Navigatie overslaan

inVia™ confocale Raman microscoop

De ultieme confocale Raman microscoop van onderzoekskwaliteit levert uitstekende prestaties en de beste gegevens in de kortste tijd.

Deze microscoop werd ontworpen, ontwikkeld en verfijnd gedurende ruim twee decennia, wat hem het meest vertrouwde Raman instrument op de markt heeft gemaakt. De inVia™ Raman microscoop is de ultieme confocale Raman onderzoeksmicroscoop voor wat u nu en in de toekomst nodig hebt.

Hij is simpel te bedienen maar levert uitstekende prestaties en betrouwbare resultaten, zelfs in de meest uitdagende experimenten. U kunt vanuit discrete punten zowel rijke en gedetailleerde chemische afbeeldingen als zeer specifieke gegevens produceren. Wetenschappers en technici wereldwijd vertrouwen op de inVia microscoop met zijn ongeëvenaarde flexibiliteit.

Contact met ons

Gegevens van de inVia analyseren

Kenmerken

De inVia microscoop bestaat uit een microscoop van onderzoekskwaliteit, gekoppeld aan een hoogwaardige Raman spectrometer. Hij is simpel te bedienen maar levert uitstekende prestaties — hoge signaalcapaciteit gecombineerd met hoge spectrale resolutie en stabiliteit — en levert betrouwbare resultaten, zelfs bij de meest uitdagende metingen.

Het zeer efficiënte optisch ontwerp van de inVia microscoop geeft de beste Raman gegevens, zelfs van minieme materiaalsporen. Als u vanuit discrete punten zowel rijke en gedetailleerde chemische afbeeldingen als zeer specifieke gegevens wilt produceren, dan is de inVia microscoop het ideale systeem voor u.

Voor meer gedetailleerde informatie kunt u de brochure van de inVia microscoop downloaden.

Download

Objectieflens van inVia Raman microscoop

Snelheid en gevoeligheid

De hoge gevoeligheid maakt het mogelijk dat u kunt kijken naar zwakke Raman signalen en zelfs minieme materiaalsporen, monolagen en zwakke verstrooiingen snel kunt analyseren. Het instrument gebruikt een stigmatisch on-axis optisch ontwerp, dat een hoge optische efficiëntie, uitstekende afwijzing van strooilicht en ongeëvenaarde gevoeligheid biedt.

Raman beeld van vulkanisch gesteente

Hoge ruimtelijke resolutie

Dankzij het optisch ontwerp kunt u een zeer hoog niveau bereiken van confocaliteit (de afwijzing van signalen vanuit andere gebieden dan u wilt onderzoeken). Zo verkrijgt u een hoge stabiliteit en de hoogst mogelijke ruimtelijke resoluties, die alleen beperkt worden door de inherente diffractielimiet van het licht.

Objectieflens van inVia Raman microscoop

Hoge spectrale prestaties

Het instrument kan spectrale kenmerken verwerken die smaller zijn dan 0,5 cm-1, zodat u het onderscheid ziet tussen Raman banden dicht bij elkaar, en verschil maken tussen zeer soortgelijke materialen zoals farmaceutische polymorfen. Door de hoge stabiliteit kunt u minieme verschuivingen volgen (tot slechts 0,02 cm-1) in de positie van Raman banden.

inVia Qontor Raman microscoop

Buitengewone stabiliteit

Een speciaal ontworpen honingraat-voetplaat houdt de inVia microscoop en de lasers in positie, en is zo stabiel dat een optische of anti-trillingtafel gewoonlijk niet nodig is. Belangrijke bewegende delen zijn voorzien van zeer precieze Renishaw encoders, die garanderen dat alles op de juiste plaats komt.

inVia toebehoren voor omgeving en monsters

Spectrale flexibiliteit

U kunt de inVia microscoop zo configureren dat hij ideaal is voor het analyseren van uw specifieke monsters. Hij ondersteunt meerdere lasers met automatisch computergestuurd wisselen. U kunt de excitatiegolflengte snel veranderen en vlot de beste configuraties bepalen om betrouwbare gegevens te verkrijgen van al uw monsters.

Hoge-temperatuurtafel gebruikt bij de inVia

Flexibilteit bij monsteronderzoek

De inVia ondersteunt zowel onderzoeksmicroscopen met rechtop staand, omgekeerd of open frame, als glasvezel tasters voor analyse op grotere afstand. Hij is compatibel met een reeks van objectieflenzen en omgevingscellen, zodat u uw monsters kunt analyseren onder een variëteit aan omgevingscondities.

Toepassingen

Raman afbeelding van een tablet

Farmaceutische onderzoeken

Omdat ze veel componenten en eigenschappen hebben, is het zeer wenselijk om de samenstelling, domeingrootte en distributie te kunnen vaststellen van commercieel verkrijgbare formuleringen waarvan het patent verlopen is. De inVia microscoop biedt een ongelooflijke chemische specificiteit en sensitiviteit, en genereert gedetailleerde chemische afbeeldingen van een brede reeks formuleringen.

