Navigatie overslaan

InfiniAM Spectral

Bewaking van energie-invoer en smeltbademissies bij AM-systemen

De software InfiniAM Spectral is ontworpen voor combinatie met de Renishaw LaserVIEW en MeltVIEW hardware, om terugkoppeling te geven over de ingaande energie en de emissies van het AM-bouwproces. De software is beschikbaar via een abonnement. Deze procesterugkoppeling is essentieel om de productkwaliteit te doorgronden tijdens het gehele bouwproces. De laser- en smeltbadkarakteristieken worden in hoge tijdresolutie bewaakt om een 2D en 3D beeld van het gebouwde product te geven.

Belangrijkste voordelen

  • Beter begrip van de bouwkwaliteit
  • Groter vertrouwen in het bouwproces
  • Snellere procesontwikkeling

MeltVIEW

Het MeltVIEW systeem is een in-line optomechanische module. Deze bewaakt de smeltbademissies over een groot spectraal bereik. De coaxiale optische configuratie geeft een gezichtsveld dat bepaald wordt door het laserscansysteem, zodat het smeltbad in focus blijft gedurende de gehele opbouw.

LaserVIEW

Het LaserVIEW systeem meet de ingang van de laser in RenAM systemen. Het systeem maakt gebruik van een infrarode fotodiode die een snelle werking biedt bij de lasergolflengte.

Download

  • Brochure:  InfiniAM Spectral Brochure: InfiniAM Spectral [en]

    InfiniAM Spectral software is designed to operate with Renishaw’s LaserVIEW and MeltVIEW hardware, to provide feedback on energy input and emissions from the AM build process.

    [672kB]