Navigatie overslaan

Elektronica

Vandaag slimmere processen ontwikkelen voor de elektronische evolutie van morgen

De snel toenemende vraag van consumenten overal naar geavanceerde maar betaalbare elektronische apparaten zoals smartphones en tablets maakt veranderingen noodzakelijk bij producenten wereldwijd. Fabrikanten van componenten moeten hun productiemogelijkheden en efficiëntie verbeteren om concurrerend en relevant te blijven. Productiesystemen moeten nieuwe productprogramma's en ontwerpiteraties ondersteunen, geavanceerde materialen kunnen verwerken, en bijdragen aan een snellere marktintroductie. Deze doelen zijn te bereiken door productieprocessen robuuster en flexibeler te maken zodat ze aan de vraag voldoen.

De consumenten verwachten steeds lichtere en compactere producten met meer mogelijkheden, een grotere betrouwbaarheid en een langere batterijlevensduur. Regelmatige updates en upgrades zijn vaker dan ooit nodig. Door frequente productinnovaties zijn fabrikanten genoodzaakt om de nieuwste en meest flexibele productietechnologie toe te passen om hun producten snel en betrouwbaar aan de consumenten te kunnen leveren.

De hoge kwaliteit en grote volumes waarmee consumentenelektronica gemaakt wordt vereisen ook veelzijdige en robuuste processen waarmee nieuwe producten snel op de markt te brengen zijn, met minimale uitval en productiekosten zodat de geplande marges behaald worden.

Onze specialisaties

Procescontrole en kwaliteitsborging

Nauwkeurig bewerkte behuizingen en componenten zijn essentieel voor de prestaties en het uiterlijk van elektronische apparaten. Zeer capabele productieprocessen zijn onmisbaar voor nauwkeurige productie van grote volumes. Deze nauwkeurigheid steunt op sensoren die overal in de productie gebruikt worden, waaronder inspectietasters op de machine tijdens het bewerken en op een CMM aan het einde van het bewerkingsproces om producten te controleren. Controle van complexe samenstellingen met oplossingen zoals robotarmen steunt op nauwkeurige besturing van bewegingssystemen. Effectieve procescontrole garandeert dat automatische productieprocessen producten opleveren die altijd volgens specificatie zijn, zodat de verwachtingen van consumenten worden gerealiseerd of overtroffen.

Thermische controle

Additieve productie (AM), ook wel 3D printen genoemd, maakt het mogelijk om thermische effecten te beheersen bij het produceren en gebruiken van componenten. Met AM zijn geïntegreerde koelkanalen en andere inwendige structuren te maken om warmte af te voeren, waardoor de temperatuur van de elektronica geregeld kan worden tijdens het gebruik en gevoelige componenten als microprocessoren gekoeld worden via een optimale oppervlaktegrootte.

Productie van wafers

Siliciumwafers worden gemaakt van geavanceerde halfgeleidermaterialen en zijn essentieel voor microchips. Renishaw positie-encoders worden overal in de halfgeleiderproductie ingezet om precieze terugkoppeling te geven bij vele bewegingen, waaronder die van robotarmen voor het snijden en verplaatsen van wafers. Met Renishaw inVia™ confocale Raman spectroscopie-instrumenten is de kwaliteit van de waferproductie vast te stellen, door de chemische samenstelling van de eindproducten te analyseren.

Hoe kunnen we u helpen?

NC4+ Blue

Procescontrole voor CNC-bewerkte onderdelen en gereedschappen

Verwijder variaties bij hun bron om altijd nauwkeurige producten maken die meteen goed zijn.

Lees de casestudie

Lasersmelten van ronde producten

Ingebouwd thermisch beheer

Met additieve productie zijn geïntegreerde koelkanalen te maken in componenten en productiemallen om veel thermische uitdagingen te elimineren.

Ontdek meer

REVO® RVP meetsysteem

Contactloze productinspectie

Met het REVO® RVP systeem zijn elektronische componenten, die vaak te klein of te kwetsbaar zijn om aan te raken voor inspectie, te inspecteren en te controleren.

Ontdek meer

Printplaat van Sam-Jeong wordt getest

Bewegingsbesturing voor systemen en robots

Produceer componenten binnen de krapste toleranties met geavanceerde oplossingen voor bewegingsbesturing, die uw systemen met de fijnste details laten omgaan.

Lees de casestudie

Renishaw inVia confocale Raman microscoop

Moleculaire analyse voor kwaliteitscontrole en diagnose

Niet-destructieve chemische analyse van kritische componenten. Onderzoek de chemische samenstelling en identificeer defecten en spanningen, zonder langdurig monsters voor te bereiden.

Ontdek meer

Meer weten over hoe we uw organisatie zouden kunnen helpen?

Casestudies elektronica