Download de praktijktoepassing

Raman afbeelding van een polymeer

Polymeren bestuderen

De inVia microscoop biedt chemische specificiteit en sensitiviteit, op een niet-destructieve manier en zonder dat monstermanipulatie of -voorbereiding nodig is. Dit is belangrijk bij het bestuderen van polymeren, waarbij we zoeken naar nieuwe materialen, de effectiviteit van bestaande materialen verbeteren, of de kosten van producten verlagen.

Download de praktijktoepassing

Houd de focus vast in real
time met LiveTrack

De inVia microscoop gebruikt de automatische LiveTrack™ focusvolgtechnologie om in real-time nauwkeurige en herhaalbare spectra en topografie te verkrijgen van monsters met grote hoogteverschillen. Creëer verbluffende 3D beelden van ongelijke, gekromde of ruwe oppervlakken zonder dat vooraf scannen nodig is. Bekijk de video om een voorbeeld te zien.

Wilt u meer weten?

Uw plaatselijke vertegenwoordiging helpt u graag als u vragen hebt.
U kunt contact opnemen door een formulier in te vullen of een e-mail te sturen.

Contact met ons

Ontvang het laatste nieuws

Blijf op de hoogte van onze nieuwste innovaties, nieuwsberichten, toepassingen en productintroducties, en ontvang updates rechtstreeks in uw inbox.

Inschrijven

Downloaden: inVia Raman microscoop

Specificaties

De inVia microscoop is leverbaar in drie modellen, van het inVia Qontor systeem als vlaggenschip - volledig geautomatiseerd en met focusvolgtechnologie - tot de inVia Basis als instapsysteem.

Parameter

Waarde
Golflengtebereik200 nm tot 2200 nm
Ondersteunde lasersVan 229 nm tot 1064 nm
Spectrale resolutie0,3 cm-1 (FWHM, halfwaardebreedte)
Hoogste noodzakelijk: 1 cm-1
Stabiliteit< ±0,01 cm-1Variatie in de middenfrequentie van in kromme passende Si 520 cm-1 band, volgend uit herhaalde metingen. Bereikt met een spectrale resolutie van 1 cm-1 of hoger
Afsnijden lage golfnummers5 cm-1Laagste noodzakelijk: 100 cm-1
Afsnijden hoge golfnummers30.000 cm-1Standaard: 4.000 cm-1
Ruimtelijke resolutie (lateraal)0,25 µmStandaard: 1 µm
Ruimtelijke resolutie (axiaal)< 1 µmStandaard: < 2 µm. Afhankelijk van objectief en laser
Grootte detector (standaard)1024 × 256 pixelsOverige leverbare opties
Werktemperatuur detector-70 °C
Ondersteunde Rayleigh-filtersOnbeperktTot vier filtersets in automatische bevestiging. Extra filtersets onbeperkt ondersteund door nauwkeurige kinematische bevestigingen, door gebruiker te wisselen
Aantal ondersteunde lasersOnbeperktStandaard één. Bij meer dan 4 extra lasers is montage op een optische tafel nodig
Sturing vanuit Windows-pcLaatste specificatie van Windows®-pcInclusief pc-werkstation, monitor, toetsenbord en trackball
Voedingsspanning110 tot 240 V wisselspanning +10% -15%
Voedingsfrequentie50 of 60 Hz
Nominaal energieverbruik (spectrometer)150 W
Diepte (systemen met twee lasers)930 mmVoetplaat twee lasers
Diepte (systemen met drie lasers)1116 mmVoetplaat drie lasers
Diepte (compact)610 mmTot drie lasers (afhankelijk van lasertype)
Gangbare massa (exclusief lasers)90 kg

Monsters bekijken

inVia BasisinVia ReflexinVia Qontor
In stereo kijken (tweevoudig oculair)
Automatisch en met geheugen kijken na opname-
Microscoop bedienen via software-
Automatisch wisselen wit licht / Raman-
Automatisch wit licht opslaan met gegevens-
Video kijken met wit licht en laser gecombineerd-
Automatische focus wit licht (LiveTrack)--

Raman gegevens opnemen

inVia BasisinVia ReflexinVia Qontor
Automatische meetvolgorde
Automatisch focus vasthouden (LiveTrack)--

Uitlijnen en prestaties controleren

inVia BasisinVia ReflexinVia Qontor
Interne neonbron voor golflengtekalibratie-
Interne referentiestandaarden voor zelfkalibratie-
Automatische Raman kalibratiecorrectie (snelle kalibratie)
Laser met zelfuitlijning
Raman signaal met zelfuitlijning
Snelle controle van prestaties-

Symbolen

- niet beschikbaar■ als extra▲ inclusief