Navigatie overslaan

inLux™ SEM Raman interface

Een universele oplossing voor in situ SEM Raman analyse

De innovatieve inLux™ SEM Raman interface brengt hoogwaardige Raman functionaliteit naar uw scannende elektronenmicroscoop (SEM)-kamer. U kunt nu Raman spectra verzamelen die beelden in 2D en 3D kunnen leveren terwijl tegelijkertijd beelden worden gemaakt in SEM. Tussen SEM beelden maken en Raman gegevens verzamelen blijft het monster statisch, dus bij vergelijken van Raman en SEM beelden kunt u zeker zijn dat ze van precies dezelfde plaats komen.

De inLux interface biedt een uitgebreide reeks Raman mogelijkheden. U kunt spectra verzamelen van enkelvoudige punten of meerdere punten, of 2D en 3D confocale Raman beelden genereren. De inLux interface is standaard volledig uitgerust voor al dit werk, waarbij u volumes kunt analyseren die groter zijn dan 0,5 mm in elke asrichting. De positiebesturing met encodertechniek werkt op slechts 50 nm nauwkeurig en garandeert zo precieze Raman beelden.

Contact met ons

inLux SEM Raman interface

Belangrijkste voordelen

  • Rijke informatie - Analyses met Raman, fotoluminescentie (FL) en spectrale kathodeluminescentie (KL) worden tegelijkertijd uitgevoerd op dezelfde plaatsen als gemaakte SEM beelden.
  • Universeel - De inLux interface is te monteren op een groot aantal SEM's van verschillende fabrikanten en met verschillende kamergroottes, zonder enige modificatie van de SEM.
  • Non-invasief - De sonde van de inLux is met één klik volledig in te trekken. Zo staat vast dat de sonde geen andere SEM functies of werkprocedures beïnvloedt wanneer hij niet in gebruik is.
  • Verdeling vaststellen - Confocale Raman beelden kunnen gemaakt worden als standaard, zodat de homogeniteit van monsters gemakkelijk te meten is.
  • Monsters bekijken - Van grote gebieden beelden maken en samenstellen om uw monster te visualiseren en doelgericht interessante gebieden te zien.
  • Te configureren - Tot twee verschillende laser-excitatiegolflengtes plus een optionele KL module.
  • Automatisch - Met één klik wisselen van lasergolflengte voor Raman analyse of uitdagende monsters.

Toepassingen van de inLux interface

SEM afbeelding van verontreiniging op een brandstofinjector

Verontreiniging identificeren

Raman spectroscopie is een contactloze en niet-destructieve techniek die zeer specifieke chemische informatie kan leveren, wat ideaal is om verontreiniging te identificeren. Raman spectroscopie is met name sterk in het analyseren van koolstof- en organische verontreinigingen die met elementaire analyse moeilijk uit elkaar te houden zijn. Een SEM is te gebruiken om de morfologie te lokaliseren en te bestuderen van kleine verontreinigingsdeeltjes die met optische microscopie niet te onderscheiden zijn. Vervolgens kan op deze deeltjes meteen Raman analyse toegepast worden met de inLux interface, zonder dat het monster verplaatst hoeft te worden.

Meer informatie over verontreinigingen

Opgelegde SEM Raman afbeelding van ID-kaart

Materiaalanalyse

Veel van de nieuwe eigenschappen die materialen vertonen komen voort uit hun grootte, vorm of dikte. Grafeen, nanostaafjes en nanobuisjes zijn voorbeelden waarbij de sterke vergroting van scannende elektronenmicroscopen essentieel is voor visualiseren van het monster. Behalve de chemische en structurele aard van het materiaal onthullen, kan Raman analyse ook informatie leveren over fysische eigenschappen. De inLux interface kan Raman beelden produceren die kristalliniteit, rek en elektronische eigenschappen illustreren en waarmee correlatie met SEM-beelden mogelijk is.

Meer informatie over materialen

Aansluiting op verschillende Renishaw Raman systemen

De inLux interface wordt gebruikt in combinatie met Raman spectrometers voor onderzoek en software van Renishaw. Dit geeft uitgebreide mogelijkheden voor verwerking en analyse, terwijl het gebruik intuïtief eenvoudig blijft. Van industriële verontreiniging identificeren tot academisch onderzoek, de inLux interface kan u helpen het meeste uit uw SEM te halen.

Virsa Raman analysesysteem

Virsa™ Raman analyser

Voor specifieke Raman analyse kan de inLux interface aangesloten worden op de Virsa Raman analyser. De Virsa analyser biedt een compacte voordelige oplossing voor in-SEM Raman analyse, met de hoge gevoeligheid en spectrale resolutie die verwacht worden van een Raman onderzoeksysteem dat in een rek gemonteerd is.

Kom meer te weten over de Virsa analyser
inVia Qontor Raman microscoop

inVia™ confocale Raman microscoop

Sluit de inLux interface aan op de inVia confocale Raman microscoop om in-SEM analyse toe te voegen aan 's werelds best verkopende Raman onderzoeksmicroscoop. De inVia microscoop biedt toonaangevende prestaties en gevoeligheid met een te configureren reeks van laser-excitatiegolflengtes, detectoren en rasters. Hij is ideaal voor analyse van ieder Raman-actief materiaal. De inVia microscoop is onafhankelijk te gebruiken voor Raman analyse. Uw SEM blijft dan beschikbaar voor andere gebruikers wanneer in situ metingen niet nodig zijn.

Kom meer te weten over de inVia Raman microscoop

Ontdek meer

Vertel ons wat uw SEM-configuratie is om te weten te komen of uw scannende elektronenmicroscoop compatibel is met de inLux SEM Raman interface. Volg de link hieronder, vul het korte formulier in, en een van onze experts neemt contact op.

Vul het formulier in

Meld u nu aan om het hele webinar terug te kijken

Downloads: inLux SEM Raman interface

Specificaties

ParameterWaarde
Massa< 20 kg
Lengte van glasvezelkabel4,6 m
Compatibele Raman spectrometersRenishaw inVia confocale Raman microscoop, Renishaw Virsa analyser
Compatibele SEM modellenCompatibel met modellen van alle grotere SEM leveranciers
Benodigde SEM poortVrije SEM poort achter of opzij nodig
SEM prestatiesDe inLux interface vraagt geen enkele SEM modificatie en is geheel in te trekken als hij niet gebruikt wordt, zodat prestaties van de SEM of toebehoren niet beïnvloed worden
BewegingsbesturingTrackpad, WiRE software
ContactbeschermingAanraaksensor, veilige werkvolume bewaakt met behulp van absolute encoders
LaserveiligheidLaser heeft interlock met kamervacuüm
Raman kaarten/ beeldenStandaard geleverd
Selectie glasvezelmoduleTot twee verschillende laser-excitatiegolflengtes + optionele module voor kathodeluminescentie
Beschikbare laser-excitatiegolflengtes405 nm, 532 nm, 660 nm, 785 nm (andere leverbaar op aanvraag)
LaserschakelingAutomatisch, gemotoriseerd en door software
Laterale ruimtelijke resolutie< 1 µm bij 532 nm
Confocale prestatie< 6 µm bij 532 nm
Spectrale resolutieZie specificatieblad van spectrometer
AfmetingenB 804 mm x H 257 mm x D 215 mm