Navigatie overslaan

Renishaw toont nieuwe producten op Techni-Show 2014

Tijdens de Techni-Show 2014, die van 11 t/m 14 maart plaatsvindt in Utrecht, presenteert Renishaw op stand 11.B.074 een reeks van oplossingen voor procesbeheersing bij het alsmaar toenemende 'lean' produceren, uiteenlopend van nieuwe technologie voor machinekalibratie vooraf tot metingen op of bij de machine achteraf.
Logo Techni-Show 2014 AwardTijdens de Techni-Show 2014, die van 11 t/m 14 maart plaatsvindt in Utrecht, presenteert Renishaw op stand 11.B.074 een reeks van oplossingen voor procesbeheersing bij het alsmaar toenemende 'lean' produceren, uiteenlopend van nieuwe technologie voor machinekalibratie vooraf tot metingen op of bij de machine achteraf. Ook laat het bedrijf veel zien van zijn systemen voor additief produceren ofwel 3D printen.

AM250 lasersmeltmachine genomineerd voor Techni-Show Innovatie Awards 2014

AM250 machine voor selectief lasersmelten

Renishaw toont zijn programma van additieve productietechnologie. Zo zullen Renishaw lasersmeltsystemen te zien zijn, die een baanbrekend additief productieproces toepassen waarmee via een krachtige glasvezellaser direct vanuit 3D CAD metalen onderdelen van normale dichtheid te maken zijn. De onderdelen worden opgebouwd in lagen van 20 tot 100 µm uit fijne metaalpoeders, die volledig gesmolten worden in een strikt gecontroleerde atmosfeer.

Het unieke aan de construktie van de AM250 is de bouwkamer, hierin wordt mbv vacuüm de zuurstof onttrokken om vervolgens met puur Argongas te worden gevuld. Zo ontstaat, in minder dan 12 minuten, een strikt beheerste inerte atmosfeer met minder dan 0,01% zuurstof, hetgeen noodzakelijk is voor het verwerken van reaktieve metaalpoeders als Aluminium en Titanium.

De vacuümkamer en het dubbele klep systeem bij het voorraadvat en opvangflacons, zorgen voor het behouden van de inerte atmosfeer terwijl het overtollige poeder verwijderd, gezeefd en teruggevoerd kan worden zonder het proces te verstoren. Dit komt ook de veiligheid van de operator ten goede omdat deze zodoende minimaal in contact komt met het poeder.

De AM250 heeft een open besturing waardoor men de beschikking over alle procesparameters heeft en zelf het proces voor de eigen toepassing kan fine-tunen. Met deze vrijheid kan een ervaren gebruiker ook zelf parameter instellingen creëren voor andere metaalpoeders.

Renishaw opspansystemen: het nieuwe complete systeem voor meetopstellingen

Opspandelen op CMM

Volgend op de overname van R&R Sales LLC in 2012 heeft Renishaw een uitgebreide reeks van modulaire opspandelen ontwikkeld, specifiek bestemd voor coördinatenmeetmachines (CMM's), visionsystemen en het Equator meetsysteem. Bezoekers aan de Techni-Show 2014 kunnen zien dat de nieuwe serie een brede keuze biedt aan voetplaten en componenten met M4, M6 of M8 schroefdraad, en inzetbaar is voor meettoepassingen in uiteenlopende industriesectoren, zoals luchtvaart, automotive en medisch.

Equator™, het bekroonde flexibele meetsysteem

De Equator meet een medische component

De Equator is een totaal nieuw alternatief voor het traditionele productspecifieke meten, en vult een gat in de markt dat nog nooit gevuld was. Zijn gepatenteerde kostenbesparende constructie is uniek in opbouw en werking, en seriematig geproduceerde werkstukken zijn zeer snel te inspecteren door middel van vergelijkend meten. Het systeem is ontwikkeld en getest op de fabrieksvloer in samenwerking met vooraanstaande bedrijven in vele sectoren met uiteenlopende toepassingen.

QC20-W draadloze ballbar

QC20-W met traject

Bezoekers kunnen zien dat de QC20-W telescopische ballbar niet alleen het gemak van draadloze werking biedt, maar ook het eerste kalibratiegereedschap is dat 3 loodrechte vlakken kan meten vanuit één referentiepunt. Vanwege de enkelvoudige meetopstelling is sneller testen mogelijk en is een representatieve volumetrische meting van de positienauwkeurigheid te verrichten.

Downloaden

Voor alle documenten en afbeeldingen geldt het copyright van Renishaw plc.

Aanmelden voor nieuws per e-mail

Meld u aan om regelmatig een nieuwsbrief van Renishaw te ontvangen.