Navigatie overslaan

inLux™ SEM Raman interface

Een universele oplossing voor in situ SEM Raman analyse

De innovatieve inLux™ SEM Raman interface brengt Raman functionaliteit van hoge kwaliteit naar uw SEM kamer. Nu kunt u Raman spectra verzamelen en afbeeldingen produceren in 2D en 3D, terwijl u gelijktijdig afbeeldingen maakt in SEM. Het monster blijft statisch tussen SEM afbeeldingen maken en Raman gegevens verzamelen, dus u kunt vertrouwen op precieze colocatie wanneer u Raman afbeeldingen vergelijkt met SEM afbeeldingen.

De inLux interface biedt een uitgebreide reeks Raman mogelijkheden. U kunt spectra verzamelen van enkelvoudige punten of meerdere punten, en 2D of 3D confocale Raman afbeeldingen genereren. De inLux interface is standaard geheel uitgerust voor al dit werk, zodat u analysegebieden groter dan 0,5 mm kunt analyseren in elke asrichting. De positiecontrole met encoders tot op slechts 50 nm verzekert u van nauwkeurige Raman afbeeldingen.

Contact met ons

inLux SEM Raman interface

Belangrijkste voordelen

  • Rijk aan informatie - Raman, fotoluminescentie- (PL) en spectrale kathodeluminescentie- (CL) analyse worden gelijktijdig uitgevoerd en hebben een colocatie met SEM afbeeldingen maken.
  • Universeel - De inLux interface is te monteren op vele SEM instrumenten van verschillende fabrikanten met verschillende kamermaten, zonder enige modificatie aan de SEM.
  • Niet-invasief - De inLux taster kan met één klik volledig teruggetrokken worden. Zo is zeker dat de taster geen andere SEM functies of werkprocessen verstoort wanneer hij niet in gebruik is.
  • Verdeling vaststellen - Confocale Raman afbeeldingen zijn standaard te produceren, waardoor de heterogeniteit van monsters gemakkelijk te meten is.
  • Monsters bekijken - Optische beelden van grote gebieden maken en combineren, om uw monsters te visualiseren en specifiek naar de interessante gebieden te kijken.
  • Configureerbaar - Maximaal twee verschillende lasergolflengtes voor excitatie, plus een optionele CL module.
  • Automatisch - Van lasergolflengte veranderen met één klik bij de Raman analyse van uitdagende monsters.

Toepassingen van de inLux interface

SEM afbeelding van verontreiniging op een brandstofinjector

Verontreinigingen identificeren

Raman spectroscopie is een contactloze en niet-destructieve techniek die zeer specifieke chemische informatie kan geven en daarom ideaal is om verontreinigingen te identificeren. Raman spectroscopie is met name sterk in de analyse van koolstof en organische verontreinigingen die moeilijk te onderscheiden zijn bij elementaire analyse. Met SEM is de morfologie te lokaliseren en te bestuderen van kleine vuildeeltjes die niet te doorgronden zijn met optische microscopie. Vervolgens kan met de inLux interface direct Raman analyse op deze deeltjes toegepast worden, zonder het monster te verplaatsen.

Meer informatie over verontreinigingen

Opgelegde SEM Raman afbeelding van ID-kaart

Materiaalanalyse

Veel van de nieuwe eigenschappen die materialen vertonen, komen voort uit hun grootte, vorm of dikte. Grafeen, nanostaafjes en nanobuisjes zijn voorbeelden waarin de sterke vergroting van scannende elektronenmicroscopie essentieel is om het monster te visualiseren. Behalve het onthullen van de chemische en structurele aard van het materiaal kan Raman analyse ook informatie leveren over fysische eigenschappen. De inLux interface kan Raman afbeeldingen produceren over kristalliniteit, rek en elektronische eigenschappen die te correleren zijn met die van de SEM.

Meer informatie over materialen

Aansluiten op andere Raman systemen van Renishaw

De inLux interface wordt gebruikt in combinatie met Raman spectrometers en software van Renishaw voor onderzoek. Dit geeft uitgebreide mogelijkheden voor verwerking en analyse, terwijl het gebruik intuïtief eenvoudig is. Van industriële verontreiniging identificeren tot academisch onderzoek, de inLux interface kan u helpen om het meeste uit uw SEM te halen.

Virsa Raman analysesysteem

Virsa™ Raman analysesysteem

Voor specifieke Raman analyses kan de inLux interface aangesloten worden op het Virsa Raman analysesysteem. Het Virsa Raman analysesysteem biedt een compacte voordelige oplossing voor in-SEM Raman analyse, met de hoge gevoeligheid en spectrale resolutie van een Raman systeem voor onderzoek in een behuizing voor rekmontage.

Ontdek meer over het Virsa analysesysteem
inVia Qontor Raman microscoop

inVia™ confocale Raman microscoop

Sluit de inLux interface aan op de inVia confocale Raman microscoop om in-SEM analyse toe te voegen aan 's werelds best verkopende Raman microscoop van onderzoekskwaliteit. De inVia microscoop biedt toonaangevende prestaties en gevoeligheid, met een configureerbare reeks van lasergolflengtes voor excitatie, detectoren en roosters. Hij is ideaal voor het analyseren van elk Raman-actief materiaal. De inVia microscoop is onafhankelijk te gebruiken voor Raman analyse. Uw SEM kan dan beschikbaar blijven voor andere gebruikers indien in situ metingen niet nodig zijn.

Ontdek meer over de inVia Raman microscoop

Wilt u meer weten?

Uw plaatselijke vertegenwoordiging helpt u graag als u vragen hebt.
U kunt contact opnemen door een formulier in te vullen of een e-mail te sturen.

Contact met ons

Ontvang het laatste nieuws

Blijf op de hoogte van onze nieuwste innovaties, nieuwsberichten, toepassingen en productintroducties, en ontvang updates rechtstreeks in uw inbox.

Inschrijven

Downloaden: inLux SEM Raman interface

Specificaties

ParametersWaarde
Massa< 20 kg
Lengte glasvezelkabel4,6 m
Compatibele Raman spectrometersRenishaw inVia confocale Raman microscoop, Renishaw Virsa analysesysteem
Compatibele SEM modellenCompatibel met modellen van alle grotere SEM leveranciers
Benodigde SEM poortenVrije SEM poort nodig aan zijkant of achterkant
SEM prestatiesDe inLux interface vraagt geen enkele SEM modificatie en kan volledig teruggetrokken worden indien niet in gebruik, zodat hij geen SEM prestaties of andere activiteiten verstoort.
Beweging besturenTrackpad, WiRE software
Bescherming tegen contactAanraaksensor, veilig werkvolume bewaakt met absolute encoders
LaserveiligheidLaser verbonden met kamervacuüm
Raman kaarten/ afbeeldingen makenStandaard aanwezig
Selectie glasvezelmoduleMaximaal twee verschillende lasergolflengtes voor excitatie + optionele module voor kathodeluminescentie
Beschikbare lasergolflengtes voor excitatie405 nm, 532 nm, 660 nm, 785 nm (andere leverbaar op aanvraag)
Laser wisselenAutomatisch, gemotoriseerd en softwaregestuurd
Laterale ruimtelijke resolutie< 1 µm bij 532 nm
Confocale prestatie< 6 µm bij 532 nm
Spectrale resolutieZie specificatieblad van spectrometer
AfmetingenB 804 mm x H 257 mm x D 215 mm