Navigatie overslaan

Hoge Duitse onderscheiding voor Renishaw PH20 vijfassig meetsysteem

11.10.10

PH20 5-assige beweging De nieuwe Renishaw PH20 vijfassige meetkop voor schakelend meten op coördinatenmeetmachines (CMM's) heeft op de beurs AMB 2010 in het Duitse Stuttgart de MM-prijs gewonnen voor het "meest innovatieve meetsysteem". De MM-prijzen worden toegekend door het toonaangevende Duitse vakblad MM Maschinenmarkt. In aanmerking voor de prijzen komen alle 1100 exposanten die op de AMB staan, de meest bepalende beurs in Duitsland voor de metaalverwerkende industrie.

De prijzen werden op 29 september uitgereikt door Ken Fouhy, uitgever en redactiedirecteur van MM Maschinenmarkt, met lovende woorden over de grote technologische vooruitgang die de metaalsector doormaakt. Hij overhandigde de MM-prijs voor de PH20 aan Rainer Lotz, directeur van Renishaw GmbH, en Emil Hasfeld, verantwoordelijk voor de CMM-markt in Duitsland. Ze ontvingen met name complimenten omdat de PH20 de meetcapaciteit met wel een factor drie kan verhogen.

In een reactie op de prijs zei Brian Gow, marketing manager CMM bij Renishaw: "Dit is al de vijfde internationale onderscheiding voor de unieke vijfassige meettechnologie, en een bekroning voor zowel de PH20 als onze revolutionaire REVO meetkop. Het doet vooral genoegen dat de PH20 deze innovatieprijs wint op de grootste vakbeurs van de meest concurrerende markt in Europa op het gebied van bewerkingsmachines en meetsystemen."

De nieuwe prijs versterkt de wereldwijde industriële erkenning van de Renishaw vijfassige meetsystemen. De REVO meetkop werd al in vier landen bekroond, zoals onlangs op de beurs Industria in Hongarije, waar een commissie van de Federation of Technical and Scientific Societies de meetkop beoordeelde als "beste product". Ook in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en India werden prijzen gewonnen.

De PH20 meetkop biedt unieke bewegingen voor snel schakelend meten en snelle oneindige 5-assige positionering om overal bij te kunnen komen. Zijn compacte constructie maakt de meetkop geschikt voor installatie op zowel nieuwe CMM’s, als voor montage op verreweg de meeste bestaande CMM’s voor schakelend meten. Net als de REVO minimaliseert de PH20 de CMM-bewegingen, waardoor de CMM kleinere dynamische fouten maakt. Dit verbetert de nauwkeurigheid en herhaalbaarheid, en zeker ook de inspectiecapaciteit vergeleken met huidige systemen voor schakelend meten.

Meer informatie over de PH20 vindt u op www.renishaw.com/ph20.

Downloads

Voor alle documenten en afbeeldingen geldt het copyright van Renishaw plc.

Nieuwsbrieven

Meld u aan om regelmatig een nieuwsbrief van Renishaw te ontvangen.