Navigatie overslaan

Industriële toepassingen van Renishaw metalen additive manufacturing technologie

Maak complexe metalen onderdelen voor een breed scala van bedrijfstakken.

Een veelomvattende oplossing voor de industrie

Met metalen additieve vervaardiging kunnen metalen onderdelen worden gebouwd zonder de noodzaak van traditioneel gereedschap en met weinig beperkingen voor geometrie. Het is complementair aan de traditionele subtractieve methode en kan gemakkelijk worden geïntegreerd in de bestaande productiewerkruimte.

Organisaties die metalen onderdelen gebruiken kunnen een grondige analyse maken van de huidige product- en productielevenscycli om lacunes te openbaren waar metaal additieve vervaardiging gunstig kan zijn voor het verkorten van de ontwikkelingstijd, productiestappen, kosten en gebruik van materiaal.

Al in een vroeg stadium werd de metalen additieve vervaardiging gebruikt voor high-end technologie-industrieën, bijvoorbeeld ruimtevaart en motorsport. Met toenemende toepassing van de technologie is er voor metalen additieve vervaardiging potentieel om mainstream te worden en een vast bestanddeel te vormen van de toolkit van elke ingenieur en designer.

Gezondheidszorg - Tandheelkundig en medisch

Dunwandige tandheelkundige copings worden vervaardigd in productievolumes. De uiterst complexe, op maat gemaakte onderdelen zijn bij uitstek geschikt voor additieve vervaardiging - waar ingewikkelde onderdelen met een laag totaalvolume concurrerend zijn in vergelijking met traditionele methoden.

Al in een vroeg stadium kwamen op medisch-orthopedisch gebied de voordelen naar voren van metalen additieve vervaardiging, omdat daarmee complexe vormen en structuren te produceren zijn van hoogwaardige materialen zoals titanium.

3D metaalprinten voor de gezondheidszorg

Gietvormgereedschap en conformele koelkanalen

Metalen additieve vervaardiging kan gebruikt worden voor betere productiecyclustijden en productiviteit in spuitgieten.

Metalen gietvormgereedschap gebruikt voor spuitgieten bevatten kanalen om de spuitvorm te koelen. Met conventionele methodes worden deze koelkanalen in rechte lijnen in het gereedschap geboord. Met metalen additive manufacturing kunnen koelkanalen worden ontworpen en gebouwd rond de contouren van de gietvorm. Dit zorgt voor betere koelingsprestaties, een langere levensduur van de gietvorm en minder afval.

  • Simulation of conformal cooling channels

Auto-industrie

De autosportindustrie gebruikt metalen additive manufacturing voor de productie van speciale onderdelen, bijvoorbeeld koelopeningen. 

Ontwikkeling draagt bij aan een groot deel van het werk in deze sector en de snelle doorlooptijden van prototype-onderdelen is belangrijk voor het concurrentievoordeel. Functionele metalen onderdelen kunnen snel worden geproduceerd en getest op prestaties.

3D metaalprinten voor de auto-industrie

Luchtvaart

Metalen additief vervaardigde onderdelen worden in de lucht- en ruimtevaartindustrie gebruikt voor functionele onderdelen zoals motorturbinebladen, brandstofsystemen en inlaatgeleiders.

De topologische optimalisering van onderdelen kan de functionaliteit verbeteren en het gewicht verlagen. Lichtere onderdelen kunnen bijdragen aan lichtere vliegtuigen en minder brandstofverbruik.

3D metaalprinten voor de luchtvaart
  • Kwikbolt temporary fastening device

Creatief

Een nieuwe vrijheid voor design voor creatieve industrieën, waaronder architectuur, sieraden en entertainment waar zeer complexe en op maat gemaakte items nodig zijn.

Levende scharnieren, in elkaar grijpende delen, dunwandige en holle objecten zijn mogelijk voor speciale stukken. Metalen kunnen worden afgewerkt met behulp van een aantal processen voor maximaal visueel effect. 

Onderzoek

Renishaw is partner van een aantal universiteiten, onderzoekers en academische instellingen die onderzoek doen naar additieve vervaardiging.

De open-parameterethos voor materialen gebruikt voor de systemen draagt bij aan de ontwikkeling van parameters voor nieuwe materialen.

  • Renishaw supports Brunel Racing in Formula Student competition