Navigatie overslaan

inVia confocale Raman microscoop

De nieuwe inVia Qontor

De nieuwe inVia Qontor is Renishaws meest geavanceerde Raman microscoop. De inVia Qontor bevat de nieuwste Renishaw innovatie, de LiveTrack™ focusvolgtechnologie, waarmee gebruikers monsters met een ongelijk, gebogen of ruw oppervlak kunnen analyseren. De optimale focus wordt real-time vastgehouden tijdens het gegevens verzamelen en het video kijken met wit licht. Het tijdrovende handmatig focussen, vooraf scannen en monsters prepareren is daardoor niet meer nodig.

De hypermoderne technologie van de inVia Qontor Raman microscoop verkort de tijdsduur van experimenten en maakt het analyseren van zelfs de meest complexe monsters simpel.

Ontdek meer over de Qontor

inVia - de ultieme confocale Raman microscoop van onderzoekskwaliteit.

Hij is simpel te bedienen maar levert uitstekende prestaties en betrouwbare resultaten, zelfs in de meest uitdagende experimenten. U kunt vanuit discrete punten zowel rijke en gedetailleerde chemische afbeeldingen als zeer specifieke gegevens produceren. Wetenschappers en technici wereldwijd, vertrouwen in de inVia met zijn ongeëvenaarde flexibiliteit.

Prestaties waarop u kunt vertrouwen

De uiterst efficiënte optische opbouw geeft u de beste Raman gegevens, van minieme sporen tot grote volumes. Zet dit vermogen in voor uw experimenten en voer metingen uit zoals:

 • tijdseries: volg hoe uw monster verandert in de loop van de tijd
 • temperatuurstappen: gebruik een warmte- of koudecel om faseveranderingen te zien
 • lijnscans: profileer uw monster, over het oppervlak of in de hoogte
 • gebiedskaarten: genereer afbeeldingen, horizontaal met vaste scherpte om de topografie van het oppervlak te volgen, of verticaal van doorsnedes
 • volumescans: produceer 3D beelden van de inwendige structuur van uw transparante monster
 • overdrachtskaarten: analyseer grote materiaalvolumes en produceer 2D beelden op gemiddelde diepte van de homogeniteit van de partij materiaal.
 • specialistische metingen: start de gegevensopname van uw eigen apparatuur (zoals een besturingssysteem of een synchrotronstraal)

Maak volledig gebruik van de inVia WiRE software: verzamel de gegevens die u wilt en analyseer en presenteer ze op de manier die u het beste past.

Het programma inVia Raman microscopen

De inVia is leverbaar in drie modellen al naargelang uw wensen, van het inVia Qontor systeem als vlaggenschip - volledig geautomatiseerd en met focusvolgtechnologie - tot de inVia Basis als instapsysteem.

Monsters bekijken

 

inVia Basis

inVia Reflex

inVia Qontor

In stereo kijken (tweevoudig oculair)

 ■

▲ 

Automatisch en met geheugen kijken na opname

 -

Microscoop bedienen via software

 -

Automatisch wisselen wit licht / Raman

 -

Automatisch wit licht opslaan met gegevens

 -

Video kijken met wit licht en laser gecombineerd

 -

Automatische focus wit licht (LiveTrack)

 -

Raman gegevens opnemen

 

inVia Basis

inVia Reflex

inVia Qontor

Automatische meetvolgorde

Automatisch focus vasthouden (LiveTrack)

-

-

Uitlijnen en prestaties controleren

 

inVia Basis

inVia Reflex

inVia Qontor

Interne neonbron voor golflengtekalibratie

-

Interne referentiestandaarden voor zelfkalibratie

-

Automatische Raman kalibratiecorrectie (snelle kalibratie)

Laser met zelfuitlijning

Raman signaal met zelfuitlijning

Snelle controle van prestaties

-

2

Symbolen

- niet beschikbaar

■ als extra

▲ inclusief

Volledig automatisch; laat de inVia het werk doen

De inVia biedt u flexibiliteit en veel mogelijkheden zonder ingewikkeld te zijn. Met zijn robuuste constructie en automatische precisiecomponenten kan de inVia gebruikelijke taken uitvoeren - zoals van lasergolflengte wisselen, het diffractierooster veranderen en een Raman beeld opnemen - op een snelle en betrouwbare manier zonder handmatige tussenkomst. Dat is essentieel voor drukke laboratoria met meerdere gebruikers.

Concentreer u op de wetenschap, niet op instrumenten instellen.

Flexibiliteit om aan uw vraag te voldoen

Stem uw inVia optimaal af op de behoeften vanuit uw onderzoek en experimenten. Kies uit een groot aantal lasers, optische componenten en toebehoren, zowel bij aankoop als later in de toekomst.

Bekijk een film

 • Kies Renishaw inVia voor Raman [en]

  Deze film gaat over de voordelen van de Renishaw inVia Raman microscoop en toont in het algemeen de gebruiksmogelijkheden en de flexibiliteit van het inVia systeem.

Download een brochure

Ontdek meer

Prestaties van de inVia

De hoge prestaties van de inVia passen beslist bij de eisen van uw analytische activiteiten.

Klik hieronder voor meer informatie over:

Meer over de inVia

Met de inVia beschikt u over een flexibele Raman microscoop die u kunt configureren om uw specifieke metingen te optimaliseren.

Klik hieronder voor meer informatie over:

 • spectra – betrouwbare spectra van hoge kwaliteit verkrijgen
 • Raman afbeeldingen – gedetailleerde onthullende chemische afbeeldingen
 • volumebeelden – gedetailleerde chemische informatie en eigenschappen bepalen uit volumes met transparante monsters
 • upgrades - de unieke flexibiliteit van de inVia maakt upgraden in het veld mogelijk van vele extra's, functies en toebehoren

De Renishaw inVia wordt op de universiteit van Duisburg in Duitsland ingezet om tweedimensionale materialen te bestuderen

De afdeling experimentele fysica van de universiteit van Duisburg in Duitsland maakt gebruik van een Renishaw inVia confocale Raman microscoop om tweedimensionale materialen zoals grafeen en molybdeendisulfide te bestuderen.

Recent nieuws

Raman spectroscopie gebruikt om ziektes te bestuderen in Children's Hospital of Michigan

Het kinderziekenhuis 'Children's Hospital of Michigan' en de Wayne State universiteit bestuderen met behulp van een Renishaw inVia confocale Raman microscoop diverse ziektes, met het accent op typische kinderziektes.

De Kwansei Gakuin universiteit gebruikt Raman microscopie om kristallografische defecten in siliciumcarbide wafers te bestuderen

De Kwansei Gakuin universiteit in Hyogo, Japan maakt gebruik van Raman microscopie om kristallografische defecten in siliciumcarbide wafers te bestuderen.

Renishaw inVia doet analyses voor kwaliteitscontrole bij New Plasma Technologies

New Plasma Technologies (NPT), gevestigd in Moskou in Rusland, voert met een Renishaw inVia confocale Raman microscoop non-destructief onderzoek uit naar de structuur en chemische eigenschappen van materialen.

Renishaw voegt op de universiteit van Sydney Raman analyse toe aan scannende elektronenmicroscopie

Dr. Elizabeth Carter is bij de universiteit van Sydney manager van de afdeling 'Vibrational Spectroscopy Core Facility' (VSCF). In dit professionele servicecentrum bevindt zich een van de grootste concentraties van hypermoderne Raman en FT-IR spectrometers in Australië.