Navigatie overslaan

3D metaalprinten

Renishaw is een systeemfabrikant en leverancier van oplossingen voor additive manufacturing (AM).

Additive manufacturing met Renishaw

Renishaw is een toonaangevende fabrikant van geavanceerde systemen voor additief produceren in metaal en een deskundige leverancier van oplossingen op maat.

De expertise van Renishaw

Wij ontwerpen en vervaardigen additive manufacturing systemen voor de productie van componenten in verschillende metalen door middel van een proces genaamd metal powder bed fusion (of lasersmelten). Onze expertise op het gebied van procesontwikkeling en onze ervaring met de technologie in onze eigen productiehallen stellen ons in staat om kant-en-klare en geoptimaliseerde oplossingen te bieden in additive manufacturing voor een breed scala van toepassingen in de industriële en medische sector. Lees meer over additive manufacturing systemen en services voor uw branche ...

Wat is AM?

Additive manufacturing (AM), ook wel 3D printen genoemd, creëert een driedimensionaal product vanuit een digitaal bestand.

In dunne laagjes materiaal worden complexe vormen gecreëerd die niet kunnen worden geproduceerd door 'traditionele' technieken zoals gieten, smeden en verspanen.

AM biedt nieuwe ontwerpmogelijkheden, met kansen om meerdere onderdelen in de productie te combineren, het materiaalgebruik te beperken en te besparen op gereedschapkosten.

Metalen additieve productietechnologie

Lees meer over onze metaalpoedertechnologie en hoe uw bedrijf hiervan kan profiteren.

Ontdek onze technologie

Waarin we gespecialiseerd zijn

Prestaties

De voorspelbaarheid verbeteren van additive manufacturing om een consistent en stabiel proces te verkrijgen, de procescapaciteit te vergroten en functionele producten te maken.

Veiligheid

Als u een AM-systeem bezit of bedient, bent u verantwoordelijk voor de veiligheid. Met Renishaw kunt u erop vertrouwen dat u een leverancier hebt gekozen wiens producten aan de hoogste normen voldoen, zodat uw processen en procedures beveiliging bieden van het juiste niveau.

Innovatieve processen

Met onze oplossingen voor additive manufacturing (AM) kunt u rasterstructuren produceren, producten combineren voor lichte maar complexe inwendige galerijen met optimale vloeistofstroming, en ontwerpen maken voor AM (inclusief topologische optimalisatie).

Solutions Centres

De Renishaw Solutions Centres bieden een veilige ontwikkelomgeving, waarin u kennis en vertrouwen kunt opbouwen op het gebied van additive manufacturing technologie.

Hoe kunnen we u helpen?

Neem contact op met uw plaatselijke vertegenwoordiging voor meer informatie of stel precies volgens uw wensen een ondersteuningspakket samen.

Contact met ons

Bureaus voor rapid prototyping

Bieden veelzijdige systemen waarmee u nauwkeurige eindproducten kunt raadplegen, ontwerpen en produceren van allerlei materialen voor uw klanten. De oplossingen van Renishaw voor begin tot eind vergroten de mogelijkheden van elke dienstverlener in additive manufacturing.

Producteigenaren en ontwerpers

Met metalen additieve vervaardiging kunnen metalen onderdelen worden gebouwd zonder de noodzaak van traditioneel gereedschap en met weinig beperkingen voor geometrie. Het is complementair aan de traditionele subtractieve methodes en kan gemakkelijk worden geïntegreerd in de bestaande productie-organisatie.

Onderzoek en onderwijs

Renishaw is partner van vele universiteiten, onderzoekers en academische instellingen in projecten voor additief produceren in metaal.

De open-parameterethos rondom de materialen die worden gebruikt in onze systemen draagt bij aan de ontwikkeling van parameters voor nieuwe materialen.

Fabrikanten en toeleveranciers

Het ontwikkelen van faciliteiten voor additive manufacturing kan de volgende natuurlijke stap zijn in de ontwikkeling van de productiemogelijkheden van uw bedrijf.

Renishaw is zelf ervaren in het inzetten van additief produceren als aanvullend proces op de conventionele productiemethodes.

Wilt u de nieuwste inzichten weten?

Uw op de industrie gerichte bron van deskundig advies, professionele oplossingen en praktische aanwijzingen op het gehele gebied van additive manufacturing.

Blader door de AM-gids