Navigatie overslaan

Magnetische lineaire encoders en magnetische ringencoders

De LM10, LM13 en LM15 magnetische lineaire encoders en de LM13 magnetische ringencoder zijn gebouwd voor zware gebruiksomstandigheden. Ze zijn uitstekend bestand tegen vuil en zeer betrouwbaar, dankzij hun beproefde contactloze meettechnologie.

LM10 en LM13 lineaire en ringencoders Om aan de toenemende vraag naar betrouwbare en betaalbare lineaire encoders te voldoen, produceren Renishaw en partnerbedrijf RLS d.o.o. in nauwe samenwerking een serie robuuste magnetische lineaire encoders en magnetische ringencodersystemen voor nauwkeurige positieterugkoppeling. Voor roterende toepassingen bieden we daarnaast een rangemagnetische roterende encoders.

Beide systemen zijn berekend op gebruik onder zware omstandigheden zoals houtbewerking, steenhouwen, zagen, metaalbewerking, textielproductie, verpakking, kunststofverwerking, automatische assemblage, en verder laser-, vlam- en waterstraalsnijden en chip- en printplaatproductie.

Voor de lineaire encoderwerking detecteert een magnetoresistieve differentiaalsensor de magnetische kenmerken van de meetschaal, waarbij tijdens het bewegen over de schaal een sinus- en cosinussignaal ontstaat. Deze analoge signalen worden vervolgens intern geïnterpoleerd naar resoluties tot 1 µm.

Hetzelfde werkingsprincipe is ook geschikt voor rotatiemetingen van zowel hele omwentelingen als delen daarvan. Voor het meten over hele omwentelingen worden speciale magnetische ringen gebruikt, terwijl deelmetingen over een boog van meer dan 60 mm diameter worden gedaan met dezelfde magnetische meetschaal als lineaire metingen.

De technische gegevens van de Renishaw magnetische lineaire en ringencoders vindt u via de links hieronder naar de website van RLS d.o.o.. Vraag uw plaatselijke Renishaw-leverancier om meer informatie of stuur ons uw vraag