Navigatie overslaan

Blauwe-lasertechnologie zet de standaard in gereedschapmeting op de machine

dinsdag 14 mei 2019

Wereldwijd actief technologiebedrijf Renishaw lanceert op EMO Hannover 2019 zijn nieuwste oplossing voor contactloze gereedschapmeting. Het nieuwe NC4+ Blue systeem is één van de vele oplossingen voor procescontrole in slimme fabrieken die Renishaw showt en die bewezen hebben machinefabrieken in vele sectoren te helpen bij het transformeren van de productiemogelijkheden.

De NC4+ Blue bouwt voort op het succes van de vernieuwde reeks NC4 gereedschapinsteltasters die op EMO Hannover 2017 gelanceerd werd. Het is de nieuwste ontwikkeling van deze Renishaw meettaster voor contactloos gereedschap instellen en vormt een stap voorwaarts met prestaties van gereedschap tot gereedschap die aantoonbaar voldoen aan de industriële normen.

Betere productnauwkeurigheid in minder cyclustijd

De Renishaw NC4+ Blue systemen bevatten als eerste in de sector blauwe-lasertechnologie (patent is aangevraagd) en verbeterde optieken, en meten gereedschappen aanmerkelijk nauwkeuriger zodat producten nauwkeuriger en efficiënter bewerkt kunnen worden.

Vergeleken met bronnen voor rode laser bij conventionele contactloze gereedschapinsteltasters heeft blauwe laser een kortere golflengte, wat resulteert in betere diffractie-effecten en optimale laserbundelgeometrie. Dit maakt meting van zeer kleine gereedschappen mogelijk, waarbij de meetfouten van gereedschap tot gereedschap minimaal zijn - een belangrijk punt bij bewerken met uiteenlopende snijgereedschappen.

Ook de NC4+ Blue systemen gebruiken de nieuwste Renishaw software voor contactloos gereedschap instellen, waarin onder meer de nieuwe modus 'Dubbel meten’ met zelf optimaliserende technologie. Gecombineerd garanderen deze voorzieningen een snelle en betrouwbare gereedschapmeting, zelfs onder natte omstandigheden - en dat bespaart de gebruikers tijd en geld.

Eenvoudiger programmeren en rapporteren – gereed voor Industry 4.0

Ondersteuning voor de NC4+ Blue is nu opgenomen in de uitgebreide reeks grafische gebruikersinterfaces van Renishaw, waaronder on-machine en mobiele apps zoals Renishaw Set and Inspect en GoProbe. Deze consistente en gemakkelijk te gebruiken programmeerplatforms zijn perfect voor gebruikers die nieuw zijn in tastermeting of weinig kennis van machinecodes hebben, terwijl er ook voor meer ervaren gebruikers operationele voordelen zijn.

De technologieën van Renishaw leveren de data om intelligente beslissingen te kunnen nemen voor Industry 4.0. Dankzij gereedschapmeting op de machine kunnen fabrikanten hun processen automatiseren en optimaliseren, en hun kwaliteitsproblemen en CNC-machinestilstand minimaliseren. Met de nieuwste versie van de Renishaw on-machine Reporter app kunnen gebruikers nu historische gereedschapdata bekijken die de NC4+ Blue heeft opgenomen en de resultaten exporteren voor gebruik in de software en besturingssystemen van hun keuze.

Ontdek meer over het NC4+ Blue systeem voor contactloos gereedschap instellen en andere producten voor procescontrole en geautomatiseerd bewerken door Renishaw te bezoeken op de EMO Hannover 2019 (16 t/m 21 september, hal 6, stand D48).

Downloaden

Meer afbeeldingen, video's en informatie over Renishaw en de producten vindt u in ons mediacentrum.