Navigatie overslaan

AxiSet™ Check-Up

Snelle automatische controles van meerassige bewerkingsmachines.

De machinekwaliteit wordt gemeten en weergegeven binnen enkele minuten.

Geheel automatische tests met meettasters leveren nauwkeurige en consistente resultaten.

Met historie- en vergelijkingsfuncties is de kwaliteit over bepaalde periodes te volgen

Voor meerassige machines

De markt van meerassige machines is sterk gegroeid. De AxiSet Check-Up biedt een gemakkelijke en betrouwbare methode om de nauwkeurigheid van rotatieassen te analyseren en problemen door onjuiste machine-instellingen, botsingen of slijtage te identificeren.

Video AxiSet Check-Up

AxiSet Check-Up

De AxiSet Check-Up is geschikt voor de gangbare 5-assige en multi-tasking machines, en brengt snel en nauwkeurig aan het licht hoe het gesteld is met de middelpunten van rotatieassen. Uitlijning en positioneringsnauwkeurigheid worden vlot gecontroleerd met behulp van macrosoftware voor meettasters en een speciaal kalibratieobject, om complexe machines te vergelijken en te volgen in bepaalde periodes.

De AxiSet Check-Up geeft de machinekwaliteit weer met behulp van macrosoftware voor meettasters en een speciaal kalibratieobject. Deze weergave kan helpen bij goed- of afkeurbeslissingen op basis van gedefinieerde toleranties en bij het volgen van de kwaliteit over een bepaalde periode via de historie- en vergelijkingsfuncties. Dit heeft als doel om uitlijnings- en geometriemanco’s op te sporen die te wijten zijn aan instellingen, botsingen of slijtage. De AxiSet Check-Up biedt de mogelijkheid om automatisch parameters bij te werken en middelpuntsfouten van rotatieassen te compenseren.

De kwaliteitsanalyse wordt verwerkt tot een grafisch rapport in Microsoft® Excel®, vergeleken met door de gebruiker gedefinieerde toleranties, en opgeslagen voor de historie. Alle resultaten zijn via Microsoft® Word® af te drukken in een gestandaardiseerde rapportvorm.

Kenmerken en voordelen

  • Kwaliteit van meerassige bewerkingsmachines meten en weergeven.
  • Middelpuntsfouten detecteren en rapporteren.
  • Geheel automatische tests voor nauwkeurige en consistente resultaten.
  • Door de gebruiker gedefinieerde testhoeken om in kritische oriëntaties te testen.
  • Tolerantiefuncties die meer vertrouwen geven voordat moeilijke bewerkingen uitgevoerd worden.
  • Historie- en vergelijkingsfuncties om de kwaliteit te volgen over bepaalde periodes.
  • Grafische rapporten brengen kwaliteitsveranderingen door botsingen of instelfouten snel aan het licht.
  • Af te drukken rapporten voor dossiers of voor verspreiding.
  • Mogelijkheid om middelpuntsfouten automatisch te laten bijwerken.
  • Installatie-wizard voor eenvoudige installatie en configuratie.

Documentatie AxiSet Check-Up

Afbeeldingen

Systeemcomponenten van de AxiSet Check-Up

Macro's

De meettastermacro’s zijn specifiek samengesteld voor een reeks van CNC-besturingen, zodat er macro’s zijn voor vele 5-assige bewerkingscentra en multi-tasking machines. Deze macro’s besturen de machine tijdens het verzamelen van meetgegevens.

Softwarepakket voor pc

De software analyseert de opgenomen gegevens met behulp van Microsoft® Excel® en geeft de resultaten weer in diverse overzichtelijke grafische formaten. 

Hardware

Een enkelvoudige kalibratiekogel op een handige magnetische voet wordt gebruikt als referentie voor de metingen. Dit eenvoudig te hanteren object beperkt de insteltijd tot een minimum, en is meestal toe te passen zonder opspanningen of onderdelen te verwijderen.

Aanbevolen voor gebruik bij de AxiSet Check-Up

Drukmetende meettaster - Voor uiterste nauwkeurigheid adviseert Renishaw het gebruik van drukmetende meettasters voor CNC-bewerkingscentra. Deze zijn de nieuwste generatie tasters met RENGAGE™ technologie.

Gekalibreerde teststaaf - Maakt de metingen van de AxiSet™ Check-Up traceerbaar en vergelijkbaar met de instellingen die de machinefabrikant aanbracht.

Documentatie AxiSet Check-Up