Navigatie overslaan

Het nieuwe optische interfacesysteem van Renishaw voor meerdere tasters

Mei 2017

Het wereldwijd toonaangevende technologiebedrijf Renishaw introduceert zijn multi-taster optisch interfacesysteem op bewerkingsmachines tijdens de EMO Hannover 2017 in Duitsland, van 18 t/m 23 september (hal 6, stand B46).

De introductie van de nieuwe in de spindel gemonteerde OMM-2C vormt een uitbreiding van het zeer succesvolle OSI/OMM-2 optisch tasterinterfacesysteem en biedt een compacte en handige oplossing waarmee op bewerkingsmachines maximaal drie Renishaw contact makende tasters te installeren zijn met optische signaaloverdracht via één interface.

Het systeemontwerp zorgt voor een robuuste werking, ongeacht wat de werkomgeving is. Dankzij het gebruik van de gemoduleerde optische transmissietechnologie van Renishaw is de weerstand tegen lichtinterferentie ongeëvenaard. Een als extra verkrijgbare ingebouwde luchtblazer houdt het venster van de ontvanger schoon en vrij van vuil, zodat de systeemcommunicatie niet onderbroken wordt.

Tijdens bedrijf geven leds aan de voorzijde en zijkant de gebruiker voortdurend heldere, eenvoudige en van overal rondom de machine zichtbare informatie over de systeemtoestand.

De nieuwe OMM-2C ontvanger heeft dezelfde connector en basismaten als de huidige OMI-2C, waardoor bestaande gebruikers die willen profiteren van een meervoudig tastersysteem gemakkelijk kunnen upgraden.

Het systeem biedt een uiterst flexibele oplossing, die geschikt is voor elke combinatie van Renishaw tasters welke producten of gereedschappen instellen met optische signaaloverdracht en op een ‘gemoduleerd' functioneren. De systeemflexibiliteit wordt nog groter door de mogelijkheid om als tandem te werken - met ofwel nog een OMM-2C ofwel een OMM 2 - om kwesties rondom de zichtlijn op te lossen.

Downloaden

Meer afbeeldingen, video's, bedrijfsdocumentatie en informatie over Renishaw en zijn producten vindt u in ons mediacentrum.