Navigatie overslaan

Dé vakbeurs met congres: "Van design tot manufacturing"

8 februari 2017

Op 7, 8 en 9 maart 2017, vindt de 7e editie van RapidPro plaats. Renishaw zal deze editie weer aanwezig zijn om de laatste innovaties uit het vakgebied te presenteren.

RapidPro is uitgegroeid tot de belangrijkste beurs in de Benelux rondom prototyping, (low volume) productie en productontwikkeling. Een belangrijke prototyping/productie techniek op RapidPro is 3D-printing. Maar ook allerlei andere technieken zijn uitgebreid vertegenwoordigd. Op RapidPro vindt men de hele keten van idee tot product.

RenAM 500M - Additive manufacturing voor industriële toepassingen

De RenAM 500M is een additief productiesysteem met lasersmelten van poeder, dat specifiek ontwikkeld werd om metalen componenten te produceren op de fabrieksvloer. Het systeem heeft automatische poeder- en afvalverwerking, waardoor consistente proceskwaliteit mogelijk is, minder handelingen van de operator nodig zijn en de systeemveiligheid van een gegarandeerd hoog niveau is. Bouwvolume van 250mm x 250mm x 350 mm.

De RenAM 500M is uitgerust met een door Renishaw ontworpen en geproduceerd optisch systeem en besturingsplatform, die ook de basis gaan vormen van de toekomstige Renishaw systemen voor additieve productie.

De RenAM 500M is uitermate geschikt voor industriële toepassingen. RenAM 500M heeft een hogere mate van automatisering in vergelijking met het meer flexibele AM250 platform en AM 400 platforms.

QuantAM software voor productievoorbereiding - Een speciaal softwaregereedschap om bestanden voor te bereiden op Renishaw (AM) systemen voor additief produceren

QuantAM biedt een intuïtieve werkvolgorde en eenvoudige navigatie, accepteert CAD-export in de vorm van STL-gegevens, en maakt het mogelijk om het model voor te bereiden voor additieve productie.

QuantAM is specifiek voor Renishaw AM-platforms ontwikkeld, zodat het nauwer met de machinebesturing geïntegreerd kan worden en alle productiebestanden voor Renishaw AM-systemen nauwkeurig en snel te bekijken zijn, inclusief de bestanden die uit andere pakketten komen.

QuantAM is ook te gebruiken als hulpmiddel het ontwerpproces voor additief produceren te begeleiden, zodat er meer voordelen uit de additieve productie gehaald worden.

Inspirerende lezing tijdens RapidPro – Programma Congres

RapidPro is uitgegroeid tot het belangrijkste evenement voor de hele keten van Rapid Product Development, - Prototyping en -Production. De combinatie van vakbeurs met congres maakt RapidPro uniek. Het thema van het congres is dit jaar ‘ van design tot manufacturing'.

Ontdek unieke verhalen achter de R & D schermen van additive manufacturing. Zo zal op 9 maart aanstaande Lucy Grainger, Product Marketing Engineer van Renishaw een lezing geven in de Benelux zaal. Onderwerp: Investigating the effects of multiple powder re-use cycles in metal powder bed fusion. U bent van harte uitgenodigd om te komen luisteren. Lees meer

De stand van Renishaw is te vinden in de Kempenhal, nr. 47 – bezoek ons en ontdek de mogelijkheden van onze Additive Manufacturing systemen. 

Registreer hier voor een gratis toegangskaart!

Downloaden

Meer afbeeldingen, video's en informatie over Renishaw en zijn producten vindt u in ons mediacentrum.