Navigatie overslaan

Ruimtelijke lasermeting

Lasersystemen en -sensoren van wereldklasse voor kaarten maken, landmeting, positioneren en meten met hoge kwaliteit, zelfs in extreme omgevingen.

De snelle lasersystemen van Renishaw voor meten en landmeting zijn ontwikkeld voor gebruik in omstandigheden waar snelheid, nauwkeurigheid en veiligheid belangrijk zijn.

Lasermetingen in extreme omgevingen

Onze lasersystemen voor open en gesloten mijnen scannen, vaarwater scannen vanaf schepenlandkaarten maken en dynamisch positioneren op zee komen voort uit vele jaren van hechte samenwerking met mensen uit de praktijk, en worden op grote schaal ingezet vanwege hun betrouwbaarheid en gebruiksgemak.

Introductie van de Merlin laserradarsensor voor betaalbare hydrografische metingen

Bekijk onze nieuwe Merlin animatie en ontdek hoe deze unieke op schepen gemonteerde sensor voor metingen op zee met laserradar uw producten- en dienstenaanbod enorm kan vergroten. Het wordt dan ook mogelijk om de tijd te verkorten die bemanning en schepen doorbrengen in riskante gebieden en het geplande verloop van uw projecten te versnellen.

Landmeetsystemen voor open en gesloten mijnen

De Renishaw laserscanapparatuur voor de open en gesloten mijnbouw loopt voorop in lasertechnologie, die onderzoek in voorheen ontoegankelijke gebieden en veilige planning van nieuwe projecten mogelijk maakt terwijl de productiviteit gemaximaliseerd wordt.

Tot onze bekende en alom ingezette systemen behoren onder meer Quarryman, Boretrak, C-ALSVoid Scanner en Dynascan.

Op schepen gemonteerde laserradar voor metingen op zee

Merlin is het nieuwe product van Renishaw om kaarten te maken. Het is specifiek ontworpen voor integratie in de bestaande hydrografische apparatuur op uw onderzoeksvaartuig.

U kunt de laserradargegevens uit de Merlin van boven het water synchroniseren met uw onderwatersensoren voor het samenstellen van nauwkeurige 360° datasets van de omgeving, gelijktijdig boven en onder de waterlijn.

Positionering van zeeschepen

Fanbeam is al ruim 20 jaar marktleider dankzij zijn degelijkheid, hoge kwaliteit onder zware omstandigheden en gebruiksgemak voor operators die dynamisch positioneren (DP-operators).

In ons uitgebreide wereldwijde netwerk van servicecentra werken ervaren technici die door Renishaw getraind zijn. Elk centrum heeft een grote voorraad reservedelen en ruilcomponenten om eventuele stilstand minimaal te houden.

Lasersensoren voor inbouw in systemen

Onze lasermodules voor fabrikanten werken met gepulseerde tijdtechnologie om zeer nauwkeurige afstands- en aanwezigheidsinformatie te leveren over een groot of klein bereik.

Experts van Renishaw werken samen met systeembouwers om tot unieke oplossingen te komen voor een groot aantal sectoren. Onze lasermodules worden veelvuldig gebruikt voor toepassingen in verkeer, bewaking en defensie.