Navigatie overslaan

SFP2 oppervlaktetaster voor het REVO® systeem

De REVO® SFP2 taster maakt de inspectie van oppervlakken tot integraal onderdeel van uw CMM-meetprocedure.

Meten van oppervlakteafwerking en -ruwheid

Bij het meten van oppervlakteafwerking waren van oudsher handmatige sensoren betrokken of moest het product op een speciale meetmachine gezet worden. Het REVO multisensorsysteem verandert dit alles, door inspectie van oppervlaktes tot een integraal deel van uw CMM-metingen te maken en u in staat te stellen om te schakelen tussen scannen en oppervlaktemeting. Door deze unieke mogelijkheid kan de oppervlakteanalyse volledig geïntegreerd worden in één enkel meetrapport.

Met zijn automatische oppervlakte-inspectie op basis van 5-assige meettechnologie leidt de SFP2 tot aanzienlijke tijdbesparing, minder handelingen met het product en meer rendement op de CMM-investering.

REVO SFP2 beim Messen eines Motorblocks

Het SFP2 systeem - kenmerken en voordelen

Het SFP2 systeem bestaat uit een meettaster en een reeks modules die automatisch te wisselen zijn met alle andere tasters voor REVO. Dit biedt de flexibiliteit om gemakkelijk het beste gereedschap te kiezen voor de inspectie van allerlei maten en vormen, allemaal op één CMM-platform. Gegevens van meerdere tasters worden automatisch herleid tot een gezamenlijk nulpunt.

  • Het meten van de oppervlakteafwerking is volledig geïntegreerd in het standaard CMM-inspectieprogramma dankzij het automatisch wisselen van de SFP2 taster en stylushouders met behulp van het MRS-2 rek en RCP TC-3 houders.
  • De SFP2 taster maakt gebruik van het oneindige positioneren en de 5-assige bewegingen waartoe de REVO-2 meetkop in staat is.
  • Toegang tot de moeilijkst te bereiken maten wordt verkregen via een integrale C-as van de taster, gekoppeld aan diverse puntgeometrieën en een scharnierkoppeling tussen module en houder.
SFP2 in der Luft- und Raumfahrt
  • Technical features overview of SFP2 for the REVO® 5-axis multi-sensor system [en]

Eigenschappen van de taster:

  • De SFP2 is een taster met ondersteuning en een diamanten styluspunt van 2 μm, 5 μm of 10 μm radius. De ondersteuning ligt tegen het oppervlak met een gecontroleerde kracht van ongeveer 0,2 N terwijl de kracht aan de styluspunt slechts 0,003 N bedraagt.
  • De SFP2 is te gebruiken in boringen van slechts 5 mm diameter.
  • Bereik van de oppervlaktemeting: 6,3 μm tot 0,05 μm Ra.
  • Uitgang: Ra, RMS en ruwe gegevens gaan van de UCCserver door middel van het I++ DME protocol naar de gebruikte meetapplicatiesoftware. De ruwe gegevens kunnen daarna aangeboden worden aan speciale softwarepakketten voor oppervlakteanalyse voor een gedetailleerde rapportage.
  • De tasterkalibratie houdt in dat het oppervlak gemeten wordt van het kalibratieobject voor oppervlakteafwerking (SFA) dat op het MRS-2 rek gemonteerd is. De kalibratiesoftware past automatisch het uitgangssignaal van de taster aan volgens de gekalibreerde waarden van het object.
  • De SFP2 bevat een integrale gemotoriseerde C-as die het mogelijk maakt om oppervlaktemetingen te doen in alle vereiste oriëntaties rondom een product.

SFM tastermodules

Speciale SFM moduleseries zijn ontworpen om unieke toegangsmogelijkheden te geven in zelfs de meest veeleisende meettoepassingen in de industrie.

Elke moduleserie heeft unieke ontwerpkenmerken en optimale bruikbaarheid: van de algemeen inzetbare A-serie voor hoge prestaties bij het meten van motorblokvlakken voor pakkingen en zijdelings scannen van glijlagers van krukassen, tot de gespecialiseerde E-serie met een tweedelige ondersteuning en centrale stylus, ideaal voor korte scans van kleine boringen diep binnen het product zoals kleppenhuizen van automatische transmissies.

Elke module heeft een unieke geometrie, en een scharnierkoppeling waarmee de hoek tussen de SFH oppervlaktehouder en de SFM oppervlaktemodule te kiezen is binnen een bereik van 180° met behulp van het MST module-instelgereedschap.

Oppervlaktemodules - SFM-A1 en SFM-A2
SFM-E2 oppervlaktemodule

Uitgebreide garantie

Voor uw gemoedsrust kunt u tijdens de eerste 3 maanden na aankoop een 3-jarige garantieafsluiten voor uw nieuwe CMM-producten. Neem contact op met uw leverancier.

Productinformatie