Navigatie overslaan

REVO SFP1 meettaster voor oppervlakteafwerking

De REVO® SFP1 taster maakt de inspectie van oppervlakken tot integraal onderdeel van uw CMM-meetprocedures.

Meten van oppervlakteafwerking en -ruwheid

Meettaster voor oppervlakteafwerking inspecteert een schoep

Voor het meten van de oppervlakteafwerking waren altijd handmatige sensoren nodig of moest het product op een speciale meetmachine gezet worden. Het REVO multisensorsysteem verandert dit alles; waarbij u net zoals bij andere soorten meettasters kunt omschakelen tussen scannen en oppervlaktemeting en de oppervlakteanalyse kunt opnemen in hetzelfde meetrapport.

De SFP1 meettaster heeft een lichtgewicht punt en is speciaal bestemd voor REVO systemen. De taster kan oppervlakteafwerkingen meten en heeft een universele behuizing waaraan verschillende styli te bevestigen zijn.

SFP1 - Een product scannen en C-as uitlijnen

Voordelen van het SFP1 systeem:

  • Rechte en gehoekte styli voor oppervlaktemeting Automatisch wisselen van de SFP1 taster en stylushouders is mogelijk met het standaard MRS rek en RCP houders. Zo kan het meten van de oppervlakteafwerking volledig geïntegreerd worden in standaard CMM-inspectieprogramma's.
  • De SFP1 taster maakt gebruik van de oneindige positioneermogelijkheden van de REVO meetkop.
  • De tasterkalibratie houdt in dat het oppervlak gemeten wordt van het kalibratieobject voor oppervlakteafwerking (SFA) dat zich op het MRS rek bevindt. De kalibratiesoftware past vervolgens de parameters van de taster aan op basis van de gekalibreerde waarden voor het object.
  • De SFP1 bevat een passieve C-as die het mogelijk maakt om oppervlaktemetingen te doen in alle vereiste oriëntaties rondom een product. De hoek van de C-as veranderen gebeurt volledig automatisch, waarbij de SFP1 verdraaid wordt via B-aspositionering van de REVO meetkop.
  • De SFCP (houder C-as) wordt bevestigd aan het MRS rek en heeft pennen onder veerdruk die rotatie van de C-as vergemakkelijken met de B-asbeweging van de REVO meetkop.

Eigenschappen van de taster:

  • De SFP1 is een taster met ondersteuning en een diamanten styluspunt van 2 μm radius. De ondersteuning ligt tegen het oppervlak met een gecontroleerde kracht van ongeveer 0,2 N terwijl de kracht aan de styluspunt 0,001 N bedraagt.
  • De rechte SFS-1 en gehoekte SFS-2 stylushouder zijn ontworpen om de toegang tot vele vormen gemakkelijk te maken.
  • De tasterafmetingen met een rechte stylus maken metingen tot 100 mm diepte in een boring van 10 mm diameter mogelijk.
  • Bereik van de oppervlaktemeting: 6,3 μm tot 0,05 μm Ra
  • Uitgang: Ra, RMS en ruwe gegevens gaan van de UCCserver door middel van het I++ DME protocol naar de gebruikte meetapplicatiesoftware. De ruwe gegevens kunnen daarna aangeboden worden aan speciale softwarepakketten voor oppervlakteanalyse voor een gedetailleerde rapportage.

Uitgebreide garantie

Voor uw gemoedsrust kunt u tijdens de eerste 3 maanden na aankoop een 3-jarige garantie afsluiten voor uw nieuwe CMM-producten. Neem contact op met uw leverancier.

Productinformatie