Navigatie overslaan

Bezoek Renishaw op de Metavak 2017

4 oktober 2017

De Evenementenhal in Gorinchem is op 31 oktober, 1 & 2 november 2017 a.s. hét Trefpunt van fabrikanten, importeurs en groothandelaren op het gebied van metaalbewerkingsmachines, -gereedschappen, industriële automatisering en meet- en regeltechnieken. Tijdens de beurs worden oplossingen getoond, waar de hedendaagse metaalproductie om vraagt. Als producent en leverancier, gespecialiseerd in onder andere precisiemeting en procescontrole,  kan Renishaw hier niet ontbreken.

Een belangrijke tak binnen de Renishaw producten zijn de meettasters en software voor bewerkingsmachines. Tasteroplossingen van Renishaw verminderen tot wel 90% van de insteltijden en verbeteren de procesbeheersing. Renishaw levert oplossingen voor gereedschap instellen, gereedschapsbreuk detecteren, producten instellen, controleren tijdens de cyclus en het eerste product inspecteren met automatische correctie van de instellingen. Tastertechniek is een gewaardeerde bekende methode om de efficiëntie, kwaliteit, mogelijkheden en nauwkeurigheid van bewerkingsmachines te maximaliseren. In moderne CNC-besturingen zijn standaard routines ingebouwd die de opname van tastercycli in machinefuncties en hulpmiddelen vereenvoudigen. Deze routines maken het in combinatie met een CAD-interface gemakkelijk om meetfuncties te simuleren.

Veelgebruikte Renishaw inspectiemeettasters op bijvoorbeeld verticale en horizontale CNC bewerkingscentra zijn het type OMP40 en OMP60 (optisch), RMP40 en RMP60 (radiografisch). Systemen voor gereedschapsinstelling en -breuktdetectie zijn bijvoorbeeld het type OTS (optisch), RTS (radiografisch) en de veel ingezette TS27R (met kabel). Tasters voor contactloos gereedschap instellen en breuk detecteren kan bijvoorbeeld met de Renishaw, type NC4. Zo zijn er ook instelarmen voor gereedschap, bijvoorbeeld de HPMA (automatisch) voor draaibanken en multi-tasking machines.

Renishaw levert ook het SPRINT™ contact scansysteem. Een snel scansysteem voor procescontrole op de machine. Het SPRINT systeem voorziet CNC-bewerkingsmachines van buitengewoon snelle en nauwkeurige scanmogelijkheden. Het neemt over het hele productoppervlak een constante stroom van nauwkeurige 3D punten op en analyseert deze gegevens real-time via de machinebesturing, wat opzienbarende mogelijkheden biedt voor geautomatiseerde in-proces controles. Om het potentieel van deze superieure technologie en het SPRINT systeem maximaal te benutten, heeft Renishaw een aantal toepassingsgerichte versies samengesteld die het gemakkelijk maken om scantechniek in te zetten als nieuwe generatie on-machine meting.

Het Equator™ meetsysteem wordt ook onder de aandacht gebracht. Het Equator meetsysteem maakt procescontrole mogelijk door uiterst herhaalbaar, thermisch ongevoelig, veelzijdig en herprogrammeerbaar meten op de werkvloer. Om productieprocessen te controleren op de werkvloer worden al decennia lang meetinstrumenten gebruikt, zoals schuifmaten, goedkeur/afkeur-kalibers of gatkalibers. De ontwikkelingen in de productietechniek vragen steeds meer om nieuwe methodes van procescontrole.
De Equator is een flexibel meetsysteem, gebouwd voor snelheid, herhaalbaarheid en gebruiksgemak in handmatige en automatische toepassingen. Daarom hebben al honderden fabrikanten wereldwijd hun bestaande meetsysteem vervangen door een Equator.
De belangrijkste voordelen van flexibele procescontrole op de werkvloer met de Equator zijn onder andere uitvalvermindering, verbetering van knelpunten en verlaging van de gebruikerskosten.

INTUO™ - gemakkelijk te programmeren, gemakkelijk in het gebruik. INTUO met de Equator is een ideaal alternatief voor meerdere handmatige instrumenten zoals analoge en digitale schuifmaten, micrometers en kalibers. In de vele werkplaatsen waar honderden handmatige meetinstrumenten gebruikt worden, kan de hoge snelheid en herhaalbaarheid van de automatische Equator-routines een aanzienlijke kostenbesparing opleveren. Voor de INTUO is weinig training nodig, want intelligente functies helpen mee om in enkele minuten tijd een productmeting in te stellen. Een simpele, voordelige manier om de meetconsistentie te verhogen, producten buiten de tolerantie op te sporen en de uitval te verminderen

Uiteraard zijn er legio mogelijkheden om uw productieprocessen te optimaliseren en te verbeteren. U bent van harte uitgenodigd op onze stand nr. 201 om de mogelijkheden te ontdekken en te bespreken. U kunt zich hier registreren voor E- tickets. De code die gebruikt kan worden is: 71700024147.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons Benelux kantoor in Breda (+31 (0) 76 543 1100) of bezoek onze website www.renishaw.nl.

Download

Meer afbeeldingen, video's en informatie over Renishaw en zijn producten vindt u in ons mediacentrum.