Navigatie overslaan

Sneller kalibreren met REVO

Bij traditionele CMM-systemen neemt kalibratie heel wat tijd in beslag, die anders gebruikt had kunnen worden om producten te meten.

De tijdbesparing dankzij REVO wordt des te groter naarmate het kalibratieproces vaker herhaald wordt om aan kwaliteitseisen te voldoen. Zo is de CMM maximaal beschikbaar voor het meten van producten.

Een REVO kalibreert met een kalibratiekogel

Bij traditionele CMM-systemen neemt kalibratie heel wat tijd in beslag, die anders gebruikt had kunnen worden om producten te meten. De unieke voor de REVO ontwikkelde kalibratietechniek bepaalt de actuele geometrie van meetkop en taster, zodat in elke positie in één keer gemeten kan worden en de kalibratietijd dus drastisch verkort wordt.

Wordt de CMM gebruikt voor meerdere producten, dan vereist kalibratie normaliter zo'n 40 meetkoporiëntaties en twee uur tijd. De REVO vraagt hiervoor slechts 20 minuten.

De tijdbesparing wordt des te groter naarmate het kalibratieproces vaker herhaald moet worden om aan kwaliteitseisen te voldoen. Zo is de CMM maximaal beschikbaar voor het meten van producten.