Navigatie overslaan

Compacte schakelende meettaster biedt hoge nauwkeurigheid voor breed scala van bewerkingscentra

Compacte, zeer nauwkeurige schakelende taster voor 3D-metingen op uiteenlopende bewerkingscentra.

RMP600 De Renishaw RMP600 is een compacte, zeer nauwkeurige schakelende meettaster met radiografische signaaloverdracht, die alle voordelen van automatisch instellen biedt en in staat is complexe 3D-productgeometrie te meten op bewerkingscentra van alle maten. Met zijn robuuste constructie, beproefde degelijke elektronica en interferentievrije signaaloverdracht is de RMP600 ook geschikt voor de zwaarste omstandigheden op machines.

De voordelen van drukmetingtechnologie

Door gebruik van Renishaws gepatenteerde RENGAGE™ drukmetingtechnologie is de RMP600 schakelende meettaster in staat om veel hogere nauwkeurigheden te bereiken dan een standaard mechanische taster. Dit maakt hem geschikt voor vele toepassingen die metingen van hoge precisie vereisen. De RENGAGE™ technologie combineert een gepatenteerd tastmechanisme met geavanceerde elektronica, zodat zelfs met lange styli een submicron 3D-tastkwaliteit op oppervlaktecontouren mogelijk is.

Dankzij de drukmeting kan de RMP600 ook signalen geven bij veel lagere en uiterst constante contactkrachten, wat resulteert in minder stylusbuiging en verwaarloosbare starteffecten, en daarmee in hogere nauwkeurigheid. Deze precisie gaat echter niet ten koste van de algehele robuustheid. De schokbestendigheid is van hetzelfde niveau als bij de andere toonaangevende Renishaw tasters voor bewerkingsmachines.

Betrouwbare radiotransmissie

De RMP600 schakelende meettaster is de tweede meettaster ter wereld die gebruik maakt van de beproefde Renishaw transmissie met frequentiesprongen over gespreide bandbreedte (FHSS), die al op duizenden plaatsen wereldwijd gebruikt wordt in de veelgeprezen RMP60 meettaster. In tegenstelling tot conventionele radiotransmissiesystemen gebruikt het FHSS-transmissiesysteem van de RMP600 geen specifiek radiokanaal. In plaats daarvan springen de taster en ontvanger samen door een serie frequenties. Hierdoor kunnen meervoudige tastersystemen en andere industriële apparaten betrouwbaar naast elkaar werken.

RMP600 In combinatie met een RMI ontvanger worden de RMP600 signalen over lange afstanden overgedragen met een verwaarloosbare kans op interferentie. De FHSS-transmissie betekent dat de RMP600 en RMI steeds samen frequentiesprongen maken om een betrouwbare communicatie te realiseren. Het radiosignaal activeren kan via een M-code gebeuren. Het systeem is in overeenstemming met radioregelingen in de EU, VS, Japan, Canada, Zwitserland, Australië en vele andere landen.

Zeer nauwkeurige 3D-metingen

De Renishaw RMP600 schakelende meettaster biedt een ongekende combinatie van afmetingen, nauwkeurigheid en robuustheid, en maakt als eerste zeer nauwkeurig meten mogelijk op grote bewerkingscentra en andere machines waarop zichtlijnen voor optische signaaloverdracht een probleem kunnen vormen. Door zijn afmetingen kan de taster oppervlaktes bereiken die gemaakt zijn met korte gereedschappen. Verder heeft hij alle standaardvoordelen van de Renishaw schakelende meettasters, zoals kortere insteltijden, minder uitval, lagere opspankosten en betere procesbesturing, en daarbij fantastische 3D-prestaties voor zeer nauwkeurige on-machine metingen.

 

Volledig artikel

Downloaden voor redactie

 • RMP600 - all files [en] [1.1MB]
 • Nieuwsbericht: RMP600 - Alleen tekst

  De Renishaw RMP600 is een compacte, zeer nauwkeurige schakelende meettaster met radiografische signaaloverdracht, die alle voordelen van automatisch instellen biedt en in staat is complexe 3D-productgeometrie te meten op bewerkingscentra van alle maten. Met zijn robuuste constructie, beproefde degelijke elektronica en interferentievrije signaaloverdracht is de RMP600 ook geschikt voor de zwaarste omstandigheden op machines.

  [27kB]

Afbeeldingen

 • RMP600 RMP600

  RMP600 zeer nauwkeurige radiotaster

  [587kB]
 • RMP600 RMP600

  RMP600 zeer nauwkeurige radiotaster

  [1.1MB]