Navigatie overslaan

Compact freessysteem vormt aanvulling op Renishaw incise™ dentale CAD/CAM-systeem

Tijdens de IDS in Keulen introduceert Renishaw het incise™ dentale freessysteem, waarmee tandtechnische laboratoria in eigen huis zirkonia kronen en bruggen kunnen maken.

incise™ - nieuwe dentale freessysteemHet incise™ dentale freessysteem maakt gebruik van een zeer nauwkeurige Renishaw meettaster voor instellen van het werkstuk en controleren van het snijgereedschap, en lijkt qua uiterlijk en grootte op de incise™ dentale scanner.

Gecombineerd met het centraal frezen bij Renishaw kunnen tandtechnische laboratoria nu beschikken over een CAD/CAM-systeem voor zowel zelf produceren als uitbesteden.

Betaalbare dentale CAD/CAM ……zonder compromissen

Met de nieuwe freesmachine zijn enkelvoudige copings en complexe brugframes te maken vanuit gegevens die rechtstreeks uit de Renishaw dentale scanner komen. Bezoekers aan de IDS in Keulen kunnen zien hoe Renishaws geavanceerde dentale CAD-software deze gegevens analyseert en automatisch de best passende preparatiegrens en andere parameters bepaalt. Vervolgens kan de technicus het 3D-computermodel indien gewenst nabewerken, waarna de gegevens rechtstreeks naar het incise™ freessysteem gaan dat het voorgesinterde zirkonia bewerkt.

Voordat de copings of brugframes de oven ingaan, kan het zirkonia voorzien worden van een kleur die past bij de bestaande tanden van de patiënt of gewoon in de eigen witte kleur gelaten worden. Zirkonia is een biocompatibel materiaal dat uitzonderlijke sterkte en optimale esthetiek biedt, zelfs voor de meest veeleisende restauraties.

De uitgebreide onderzoeks- en ontwikkelingsprogramma's van Renishaw laten eindgebruikers profiteren van meer dan 35 jaar ervaring in industriële meettechniek en CAD/CAM, en brengen daarmee nieuwe inzichten en precisie in de productie van tandheelkundige frames. Volkeramische restauraties spelen tegenwoordig een belangrijke rol binnen de klinische tandheelkunde. De Renishaw incise™ CAD/CAM-technologie voor keramische restauraties zal de bezoekers van de IDS laten zien dat een modern tandtechnisch laboratorium hier niet buiten kan.

Informatie over IDS in Keulen
De IDS vindt plaats van 24 tot 28 maart 2009 in Keulen en is de grootste vakbeurs ter wereld voor de tandheelkunde. Veel bezoekers zijn verbonden aan tandartspraktijken, tandtechnische laboratoria en toonaangevende onderzoeksinstituten. De naar verwachting ruim 100.000 bezoekers zien nieuwe producten van zo'n 1750 beursdeelnemers, variërend van conventionele handinstrumenten tot de nieuwste tandheelkundige CAD/CAM-systemen.

 

Downloaden voor redactie

  • Nieuwsartikel: Nieuwe dentale freessysteem

    Tijdens de IDS in Keulen introduceert Renishaw (hal 3.2, stand G18) het incise™ dentale freessysteem, waarmee tandtechnische laboratoria in eigen huis zirkonia kronen en bruggen kunnen maken. Met de nieuwe freesmachine zijn enkelvoudige copings en complexe brugframes te maken vanuit gegevens die rechtstreeks uit de Renishaw dentale scanner komen.

    [28kB]
  • incise™ - nieuwe dentale freessysteem incise™ - nieuwe dentale freessysteem [36kB]

Voor alle documenten en afbeeldingen geldt het copyright van Renishaw plc.

Nieuwsbrieven

Meld u aan om regelmatig een nieuwsbrief van Renishaw te ontvangen.

Voor alle documenten en afbeeldingen geldt het copyright van Renishaw plc.