgrades - de unieke flexibiliteit van de inVia maakt upgraden in het veld mogelijk van vele extra's, functies en toebehoren

Laatste nieuws over de inVia

De Guangdong medische universiteit in China ontwikkelt een methode voor niet-invasieve detectie van prostaatkanker met de Renishaw inVia™ confocale Raman microscoop

Uit nieuw onderzoek aan de Guangdong medische universiteit komt naar voren dat een methode op basis van laser de nieuwste doorbraak in de detectie van prostaatkanker kan zijn.

Caltech werkt met behulp van inVia aan het oplossen van energieproblemen in de wereld

Het Californische instituut voor technologie (Caltech) is op zoek naar nieuwe en effectieve manieren om brandstoffen te produceren met uitsluitend zonlicht, water en kooldioxide.

inVia ingezet om bloed te bestuderen dat opgeslagen is in plastic bloedzakken

Op de universiteit van Brits-Columbia in Vancouver (Canada) lopen de Michael Smith laboratoria voorop in het gebruik van Raman spectroscopie als hulpmiddel om biochemische veranderingen en variaties tussen donoren te volgen in opgeslagen rode bloedcellen (RBC's).

Raman spectroscopie gebruikt om schade aan cellen en weefsels te detecteren vanwege straling tijdens behandelingen tegen kanker

De Irving K Barber School of Arts and Sciences van de universiteit van Brits-Columbia in Canada omvat een multidisciplinaire groep wetenschappers met natuurkundigen, ingenieurs en stralingsoncologen. De groep wil graag de schade in cellen en weefsels vaststellen en begrijpen die veroorzaakt wordt door ioniserende straling zoals toegepast bij het behandelen van kanker.