Navigatie overslaan

PHS1 servomeetkop

De PHS1 is speciaal ontworpen voor de zware eisen van carrosseriemeting bij autoproductie, waar een fijne hoekpositionering en grote reikwijdte nodig zijn.

PHS1 servopositioneerkop

De PHS1 servopositioneerkop beschikt over continue servoaandrijving op twee assen, waardoor de tasterconfiguratie in vrijwel elke hoek te positioneren is.

De PHS1 tasterkop wordt niet in zijn positie vastgezet zoals de PH10 PLUS kop met indexering. In plaats daarvan benadert hij eerst de gevraagde positie. Vervolgens worden op het moment dat de taster een meetpunt raakt gelijktijdig de assen van de kop en die van de CMM geblokkeerd om nauwkeurige metingen te verkrijgen.

De PHS1 wordt direct bestuurd vanaf een interfacekaart in de CMM-besturing. Volledige informatie vindt u in de programmeerhandleiding van de PHS1.

Allerlei verschillende meettasters kunnen geplaatst en automatisch omgewisseld worden. Dit kan met onder meer schakelende meettasters, contact makende scantasters en optische meettasters.

Met extra lange verlengstukken bereiken de Renishaw schakelende meettasters plaatsen die normaal ontoegankelijk zijn.

De meetkop wordt beschermd door een ingebouwde overtravelbeveiliging, die aan de machine een stopsignaal geeft bij een eventuele botsing.

Omgevingstemperatuur 

15 tot 40 °C (50 tot 104 °F)

Gewicht *

< 3 kg

Draagvermogen

Combinatie van taster en verlengstuk: massa 1 kg

Maximaal koppel

2 Nm

Mechanische koppelingsslip

3 Nm ±0,5 Nm

Verplaatsingssnelheid

Normaal 120 °/s, maximaal 150 °/s

Rotatiehoek arm

D-as: ±184°

E-as: ±184°

Hoekresolutie

0,2 boogseconde (komt overeen met 0,1 µm op 100 mm radius)

Botsbescherming

Signaal voor bescherming meetkop en kinematische overtraveleenheid

Geschikte interface voor meetkop

Pc-interfacekaart

Wisselreksysteem

ACR2

* inclusief tasterverlengstuk en kinematische koppeling

Toebehoren

Pc-interfacekaart

De PHS1 wordt bestuurd vanaf een pc-interfacekaart in de CMM-besturing. De kaart verwerkt de communicatie en conditionele signalen tussen de meetkop en de CMM-besturing. De pc-interfacekaart verwerkt geen signalen van het meetsysteem.

De interfacekaart ontvangt zijn voedingsspanning van de interne 5 V spanningsbron in de pc. De PHS1 meetkop wordt gevoed door de interne 12 V spanningsbron in de pc en door een externe 24 V bron.

Kinematische bevestiging

PHS1 kinematische bevestiging - KM1 en KM2

Een kinematische bevestiging (KM1 of KM2) biedt snelle montage van de kop op de machine en vlotte omschakeling naar een PH10 PLUS-systeem (met gebruik van een PHA1 of PHA2).

Bij de KM1 loopt de bedrading door de as.

Bij de KM2 bevindt de bedrading zich buiten de CMM-as.

ACR2 automatisch wisselrek

ACR2 houderpaar

Het ACR2 automatische wisselsysteem is een armwisselsysteem voor de PHS1 servopositioneerkop. Dit rek maakt het verwisselen van verlengstukken en tasteradapterarmen voor het gevraagde tasterwerk mogelijk.

De armen worden vergrendeld of ontgrendeld uit de kop door beweging van de machine zelf. De kop grijpt een rekpoort en de machine brengt de poort omhoog om te ontgrendelen of omlaag om deze vast in positie te zetten.

Er zijn geen stroomaansluitingen of signaalaansluitingen nodig voor het rek, waardoor de installatie zeer eenvoudig is.

De ACR2 wordt geleverd als paren van rekpoorten die gemonteerd zijn op een geschikte houder geleverd door de OEM. Het systeem is modulair opgebouwd en een willekeurig aantal poortparen kan overal op de CMM worden gebruikt.

Uitgebreide garantie

Voor uw gemoedsrust kunt u tijdens de eerste 3 maanden na aankoop een 3-jarige garantie afsluiten voor uw nieuwe CMM-producten. Neem contact op met uw leverancier.

Video's

  • PHS1 gecombineerde 5-assige bewegingen

    De beweging van de PHS1 servopositioneerkop kan gesynchroniseerd worden met de verplaatsingen van de CMM, zodat gecombineerde 5-assige bewegingen ontstaan voor precieze besturing van de styluspunt.

Presentaties