Navigatie overslaan

Besturingen

De UCC universele CMM-besturingen van Renishaw vormen het hart van de Renishaw CMM retrofits. Ze zorgen voor precieze besturing van de machinebewegingen, in samenspraak met alle Renishaw tasters en de metrologiesoftware.

UCC S3 en SPA3 met MCU5

De flexibele Renishaw UCC besturingen bieden geavanceerde schakel- en scanalgoritmes die snelle, nauwkeurige en adaptieve productmeting mogelijk maken.

De UCC is een essentiële component van de revolutionaire Renishaw 5-assige scantechnologie, waarbij de gesynchroniseerde beweging van machine- en meetkopassen de dynamische fouten in de CMM-bewegingen minimaliseert bij zeer hoge scansnelheden.

In combinatie met een Renishaw servoversterker zorgt de Renishaw UCC universele CMM-besturing voor de precieze beweging van maximaal 5 assen gelijktijdig op machines van alle maten. Ook draaitafels worden ondersteund. De besturing werkt ook als gezamenlijke interface voor alle Renishaw tasters, en neemt oppervlaktegegevens op met snelheden tot 4.000 punten per seconde.

Universele besturing

Logo I++ DME

Machinefouten worden geavanceerd in kaart gebracht in open formaat, zodat gebruikers zelf opnieuw kunnen kalibreren, en ook temperatuurcompensatie is aanwezig. Belangrijk is verder dat de besturingen voldoen aan het I++ DME protocol, waardoor naar keuze alle metrologiesoftware met een I++ DME client te gebruiken is.

  • Volledige ondersteuning voor alle Renishaw tasters
  • In overeenstemming met I++ DME
  • Toekomstgericht: Toekomstige Renishaw meettasters worden afgestemd op de UCC besturingen

Soepele, snelle en nauwkeurige gecombineerde CMM-besturing

De UCC serie heeft een stand voor schakelend meten en voor volledig scannen, en integreert in zich de besturing van alle standaard Renishaw systemen voor schakelend meten, scannen en styluswissel.

Maak uw CMM geschikt voor de toekomst

Later upgraden van hard- en software is eenvoudig, onder meer door per e-mail leverbare functie-uitbreidingen en telefonische ondersteuning. Aangezien de besturingssoftware bij het opstarten wordt geladen, zijn uitbreidingen daarvan simpel toe te passen.

Alle nieuwe meettasters en meetkoppen worden geleverd met een optionele besturingsinterface, die ook de juiste software voor kalibreren en installeren omvat.

UCC voor montage achteraf

Renishaw is een technische samenwerking aangegaan met enkele toonaangevende industriële softwarebedrijven en montagefirma’s om krachtige oplossingen op basis van Renishaw UCC besturingen te bieden voor montage achteraf.

Ontdek het verborgen vermogen van uw CMM’s

Lees het artikel over de mogelijkheden om het meetvermogen en de prestaties van bestaande CMM's te verhogen door er de allermodernste software, besturingen en sensortechnologie aan toe te voegen.

  • Witboek:  Ontsluit het verborgen vermogen van uw CMM’s

    De vooruitgang in tasters, metrologiesoftware en besturingstechnologie maakt het nu mogelijk om bestaande CMM’s om te vormen. Ze worden daardoor nauwkeuriger, meten sneller, zijn verder geautomatiseerd, bieden nieuwe mogelijkheden en zijn te programmeren op CAD-basis. Zeker onder de huidige omstandigheden is upgraden economisch en ecologisch interessant.