Navigatie overslaan

Waarom meten?

Meettasters zijn complexe schakelaars die volgens een bepaalde karakteristiek met hoge herhaalbaarheid een signaal afgeven zodra ze in contact komen met het oppervlak van een voorwerp.

Renishaw tastersystemen

Tijd is geld. De tijd die gebruikt wordt om handmatig werkstukken in te stellen en eindproducten te inspecteren kan beter geïnvesteerd worden in bewerking. Renishaw tastersystemen elimineren de kostbare machinestilstand en productafkeur als gevolg van handmatig instellen en inspecteren.

Zie hoe een on-machine meettastersysteem uw bedrijf voordeel kan brengen

Grotere capaciteit met uw bestaande machines

Als uw machines overbezet zijn, dan krijgt u mogelijk te maken met een forse investering om hieraan iets te doen. Of u maakt aanzienlijke kosten voor uitbesteding. Of nog erger, u moet besluiten om interessante opdrachten af te wijzen.

Wat als u nu eens meer capaciteit zou kunnen halen uit de machines die u al hebt?

  • Kapitaalkosten vermijden
  • Minder uitgeven aan uitbesteding en overwerk
  • Ruimte voor extra opdrachten krijgen

Meer automatisering en minder menselijke tussenkomst

Bent u voor uw machines afhankelijk van gekwalificeerde operators (en betaalt u dus hoge arbeidskosten en veel overwerk)? Of zijn uw ingenieurs te veel tijd aan productiebegeleiding kwijt in plaats van aan nieuwe processen te werken?

Wat als u het handmatig instellen en de meetprocessen zou kunnen automatiseren?

  • Uw kosten voor productiebegeleiding verlagen
  • Directe arbeidskosten verlagen
  • Technici pro-actievere werkzaamheden laten doen

Minder herbewerkingen, concessies en uitval

Producten afkeuren is altijd pijnlijk; het is weggegooide tijd, moeite en materiaal. Ook herbewerken en concessies leiden tot te laat leveren, brandjes blussen en overwerk.

Als u zulke kwaliteitskosten grotendeels kon kwijtraken, hoe zou dat uw levertijden en winst vooruithelpen?

  • Beter en consistenter volgens specificatie
  • Lagere kosten per stuk
  • Kortere doorlooptijden

Uitgebreidere mogelijkheden en ruimte voor meer werk

Klanten verlangen steeds complexere producten, terwijl de regelgeving meer traceerbaarheid eist door het hele fabricageproces heen. Houden uw mogelijkheden nog gelijke tred met waar uw markt om vraagt?

Zoekt u een voordelige manier om de mogelijkheden van uw bewerkings- en inspectieprocessen te vergroten?

  • Uw klanten de modernste mogelijkheden aanbieden
  • Meer complex werk aannemen
  • Voldoen aan de vraag naar traceerbaarheid

Bereken hoeveel uw eigen proces gaat profiteren van tastermetingen

Als u gereedschappen en producten nog met de hand instelt en dit wilt vergelijken met tastertechniek op uw machine, kijk dan eens naar onze Voordeelberekening van tastermeting op bewerkingsmachines

Documentatie van bewerkingsmachines

  • Zakboekje:  Zakboekje over meettasteroplossingen voor CNC-bewerkingsmachines Zakboekje: Zakboekje over meettasteroplossingen voor CNC-bewerkingsmachines

    Oplossingen voor procesbeheersing Verbeter uw productkwaliteit en nauwkeurigheid en gebruik uw CNC-bewerkingscentrum efficiënter

  • Technical specifications:  Probing systems for CNC machine tools Technical specifications: Probing systems for CNC machine tools [en]

    The type of probing system that you need will depend on your machine tool and the nature of the probing application. This document focuses on the main applications for probing on machine tools. It contains an introduction to the use of probing for each application, plus guidance on the selection of the most appropriate system and technical information about each probe.

  • Witboek:  De sterksten overleven - het belang van de procesbesturin Witboek: De sterksten overleven - het belang van de procesbesturin

    In zware tijden proberen fabrikanten hun operationele kosten te verlagen, maar ze zijn niet altijd in staat om dat op te lossen door productievere machines te kopen. Als die route afgesloten is, zijn er dan nog mogelijkheden om de kosten drastisch te verlagen zonder bestaande machines te vervangen? Dit artikel bespreekt vier gebieden waarop aanzienlijk te besparen is voor bedrijven die bereid zijn om hun bewerkingsprocessen op een andere manier te besturen.

Verdere informatie en documentatie over bewerkingsmachines vindt u op meer informatie.