Navigatie overslaan

LaserXL™ gegevensopname voor XL-80

Software voor gegevensopname met het XL-80 lasersysteem op lineaire assen.

De LaserXL™ software omvat onder meer modules voor het meten van lengte, hoeken, rotatieassen, vlakheid, rechtheid en haaksheid, en maakt dynamische metingen mogelijk.

Bestaande gebruikers kunnen hieronder de nieuwste versie van de LaserXL™ software downloaden.

Naast uitgebreide rapportage volgens Renishaw analyse kunt u andere rapportagemogelijkheden kiezen in overeenstemming met internationale controlenormen voor machinekwaliteit van onder andere ISO, ASME, VDI, JIS en GB.

Bij dynamische metingen worden gegevens verzameld met een snelheid van 10 Hz tot 50 kHz (12 waardes zijn in te stellen) en vervolgens bekeken. Zie bij QuickViewXL™ voor het direct bekijken van dynamische gegevens.

Dit kan de positioneringsnauwkeurigheid van een machine aanmerkelijk verbeteren. Er zijn compensatiepakketten leverbaar voor vele van de hedendaagse machinebesturingen.

Lasermetingen langs twee assen

Opstelling XL-80 voor twee assen

Door twee XL-80 systemen samen te gebruiken met speciale software (die zonder extra kosten al in de LaserXL™ software zit) kunnen langs twee assen gegevens opgenomen worden voor gelijktijdige weergave op het scherm. Hiervoor is een extra vrije USB-poort of een USB-hub nodig.

Deze software is speciaal ontwikkeld voor CMM's met langsgeleiders of twee grote armen, waarbij één as gestuurd wordt door twee aandrijvingen en/of terugkoppelsystemen.

Software downloaden

 • Softwaredownload: LaserXL v20.02.02 (alleen upgrade) [en]

  Herziene versie van de LaserXL software. Opvolger van v20.02.01. Deze download is alleen te installeren als al eerder LaserXL werd geïnstalleerd. Zorgt u ervoor dat u voor het downloaden van deze software eerst de betreffende software release note leest en begrijpt. Bij het downloaden vragen we u om aanmelding als gebruiker.

  [12.6MB]
 • Software release note: LaserXL versie 20.02.02 Software release note: LaserXL versie 20.02.02 [en]

  Belangrijke informatie over installatie en gebruik van LaserXL versie 20.02.02. Het wordt aanbevolen dit te lezen vóór het downloaden of installeren van de software. Is de opvolger van LaserXL versie 20.02.01. In het Engels.

  [28kB]
 • Software release note: LaserXL versie 20-2-2001 Software release note: LaserXL versie 20-2-2001 [en]

  Belangrijke informatie over installatie en gebruik van LaserXL versie 20-2-2001. Het wordt aanbevolen dit te lezen vóór het downloaden of installeren van de software. Is de opvolger van LaserXL versie 20.01.XX. In het Engels.

  [28kB]