Navigatie overslaan

MMclient

Met de MMclient software is de oorspronkelijke MeasureMax software op een CMM uit te voeren via de Renishaw UCC besturing, waardoor het niet nodig is om programma's te vertalen. Dat is vooral interessant voor bedrijven die het nieuwe Renishaw PH20 5-assige systeem willen toevoegen aan hun bestaande situatie.

MMclient past het I++DME protocol toe om te communiceren met het Renishaw UCCserver pakket. Zo kunnen MODUS en MeasureMax gebruik maken van dezelfde tasters en wisselaars. Een gebruikelijke wijze van installeren ziet u hieronder.

Afbeelding MMclient

In dit geval kan de gebruiker met MODUS nieuwe 5-assige programma's maken en uitvoeren, of met MeasureMax bestaande programma's uitvoeren.

* MeasureMax is een geregistreerd handelsmerk van Hexagon Metrology Inc.

MMclient doelstellingen…

  • Bestaande productprogramma's in MeasureMax uitvoeren op CMM's met UCCserver, met minimale of geen wijzigingen
  • De MeasureMax-omgeving behouden zodat bestaande gebruikers van MeasureMax weinig of geen verschil zien
  • Alle Renishaw meettastersystemen ondersteunen

MMclient heeft geen enkele verbinding met MODUS. Het is een onafhankelijke applicatie, die geleverd wordt met een hardwarematige beveiliging (dongle) en via de UCCserver software werkt op elke CMM met een UCC. Bij aankoop samen met MODUS wordt één gezamenlijke dongle geleverd, die de licenties voor zowel MODUS als MMclient bevat. Bij aankoop zonder Modus erbij bevat de geleverde dongle alleen de licentie voor MMclient.

Productinformatie voor inspecties op CMM's