Navigatie overslaan

Als eerste van een nieuwe lijn supercompacte optische encoders biedt de TONiC™ uitzonderlijke snelheid, nauwkeurigheid en betrouwbaarheid

De TONiC™ is de nieuwe supercompacte Renishaw optische encoder, die snelheden biedt tot 10 m/s en resoluties tot 5 nm voor zowel lineaire als roterende toepassingen.

TONiC™ Met zijn verbeterde signaalstabiliteit, langdurige betrouwbaarheid, lage gebruikerskosten en ongeëvenaarde eenvoud vormt de TONiC™ een belangrijke uitbreiding van de bestaande reeks Renishaw contactloze optische encoders.

Ontwerpers van bewegingssystemen moeten gewoonlijk een compromis sluiten tussen snelheid en nauwkeurigheid. De TONiC™ optische encoder maakt een einde aan dit dilemma. Zelfs bij kleine resoluties als 0,1 µm zijn snelheden van ruim 3 m/s mogelijk met allerlei soorten meetschalen in lineaire of rotatieversie. Bijvoorbeeld de nieuwe versie van de Renishaw zelfklevende gouden meetschaal, met de alom gewaardeerde IN-TRAC™ optische referentiemarkering waarvan de auto-fase in te schakelen is met een simpele druk op de knop. Uniek is dat de IN-TRAC™ referentiemarkering direct is opgenomen in het incrementele kanaal, zodat de ongevoeligheid voor defasering door verdraaiing maximaal is en bovendien de fasering behouden blijft in het gehele snelheids- en temperatuurbereik.

TONiC leeskop op RGS meetschaalTONiC leeskop en interface op gouden meetschaal De optische encoders van Renishaw staan erom bekend dat machinebouwers ze snel en gemakkelijk kunnen installeren. In aanvulling op de IN-TRAC™ tweerichtings-referentiemarkering brengt de nieuwe TONiC™ encoder deze eenvoud naar een volgend niveau, dankzij zijn zelfkalibratie en leeskop met twee ingebouwde LED's voor diagnose.

De leeskoppen van de nieuwe TONiC™ zijn klein, maar de signaalzuiverheid en -stabiliteit worden vergroot door de in de leeskop opgenomen dynamische signaalverwerking die een ultralage interpolatiefout van nog geen ±30 nm oplevert. Systeemontwerpers kunnen gebruik maken van een analoog 1 Vpp signaal direct van de leeskop of van een digitale uitgang via de 15-pins type D aansluiting, voor interpolatie en diagnose. Een langdurig betrouwbare werking wordt verder gegarandeerd door de beproefde Renishaw filteroptiek, nu voorzien van automatisch gestuurde versterking voor degelijke signalen die bestand zijn tegen stof, krassen en zelfs lichte olie op de meetschaal.

Net als alle Renishaw encoders is ook het TONiC™ encodersysteem erop gebouwd om moeilijke omstandigheden te weerstaan, zoals temperaturen tot 70 °C. Daarnaast worden de hoogste milieunormen gevolgd door zowel aan de WEEE als de RoHS te voldoen.

 

Volledig artikel

Downloaden voor redactie

Afbeeldingen

Voor alle documenten en afbeeldingen geldt het copyright van Renishaw plc.