Navigatie overslaan

AxiSet™ Check-Up

Snelle automatische controles van meerassige bewerkingsmachines.

De AxiSet™ Check-Up is een voordelige oplossing om de nauwkeurigheid van rotatieassen te controleren en te verbeteren

De AxiSet Check-Up biedt een gemakkelijke en betrouwbare methode om de nauwkeurigheid van rotatieassen te analyseren en problemen door onjuiste machine-instellingen, botsingen of slijtage te identificeren. In slechts enkele minuten kunnen gebruikers van meerassige bewerkingscentra en multi-tasking machines de fouten in uitlijning, geometrie en middelpunten opsporen die mogelijk de oorzaak zijn van lange insteltijden en producten buiten de tolerantie. Waar mogelijk corrigeert de AxiSet Check-Up automatisch de middelpuntparameters op de machine.

Verminder de uitval, verbeter de productiviteit en verhoog de winst - Renishaw meettasters voor bewerkingsmachines houden uw bewerkingsproces onder controle.

Gegevensanalyse eenvoudig gemaakt

De AxiSet Check-Up app toont op grafische wijze de meetgegevens die de AxiSet Check-Up macrosoftware heeft geproduceerd.

De app geeft de prestatiegegevens van meerassige machines in grafische vorm weer, als hulp bij het nemen van goed- of afkeurbeslissingen op basis van gedefinieerde toleranties. Met de historische gegevensweergave van de app zijn machineprestaties te volgen door de tijd heen.

Systeemcomponenten

Systeemcomponenten van de AxiSet™ Check-Up

Macro's

De meetmacro’s van de AxiSet Check-Up zijn samengesteld voor een reeks van CNC-besturingen, zodat er machinespecifieke meetmacro’s zijn voor bewerkingscentra en multi-tasking machines. Deze macro’s besturen de machine tijdens het verzamelen van meetgegevens.

Ze bieden ook de mogelijkheid om automatisch parameters bij te werken en middelpuntsfouten van rotatieassen te compenseren.

App

De AxiSet Check-Up app biedt een gedetailleerde grafische weergave van de meetgegevens die de macrosoftware produceert.

De app wordt geïnstalleerd op een pc of tablet met Windows 10 (32- of 64-bits) of hoger, en kan alleen gebruikt worden met een licentie. Er zijn doorlopende en evaluatielicenties verkrijgbaar.

Hardware

Een enkelvoudige kalibratiekogel op een handige magnetische voet wordt gebruikt als referentie voor de metingen.

Dit eenvoudig te hanteren object beperkt de insteltijd tot een minimum, en is meestal toe te passen zonder opspanningen of onderdelen te verwijderen.

Wij adviseren klanten om met de AxiSet Check-Up de rotatieassen van de machines te testen nadat deze geïnstalleerd zijn, aangezien de fabrieksomstandigheden aanmerkelijk kunnen verschillen van de productie-omstandigheden in Hartford wat betreft de fundering en het waterpas zijn van oppervlakken. Ook door het transport en het installeren kunnen precisiefouten ontstaan. Met de automatische compensatie van de AxiSet Check-Up kan de precisie en kwaliteit van bewerkingsmachines op hoog niveau blijven.

Hartford (Taiwan)

Aanbevelingen

RENGAGE™ technologie – Voor optimale prestaties adviseren wij de zeer nauwkeurige Renishaw meettasters voor bewerkingsmachines met RENGAGE technologie.

Gekalibreerde teststaaf - Maakt de metingen van de AxiSet Check-Up traceerbaar en vergelijkbaar met de instellingen die de machinefabrikant aanbracht.

Volgende stappen

Neem contact op met uw plaatselijke leverancier als u denkt dat de AxiSet™ Check-Up iets voor u is.

Ontdek meer