Navigatie overslaan

Functionaliteit van XL-80 laser omvat nu ook diagonale tests

augustus 2015

Renishaw lanceert op de EMO 2015 een meetset voor lineaire diagonaalmeting. Met diagonale lasertests zijn diagonale positionering en omkeerfouten volgens de normen B5.54 en ISO 230-6 te meten. De norm ISO 230-6 vermeldt dat met diagonale verplaatsingstests de volumetrische prestaties van een bewerkingsmachine zijn in te schatten. De nieuwe set is snel en gemakkelijk in te stellen en eenvoudig uit te lijnen. Gegevens kunnen snel geanalyseerd worden volgens internationale normen.

De Renishaw meetset voor lineaire diagonaalmeting biedt alles wat nodig is om diagonale lasertests uit te voeren met het XL-80 laserinterferometersysteem. De set is ontworpen voor snel en gemakkelijk instellen, met een speciale opspanning die magnetisch op het machinebed aangebracht wordt en de XL-80 en optische toebehoren draagt. Een bundelrichter en draaibare richtspiegel (bevestigd aan de plaat) vormen dan een zeer goed beheersbare methode om de laserbundel uit te lijnen met de machinediagonalen.

Het gebruik van de nieuwe set om de XL-80 en optische toebehoren op het machinebed aan te brengen heeft als groot voordeel dat de plaat na het meten van een machinediagonaal verplaatst kan worden naar de andere diagonalen en daar gemakkelijk opnieuw uit te lijnen is.

Behalve het hardwaresysteem levert Renishaw ook de software om gemakkelijk diagonale lasertests uit te voeren. XCal-View biedt een handige gegevensanalyse voor diagonale lasertests volgens de normen ISO 230-6 en B5.54. De applicatie neemt de gegevens van de diagonale lasertests en levert een rapport dat de voornaamste fouten toont en de resultaten grafisch weergeeft.

Meer informatie over de Renishaw producten voor kalibratie en nauwkeurigheidscontrole vindt u op www.renishaw.nl/calibration.

Downloaden